С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 198
  • 845
  •   1
Отговори
# 390
И по какъв начин това ще рефлектира лично върху теб? А дивидентите ти от това, че Пенка от форума е солидно образована на тема репродуктивни функции и роди преди страшните 30-35 години ще са...? Щото на мен ми е точно през репродуктивния орган.

# 391
  • Стара Загора
Всеки сам си избира кога да създаде семейство, аз просто се опитвам да погледна и от гледната точка на свекървата. Методите й са неприятни и нахални- да. Но в нейните очи колкото по- късно създадат внуци, толкова по- малко време ще им се радва тя.

# 392
  • София
И по какъв начин това ще рефлектира лично върху теб? А дивидентите ти от това, че Пенка от форума е солидно образована на тема репродуктивни функции и роди преди страшните 30-35 години ще са...? Щото на мен ми е точно през репродуктивния орган.

А, трябва ли да рефлектира лично върху мен, за да бъда човек и да мисля доброто на друго човешко същество?
На теб като ти е през репродуктивния орган, защо упорито насъскваш да не се ражда в нормална възраст?

Само защото ти не искаш деца, дай и другите да не раждат!?

# 393
  • София
Всеки сам си избира кога да създаде семейство, аз просто се опитвам да погледна и от гледната точка на свекървата. Методите й са неприятни и нахални- да. Но в нейните очи колкото по- късно създадат внуци, толкова по- малко време ще им се радва тя.
Това е вярно, но не й дава право да им се меси и да ги тормози и излага пред хората.

# 394
  • София
Абсолютно недостатъчна причина, за да живеят нейния живот, а не своя. Ако въобще може да има причина човек да живее чужд живот.
Напълно съм съгласна с Антигона.

# 395
Ти да видиш! Трябвало да родя дете, така че баба му и дядо му да имат време да му се порадват. Страхотна логика! В такъв случай, мангалите са особено отговорни, защото като родят на 12 години, 25-годишната баба има дъъъъъъълги години да се радва и на внуци, и на правнуци. Fuck logic.

# 396
  • Стара Загора
Никой не казва, че някой трябва да прави нещо. Нито че свекървата е права да се държи така. Просто възрастните понякога имат по- различни разбирания, аз лично съм чувала такива притеснения от възрастни хора, кой знае един ден дали и ние няма да мислим така.
Просто за мен е грешно да се изкарва като някаква зла жена, да се дават съвети да я режат, да не я посещават и т.н. Даже и че чак за името на внуците щяла да тропа с крака.
Жената желае внучета, не пожелава нещо лошо. Да, тактиката й е неприятна, но има и не една жена, която се е оплакала тук, че свекърва й не я одобрява за жена на сина си, че не била добра майка на децата си и т.н. Да не споменавам и за доста по- неприятни случки.
Трябва да се разберат с нея по някакъв начин, но не смятам че свекърва й е чудовище. Simple Smile
Не знам, на мен ми е болно че с моите свекъри сме много далече, и поради това не сме изобщо близки. Как ми се иска да си ходим на гости така често, чак завиждам на моменти.

# 397
Никой не твърди, че е чудовище. Просто е неособено умна и неособено възпитана, след като си позволява редовно да обсъжда публично подобни въпроси. Как ли пък няма да търпя на всяка роднинска сбирка да ме обсъждат като панаирджийска мечка!

# 398
  • София
А, в никакъв случай не смятам, че е чудовище. Смятам, че е невъзпитана. Ако при нея възрастта е причина за това държание, предупрежденията, че ще се държи така и за други неща, са съвсем логични – тя няма да става по-млада.

# 399
Като се оженихме бях на 19,мъжа ми на 26.Мина време  и майка ми призна,че  мислела,има му нещо на този да стои до толкова години неженен.Такива бяха времената ,млади се женехме.Не  всеки  следваше,пък и  бабите бяха за това-да гледат внуците.Промениха се нещата.Трябва да ги приемем.Редно е родителите да отглеждат децата си,да ги учат на всичко,да са техен продукт.Роднините са за помощ и радост.
Вярно  е,че   с възрастта нещата  изглеждат различно.Ама  намесите са нежелани.

# 400
Мдам, баща ми е бил стар ерген. Ама много стар. На цели 29.

# 401

А, трябва ли да рефлектира лично върху мен, за да бъда човек и да мисля доброто на друго човешко същество?
На теб като ти е през репродуктивния орган, защо упорито насъскваш да не се ражда в нормална възраст?

Само защото ти не искаш деца, дай и другите да не раждат!?

Даването на непоискан акъл не го причислявам към графата "Човечност", но пък и в ролята си на каква  решаваш кое е добро за въпросното човешко същество? То малоумно ли е или нещо на теб ти се чини такова?
 Единственото упорито насъскване идва от черни станции, които повтарят като прокоба на млади жени как след 30 живот нямало, а пък деца - к'ви деца? Забрави за деца, не ги ли снесеш до максимум 28години вече само сурогатство може да те спаси и то единственото ако носителката е в мощно плодородните 20 години. Да добавим и че деца трябва да се раждат, щото ромите ще ни завземат в противен случай,свекървата няма да има кого да посолява, а свекъра тъй ще си замине милия без да даде тежката си благословия внука да носи класното му име Кънчо, или в най-добрия случай Кирчо.

Въобще, изброените до тук аргументи са се доказали през годините като ненадминати афродизиаци, младите като ги чуят и си счупват краката от бързане да се сношават, чак не могат да вземат решение в бързината първо презерватива ли да махнат или памперс да купуват.

# 402
  • София
Ти да видиш! Трябвало да родя дете, така че баба му и дядо му да имат време да му се порадват. Страхотна логика! В такъв случай, мангалите са особено отговорни, защото като родят на 12 години, 25-годишната баба има дъъъъъъълги години да се радва и на внуци, и на правнуци. Fuck logic.

Това е редовно обяснение- изявление на болшинството баби- " ожени се и ми роди внуче, докато съм жива"............
Което никого не  е накарало да се разбърза.

Лошото е, че както народа мре като мухи по на 60 години, а младите не щат да раждат преди 30, все повече внуци не познават бабите си.

# 403
Вижте жената не е лоша, напротив даже, като знам какви свекърви има, но когато си науми нещо не спира докато нещо друго не и влезе в полезрението. Предполагам, че след известно време сама ще спре да говори на тази тема, това е и причината, да не искам да влизам в спор с нея. Днес бяхме отново заедно цял ден, в мига в който тръгна към тази тема погледите на всички в стаята се впериха в нея и тя се усети и спря. Което ме навежда на мисълта, че знае че на нас не ни е приятна темата, както и на всички други на масата, но просто не може да се спре сама. За времето, в което сме заедно с приятеля ми това ни е първи конфликт с нея. Никога не ни се е месила, обикновено подкрепя мен и редовно заедно критикуваме приятеля ми.

За другото, напълно сме наясно, че това не са неща, които могат да се отлагат вечно, но пък съм и на мнение, че това трябва да се случи, след като двойката е стабилно стъпила на краката си - жилище, работа, финанси. Нито относно сватбата, нито относно бъдещите ни деца искаме да зависим от някого, защото когато си зависим трябва да се съобразяваш, а ние не искаме това. Искаме да сме самостоятелни и сами да решим всичко - а не някои да ни се бърка и да казва, аз плащам затова - такава рокля, такива обувки, тоя ресторант, другият хотел, без значение дали това е майка ми, свекърва ми или някой друг.

# 404
  • Варна
Crossfade, че тя си има вече внучета, нали някой спомена, че братът я е ощастливил с такива. Не е като да няма на кого да се радва.

Общи условия

Активация на акаунт