С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 312
  • 845
  •   1
Отговори
# 165
Напълно съм съгласна, че е лигава работа. Защо наистина не сте преместили масата? Поне малко в страни, дори и да не е извън стаята?

# 166
На предните две мнения отговор-сърдят се, когато им се каже за двора, че не става за игра на детето;масичката също не даваха да се маха сега е махната от мен.
Лиготия е да, но не моето, а тяхното, защото само и само да стане на тяхното, детето се удари.
Аз много лесно мога да им тегля една, само че защо трябва да се стига до там?!

# 167
Птица - Не съм съгласна, войната снаха-свекърва е световна тенденция Grinning Grinning Grinning

Моята свеки днес пак се включи, дойде ни на гости и реши да пита дали вече знаем как ще се казват бебетата, аз и казах, че все още не сме решили. А тя това и чакаше явно и като започна да дава някакви безумни предложение разбира се не пропусна да пробута като вариант Станимира на свекъра. Обяснихме и че името не ни харесва, че сме говорили за това и преди, а тя продължи да мели. След това започна с други безумни предложения, които отклонихме тактично без да я обиждаме, а тя се разсърди и каза, че не я уважаваме и си тръгна... Не мога да разбера каква е нейната причина да се разсърди в случая, ще каже човек, че ние я караме нея да си кръсти децата с имена, които не харесва.

# 168
На предните две мнения отговор-сърдят се, когато им се каже за двора, че не става за игра на детето;масичката също не даваха да се маха сега е махната от мен.
Лиготия е да, но не моето, а тяхното, защото само и само да стане на тяхното, детето се удари.

Кое ти е по-важно - здравето на детето или те да не се сърдят.

# 169
 А защо не вариант?  Мира е прекрасно име. Означава звезда, светлина.

# 170
  • София

Ще се сърдят, ако им се заяви да махнат нещото по начин, който да ги накара да се чувстват изкуфели недосетливци.
Има хиляди начина да бъде поднесено така, че да не се засегнат.

Всъщност, на теб и свекърите основния проблем ви е, че не се дишате. Peace

# 171
К.А.Г - Защото тя не дава и дума да се чуе за компромисен вариант. Не било кръщаване, ако не било цялото име. И толкоз. Племенницата на мъжа ми е Маргарита записана е на нея, дословно, етърва ми предпочиташе Маргарет, но свеки орева света, че така нямало да бъде на нея точно и тея записаха дословно.

Свекър ми не държи да има внуче кръстено на него, не си харесва името и всички го наричат Стенли, защото така на него му харесва и има хора, които дори и не подозират, че това не е истинското му име.

# 172
  • София
За Станимир съм, вместо Владимир Илич Ленин, но пък и свекито не е в ред- какво, и двамата ѝ сина да си кръстят децата на нея!? newsm78

# 173
Абсурт - Тя иска да бъде тази която решава, всички да я слушат и да казват - Да! Добре!. Няма как да стане обаче с мен. Първия път имахме готов име и нямаше да отстъпим, тогава явно схвана и е повдигала темата само няколко пъти без сериозни мрънкания. Сега когато и казахме, че не сме измислили женски имена тя започна старата песен на нов глас. Обяснихме и, че името Станимир/а не ни харесва, можем да помислим за име със С или да ни каже женски имена, които тя харесва, за да ги обсъдим да участва и тя в избора, даде няколко безумни идеи, които ние не харесахме и тя се врътна и си тръгна. Казахме и и имената, които харесваме да си даде мнението тя не поиска. Да спомена, че не сме мислили да кръщаваме на моите родители, да не вземе някои да каже, че за това се дърпам. Те вече внучета кръстени на тях си имат. 

# 174
  • София
Вие пак много сте ѝ позволили да се намесва.
че и мнение за имена да дава.
Това си е ваша работа, а тя има и кръстено на нея внуче- аз бих ѝ го казала, за да не си прави илюзии.
Бих ѝ съобщила, че сега е ред на "Стенли" да се пазари, ако има желание. Simple Smile

# 175
  • Пловдив
А защо не вариант?  Мира е прекрасно име. Означава звезда, светлина.
Аз пък мислех, че коренът мир- означава чисто и просто "мир". Wink

# 176
Абсурт - Права си, но решихме все пак да си каже мнението, за да престане да мрънка... Но... 

# 177
Не  го ли минахме това с имената?
Ако имате желание  на някого-добре.
Не  е малко да уведомите какви са ви намеренията,то ясно,че в първия  момент всеки  ще мисли  за нещо друго.По-хубаво според него или предпочитано.След часове би трябвало да захаресва предложеното,да е готов.
Това не  го разбирам.И няма да разбера.
Записвайте си детето ,живо и здраво да дойде момента му,тя ще свикне.Като не свикне,неин проблем.

# 178
Бор_яна - Предишният път беше свързано със сина ни, сега става въпрос за близначките, които очакваме в края на годината, тя отново се опитва да се налага. За име, което сме и обяснили веднъж преди 5 год. че не харесваме и продължаваме и сега да и обяснявам.

# 179
С "не го ли минахме"имам предвид дъвкане тук до откат тема за имена,че и специална има видях по едно време.И сме  напред в друго време,а  още се срещат допотопни някакви истории.
Нашите близнаци са с една буква,дори мъжкото име е съкратено да са с равни букви,поне така усещам причината.И една ме питаше за имената,каза,че не и харесва мъжкото име. Викам:кой  те пита пък теб ,уж на шега. Отговор:те теб не са питали ,мен да питат.Що  пък трябва?
И това е  една бивша колежка ,хайлайф  местен.Не  искам да си представям след хайляйфа нататък.Техния внук  е точно на свекъра,за него знам. Но  знам,че  по снимките  в клюкарника са с дъщеря си,снахата не виждам.Иначе уж са ОК.Което не е причина някаква,ама когато ме настъпват така,забелязвам дреболии.Какво и пречат имената на моите внуци?Цял заговор става,селски при това.Да  си оправя себе си,какво се бута при нас?
Прави както трябва,да не те е яд,че си отстъпила.Другото  е жълтини.Ядосване за момента.

Общи условия

Активация на акаунт