С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 186
  • 845
  •   1
Отговори
# 330
От написаното оставям с впечатлението, че лелята е нахална и несъобразителна. На твое място следващия път бих и казала ясно и категорично да престане, защото не ти е приятно. Ако продължи - край със семейните сбирки. Пък тогава нека се сърди...

# 331
А, не мислите ли, че лелят хапе, 'щото й се връзват?! Аз бих отговорила нещо в майтапчийски тон, но с което да я жегна и да разбере, че на дневен ред стоят други въпроси. На подобни сбирки, винаги има една "жертва", насочете вниманието към някой друг. Това показва семейна идилийка Wink
Не виждам смисъл да прекрати човек общуването си с цялата рода, само защото не може да си го рекне У право. Стига подскчахте, като ущипани по тая тема. Брак и деца са си естествено развитие от живота на човека (е, не за всички, разбира се), а и очаквано.
Давайте го малко по-дебелокожо и търпеливо, перфектни-няма.

# 332

Щом отидем на семейно събиране седнем ли на масата всички започват да се подсмихват, предусещайки въпроса и често дори и други роднини са и казвали да престане, но тя си знае своето и настоява.

Ами спрете да ходите тогава. И обяснете кратко и ясно защо.
Взе ми го от клавиатурата.

# 333
  • Варна
Ма тя не ще Simple Smile Не можело така.

# 334
А защо да спират да ходят! Може останала част от семейството да е читава и да им е приятно да се събират с тях.
Аз продължавам да се чудя как се отговаря с намеци на въпрос кога ще е сватбата или за дете?

# 335
Аз с моята се разбирам много, но и тя си има дразнещи навици, като това да мрънка докато не стане на нейната.Обикновено е за нещо дребно, като присъствие на събиране, за което не сме сигурни че ни се ходи или имаме други планове.
Обикновено съм търпелива и не ми пречи да повторя няколко пъти един и същ отговор, обаче като ми писне  режа доста гадно,при последното мрънкане почти се случи.
Извиних се, след което ѝ обясних, че като настоява по-този начин се изнервям, а когато това се случи не се съобразявам как ще отговоря.Затова, ако не иска да я обидя при поредния ни подобен разговор, по-добре е да спре да го прави.

п.п. тонът ми в разговора не е заплашителен или предупредителен, по-скоро леко умоляващ.

# 336
На нетактични въпроси се отговаря с нетактичен отговор.
Кога ще се жените - никога
А за дете не мислите ли? - Да, мислим, но изчакваме да се развие науката, за да си го поръчаме и да ни го доставят.

# 337
Да си кажа като някоя ...... от нафталина. Има поверие, че когато са близнаци трябва да се оженят максимум до 7 години един след друг. Та може проекто свекървата за това да дава зор.

# 338
А защо да спират да ходят! Може останала част от семейството да е читава и да им е приятно да се събират с тях.
Аз продължавам да се чудя как се отговаря с намеци на въпрос кога ще е сватбата или за дете?

Птица в повечето случаи се въртя около това, че ще изчакам сестра ми (по-голяма от мен), че първо ученето после децата, че е добре винаги да се почака когато става дума за сериозни неща, че тези неща идват с желание и всякакви от този сорт. Приятеля ми го нарича тези мои отговори - увъртане и шикалкавене. Всичко това е с цел да не се налага да споря с нея, не искам да стигам до там, защото се познавам добре и обикновено задълбавам в споровете и честно казано не искам с нея точно да стигам до това положение. Искам да имаме добри отношения, каквито са били до сега.

Да си кажа като някоя ...... от нафталина. Има поверие, че когато са близнаци трябва да се оженят максимум до 7 години един след друг. Та може проекто свекървата за това да дава зор.

Имаме време още три години значи Grinning Grinning Grinning

# 339
Ще се оженим, когато синът ти ми предложи, децата след брака.Прехвърляш топката на синчето един вид...Или кажете, че според хороскопа сега не е подходящ момент, ретроградният Меркурий ...нещо си.(шегичка)

# 340
Приятеля ми го нарича тези мои отговори - увъртане и шикалкавене.

И е напълно прав. Шикалкавиш, а после мрънкаш, че отсреща продължават с натиска.
Ама пък как сте се намерили със свекърва ти, лика-прилика.  Laughing
Едната натиска, че не може единият близнак женен и с деца, другият - пей, сърце. Другата се дърпа, че сестра ѝ трябвало да е първа... А ако сестра ти никога не се омъжи?
Дай някакво логично обяснение защо не искате да бързате и дръж на него. Напр. "Като завърша, тогава". Или "След Х години". Или каквото там сте си решили с твоя приятел. Щом сте правили годеж, значи сте си направили някакви планове за бъдещето. Просто ги информирайте и сложете край на дебатите.
Ако мислите да вдигате сватба и разчитате на родителска помощ, не е зле да знаят хората, за да могат да се подготвят, включително и финансово. Да не се окаже накрая, че свекървата всъщност не дава зор сега и веднага, а иска просто да знае кога, за да може да си планира разходите.

# 341
  • Варна
Прав е. Увъртане, шикалкаване и чиста проба обяснения и оправдания. Но щом искаш да се обясняваш и оправдаваш какво става в собственото ти семейство, твое решение си е. Няма за какво да се оплакваш след като самата ти нямаш желание да решиш проблема. Чакаш някой друг да го реши. Не става така.

# 342
Да  бе,не става така,става,ако отсреща имат малко такт.
2025  година ще стане и  толкова,планът е такъв.Много добро мнение  имаше,аз мислех същото-който иска бебе,да почва...
Макар че не трябва да се чака много,после трудно се става и   е трудно без сън и  трудно се тича след дете.Да е овреме,с мерак.

# 343
Причината за това е, че не искам да споря с нея, познавам и себе си и нея, спорът няма да завърши никак добре.

# 344
Защо е нужно да спориш, с най-нормален тон ѝ казваш че ако продължава да пита е много вероятно да се изпокарате.
Накрая оставяш топката в нея с въпроса "Искаш да се скараме ли?" и толкова, едва ли ще отговори положително.Ако все пак го направи, е тогава с чиста съвест можеш да заявиш, че няма смисъл да се събирате повече, тъй като ти не желаеш да се караш с нея.

Общи условия

Активация на акаунт