С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 211
  • 845
  •   1
Отговори
# 315
Питай я дали тя ще плаща за вашите прищевки на сватбата, дали ще купува оборудването за детската и после лично ли ще идва да гледа детето, докато учиш за изпити, или ще плаща за бавачка. Simple Smile
На хората много им знаят устите и много обичат да дават акъл, докато не се наложи да влагат собствени усилия и пари.
Ако каже "Всичко плащам", следващият път й връчвате предварителна сметка за сватбата, детската и бавачката. Да видим какво ще се случи.
Аз бях на 24, когато почнаха подобни намеци. Директно заявявах "Има време" и толкова. Само майка ми веднъж настояваше да си направя дете, пък тя щяла да го гледа. Казах й, че щом иска дете, може да си го направи сама (все още има възможност, да ми е жива и здрава!). От тогава не съм чувала намеци по темата. Grinning Понякога трябва да си малко по-директен, дори с риск да прозвучиш грубо. Спокойствието ти е по-важно от обсесиите на хората.

# 316
Подкрепям. Режи ги и не обръщай внимание на подобни неща.

# 317
  • Наблизо
Това поколение са си така.И в моято семейство собствените ми баби ме питат кога ще се женя и ще имам деца.Не обръщаш внимание и толкова.

# 318
Синът е говорил- не един път.
И е бил категоричен, и тя си знае пак нейното.
Време е момичето да се намеси.

Явно не е бил достатъчно категоричен.
Не е работа на момичето да се меси, не и остро – само ще се смразят със свекървата. И после ще четем пък тема – свекървата не иска да ми гледа детето, що така?

# 319
  • София
Ей с това не съм съгласна!
Когато касае нея самата, защо да не си каже?
Не е нужно да се повишава тон, да се кара или цупи.
Кротко се обосновава защо все още не е време и толкова.

# 320
Е, да де. Казва се веднъж какви са приоритетите и толкова, а не с рогата напред.  Simple Smile

# 321
  • Наблизо

Не е работа на момичето да се меси, не и остро – само ще се смразят със свекървата. И после ще четем пък тема – свекървата не иска да ми гледа детето, що така?
Защо да не говори и тя?Да си покаже гледната точка,а не да чака на мъжа да я изрази както тя иска,може да станат по лоши нещата.Най-добре е да говорят двамата с нея,за да няма недоразумения.

# 322
  • София
Скрит текст:

Те пък щот сега много се обичат - на едната и е писнало да я питат кога ще се жени и ражда, на другата вероятно и е писнало всеки път да я вижда небременна и неомъжена. Не, че е работа на свекървата да взема решения за семйството на сина си. Щом мъжът е говорил и няма промяна в поведението на майка му, което не означава, че не е бил категоричен - има много настоятелни хора, които не приемат "не" за отговор, значи е време пряко засегнатата да си отвори устата и да отговори на въпросаи от сортна на "кога ще се жените и кога ще имате дете". Да не сме 19 век и жената да няма право на глас? Да си мълчи там и това е Crazy Само мъжа има право да говори е нейно величество "мама свеки".  Sick Sick Sick Sick Най добре е да седнат тримата на една маса и да обсъдят, т.е. сина и снахата да съобщят бъдещте си планове, разяснявайки, че са коренно различни от нейната представа за развитие на връзката им, но това си е тяхната връзка и решенеито си е тяхно.

# 323
Приятелят ми е изключително категорично, но майка му е изключително настоятелна...

Щом отидем на семейно събиране седнем ли на масата всички започват да се подсмихват, предусещайки въпроса и често дори и други роднини са и казвали да престане, но тя си знае своето и настоява.Аз директен разговор с нея не съм провеждала, но като заговори на тази тема правя намеци, които тя определено не схваща. Но планирам в бъдеще ако не спре да зачекна и аз темата.

# 324
Правиш намеци Joy
Отговорът е или да или не. Тя ви досажда и притеснява нетактично пред близки и не толкова близки, вие не можете да отговорите ясно и категорично, ами с намеци Rolling Eyes Още дълго ще ви тормози, докато на вас не ви омръзне и не се ожените и не й родите едно внуче... Или избягате надалеко Grinning
А иначе Хепи е права. От "загрижени" роднини отърваване няма.

# 325
  • Варна

Щом отидем на семейно събиране седнем ли на масата всички започват да се подсмихват, предусещайки въпроса и често дори и други роднини са и казвали да престане, но тя си знае своето и настоява.

Ами спрете да ходите тогава. И обяснете кратко и ясно защо.

# 326

Щом отидем на семейно събиране седнем ли на масата всички започват да се подсмихват, предусещайки въпроса и често дори и други роднини са и казвали да престане, но тя си знае своето и настоява.

Ами спрете да ходите тогава. И обяснете кратко и ясно защо.
Има и друг вариант - казва и се , че щом не ги иска небракосъчетани и незабременени , следващия път ще и гостуват само в състоянието , в което ги иска  hahaha
Да си чака.

# 327
  • София
Приятелят ми е изключително категорично, но майка му е изключително настоятелна...

Щом отидем на семейно събиране седнем ли на масата всички започват да се подсмихват, предусещайки въпроса и често дори и други роднини са и казвали да престане, но тя си знае своето и настоява.Аз директен разговор с нея не съм провеждала, но като заговори на тази тема правя намеци, които тя определено не схваща. Но планирам в бъдеще ако не спре да зачекна и аз темата.
В тази ситуация и нейния манталитет ще ви досажда и още как. Синът и може и да е категоричен, но снахата не, съответно /според свеки/ снахата или иска или не е много сигурна, ама не е съвсем за отлагане във времето, та си въобразява, че ако се меси ще наклони везните и ще си постигне своето.  Не виждам какъв е проблема, след като те поставя в такава ситуация и повдига толкова лични въпроси, които касаят само теб и мъжа ти, пред близки и не толкова близки, да си отвориш устата и със спокоен съобщителен тон да й кажеш какви са вашите /на теб и мъжа ти/ намерения за вашия семеен живот и точка. Ако и пред това не се спре и обяснете, че ще прекратите за вбъдеще тези нейни въпроси с никакъв контакт и никакво виждане, за да няма повод за подобни изявления. Тя е нагла и докато се огъваш ще те натиска - не може да я промениш, но може да я "озаптиш".

# 328
Няма как да спрем да ходим на въпросните сбирки, не заради свеки, а заради бабата на приятеля ми, жената е вече възрастна, но всеки път страшно се старае и с нетърпение ги чака.

Птица - Правя намеци да, не ми се влиза в спорове, а и смятам, че приятелят ми достатъчно ясно изразява всеки път позицията ни, ако не беше така най-вероятно отдавна аз самата щях да се намеся. Когато и се каже спира и няколко дни не обелва и дума по темата, но после продължава старата песен на нов глас.

# 329
  • София
Няма как да спрем да ходим на въпросните сбирки, не заради свеки, а заради бабата на приятеля ми, жената е вече възрастна, но всеки път страшно се старае и с нетърпение ги чака.

Птица - Правя намеци да, не ми се влиза в спорове, а и смятам, че приятелят ми достатъчно ясно изразява всеки път позицията ни, ако не беше така най-вероятно отдавна аз самата щях да се намеся. Когато и се каже спира и няколко дни не обелва и дума по темата, но после продължава старата песен на нов глас.
А тогава какъв е проблема да си кажеш мнението ясно и отчетливо, а не с недомлъвки и намеци, които дори не е ясно дали свекърва ти разбира, по начина по който ти си мислиш, че зучат?

Общи условия

Активация на акаунт