С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 569
  • 845
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Консултирали сме се с адвокат.Точните му думи след разговор с нея са:Има и нещо в главата не и обръщаите внимание,нека си пише.Пак казвам гледам човешки на нещата,виждам и болкта в очите на мъжа ми . И какво като спечелихме делото и е осъдена да плати разходите ще имам да вземам.А някой запитал ли се е аз от каде съм ги извадила тия пари.И пак казвам в очите на всички ние сме стръхливците и черните овци.А я се запитайте ако ваш родител я докара до там.Ще го изхвърлите и ще го съдите до дупка?Искам съвет за някое човешко разбиране с нея , не да стигам до неиното ново,не да се крия цял живот или докато тя почине.Не съм чудовище.

Четох, четох и не разбрах- заради едни 100 лева си докарахте целия този ад?
Нали толкова е искала да ѝ пращате на месец?
Че не е наред с главата, е ясно.
Но щом, според теб, действителността е такава, че не може да бъде освидетелствана, защо заради тия никакви пари се докарахте дотук?

# 91
Щото ги нямат, Апсурт. Ти в другите теми плюеш самотните майки, които не искат припознаване и намеса от биологичния заради 100 лв издръжка и обясняваш, че 100 лв са пари, а сега "За едни 100 лв ли сте?"

# 92
И аз стигнах до извода на Абсурт.
Парите са им проблем.
Но  няма начин един син да остави майка си да гладува-или намира  ред  да  я  пенсионират с всички предхождащи действия и  да има нужното,или се стяга за повече доходи  и  я издържа,то и сто лева издръжка ли са?Пари са като ги няма.Но  ако  искат да са спокойни,правят възможното за това.Явно не  е в ред жената,има нужда от помощ,каквато и да е за да   е спокойна и нямат тормоз.Социалната пенсия е малка ,но  си е пари.Да  се разберат с брат му и  си поделят мининума за оцеляване на майката.
Или на снахата не и се дава  и лев?Неприятно,но така е попаднала.Не   е само тя.

# 93
  • при късмета
От къде на къде да си правят сметка синовете ѝ да я издържат? Заради тормоза, който им упражнява? Заради това, че ги влачи по съдилища един след друг? Заради това, че до сега са ѝ помагали? Заради това, че живее безплатно в собственост изцяло на сина?
Съда е постановил вече, че е работоспособна на всичко отгоре.
Единствената оправия с такъв човек е точно синовете ѝ да направят всичко възможно да я сложат на място и да я наврат в миша дупка, ако и тази дупка заслужава.
Още не съм сигурна, че истината е точно такава, взимам казуса за пример

# 94
Ма  ко ,ако е  нормална-става.Ако има психически отклонения  и не може да работи-не става.И аз не съм сигурна за казуса.Ако психо отклонението със диабета докарат пенсия ,ще им остане по малко на двамата сина.Тормозът е от спирането на издръжката. Кой  прав  и крив е  трудно да се каже, но със зло не се постига нищо.Решават се проблемите и край,имат мир.Който е по-скъп от всякакви пари.

# 95
  • София
Щото ги нямат, Апсурт. Ти в другите теми плюеш самотните майки, които не искат припознаване и намеса от биологичния заради 100 лв издръжка и обясняваш, че 100 лв са пари, а сега "За едни 100 лв ли сте?"

Да, когато самотна майка се прави на велика и не иска 100 лева издръжка, разчитайки че мама и тате ще я поемат, я плюя.
В случая имаме ситуация- или срещу 100 лева си осигуряват спокойствието, защото законите ни са такива, че не могат да я освидетелстват, или живеят в непрекъснат стрес и плащат много повече по адвокати, съд и каквото там се сетиш.
Та, 100 лева, според ситуацията или са много, или са малко.

# 96
  • при късмета
Ма  ко ,ако е  нормална-става.Ако има психически отклонения  и не може да работи-не става.И аз не съм сигурна за казуса.Ако психо отклонението със диабета докарат пенсия ,ще им остане по малко на двамата сина.Тормозът е от спирането на издръжката. Кой  прав  и крив е  трудно да се каже, но със зло не се постига нищо.Решават се проблемите и край,имат мир.Който е по-скъп от всякакви пари.
Аха, значи докато са ѝ давали пари няма никакви психични отклонения? Спират парите и тя магически прави психично разстройство. Не съм чувала до сега като ти врътнат кранчето, да носи подобни последици. Защо тогава пуска жалби и с/у съседи, кмет, че не са ѝ дали ТЕЛК и т.н.? Тормоза или не е от спирането на издръжката или ако нещо ѝ има, то не това е причината.
И да има нужда от финансова помощ, все пак трябва да се съобрази дали този от който я иска може да си го позволи. Първо не е длъжен и второ на тази възраст е по-нормално тя да помага на децата си, отколкото обратното.

# 97
Или говорим за различни неща,или не се четем.Нормален човек писах,че моли за помощ и  е благодарен. Историите или истериите са отдавна ,сега се  е обърнала  яко към семейството им.Показателно е,че  снахата не иска да предприеме нищо по съветите тук-съд,противодействие, някакъв път за решаване,очаква  магия.
Не  съм у тях  и не знам ситуацията обективно.Но  при нас  от стъпването в дома на свекървата сме поели разходите, поискахме участие  когато вече нямаше начин,болен мъж и  издръжка на деца навън,поискахме  участие  някакво в разходите.10-20 лв месечно.И винаги съм смятала,че това са само пари,тормозила съм се на   ядовете,дето ми създава,защото сина и  не се впечатлява от тях толкова.Докато и той   се оттегли емоционално,но  храна  и  топло са получавали неотменно.Имаха си пенсиите.Даваха на другия син.По  всякакъв повод.Докато я  докараха на егоизъм и  на никого нищо.10 лв спомена,че  е давала ,което не броя.
Нормален човек на се търкаля по центъра и не  тръби за свирки.Аз няма да се погрижа за нея,техен проблем е да го решат. Хващат се двамата братя  и поставят въпроса сериозно.Другото е игнор ,което не се прие.Ти  кое  решение  предлагаш,Ма ко?
Не  че ми дреме сериозно за  случая.

# 98
  • при късмета
Аз при такава ситуация не бих нито помагала, нито игнорирала. Щях да направя всичко, което предложих назад. Абсолютно убедена съм, че ще сработи и като не иска с добро ще се махне от главата ми по трудния начин. Все пак ще е за нейна, а не за моя сметка.
Аз при такава ситуация и да имах възможност нямаше да издържам тази жена, нямаше дори да помагам, дори дете да ѝ бях. Не е до парите (при авторката е ясно,че са от първостепенно значение), а заради това, че ще ме притиска и ще ме изкарва длъжна.
И бих я извадила от имота си за да си го ползвам, а тя да се оправя както намери за добре. Дано тогава ѝ просветне, че е получавала безплатен покрив над главата си и тази помощ е повече от достатъчно. А да иска и парична издръжка на всичко отгоре е повече от безочие.
Щом е достатъчно устойчива психически, че да се чуди кой за какво да измуфти, значи и да има проблем не е значителен. Хора с много по-тежки психически проблеми от нейните оцеляват сами

# 99

Да, когато самотна майка се прави на велика и не иска 100 лева издръжка, разчитайки че мама и тате ще я поемат, я плюя.
В случая имаме ситуация- или срещу 100 лева си осигуряват спокойствието, защото законите ни са такива, че не могат да я освидетелстват, или живеят в непрекъснат стрес и плащат много повече по адвокати, съд и каквото там се сетиш.
Та, 100 лева, според ситуацията или са много, или са малко.
И на самотната майка липсата на тия 100 лв ще й донесат спокойствие.
Така като я четете, мислите ли, че със 100 лв. бабата ще се кротне?

# 100
Ма ко ,предложиха   и твоите  становища-не прие авторката.Обърнах внимание  на едно-тя продава земя и  си взема рента от земя,която не поделя ,не ползват синовете.Няма как да ползват,жива е  и не са наследници още.
Реално заслужава тигана на Уиш  по кратуната,но   идва друг проблем с него.
Кати,явно няма се задоволи със сто лева ,но тях спомена авторката ,ако е само това ,пенсията го покрива,ако и помогнат да взема.
Другото е да се оправят ...Не  може да игнорира ,не иска  да освидетелства,знае ли какво иска поне?

# 101
  • Стара Загора
Според мен това е жена, която има нужда от помощ, далеч не финансова.
Да се остави там да си "гние" в злоба сама не е решение.

# 102
Издръжката която искаше по съдебен ред бе 150 лева.Преди това всеки месец пращагме по 100 + ток,вода и булсатком.Спряхме когато бяхме на гости и без причина след като се върнахме 2 седмици по късно получихне жалба.Беше ни дала всички на прокурор за домашен тормоз.Писахме обяснения,тогава до дело за тормос не се стигна.Кварталния ни полицай ни посъветва просто да не контактуване с нея и трябваше.да се разпишин че няма да я доближаваме.Тази преписка се представи в съда.Само да кажа а мога и да снимам в изковата молба бе писала че само ММ и е жив роднина,няма друг.Та доказвахме че има и друг син,което не е трудно за доказване.Сега обаче се сети за този друг син и води дело за издръжка о на него.Знам че.звучи не реално но за жалост е напално реално.Предложихме и да спре с тези дела и да си живее в къщата.А ние с общи усилия да поеме ток,вода,булсат.Да си намери работа а не по цял ден на колелото да обикаля.Отговора и е аз съм болна не могада работа.Ако някое е с медисинско образование да кажа.Пие Метфоргама 850,която касата поема изцяло.След като снощи изчетох всички мнения на ММ стигнахме до извода че или и ние започваме с дело или я търпим.Та днес след работа ще се видя с адвокатката която ни представляваше на предното дело,поне жената е запозната с всичко.Благодаря на всички.

# 103
  • Пловдив
Кмета на селото и бе свидетел при делото което тя заведе срещу нас и човека бе обяснил всичко което аз казвам,затова и тя го загуби.
Офтопик. Ако става дума за делото за издръжка, загубила го е, защото не е нетрудоспособна, което се доказва с писмени доказателства (възраст или решение на ТЕЛК), а не защото кметът е казал каквото и да било.
Точно вчера с майка ми говорехме за съседката отдолу под нас (под майка ми, де). Онова е нещо изключително проклето. Беше свекърва, но синът и загина при катастрофа. Сега не поддържа никакви отношения не само със снахата, но дори с внучката - ни-как-ви, отделно мъжът и според клюката в блока е в хладни отношения с децата си от първия брак заради нея - не друго, ами тя не е навита да комуникират. Тая същата веднъж била намерила снопче прежда на стълбището и опищяла блока, че дъщерята на мъжа и, като идвала да го запознае с внука му, им оставила магия в лицето на преждата, а после се оказало, че друга съседка е изпуснала преждата, като се е качвала на тавана. Мен като малка ме е овиквала, че ме била видяла през шпионката как беля слънчоглед и плюя пред вратата и, при положение, че не само не го бях правила, но и тогава изобщо не можех да беля слънчогледови семки - или ги дъвчех с люспите, или ми ги белеха нашите (с ръце).
Както и да е, та майка ми вчера ми обясняваше, че на делото, което тая след смъртта на сина си заведе, за да развали  договор, с който с мъжа и са прехвърлили имот на нейния син срещу издръжка и гледане, за да не наследят част от имота децата на мъжа и един ден; та завела дело за разваляне, за да не вземат имота сега пък снахата и внучката, и според майка ми чак съдията разбрал, че снахата е права, и търсел начин да ги спогоди, за да не се разваля договорът. Ми не, не е затова - просто съдията е длъжен да опита да ги спогоди. Иначе снахата е "права", просто щото срещу такова нещо като свекървата няма как да си крив, но съдията не ги е спогаждал заради това (в крайна сметка договорът е бил развален). Това всичкото започнах да го пиша, защото исках да кажа, че често хората мислят, че делото е решено еди-как си, защото еди-какво си, а то е друго.
Иначе тая моята съседка според мен бие по точки не само свекървата на Радинка, но и почти всяка друга, описана в тази тема или в 84-те предходни. Ако не ги бие, поне е много достоен съперник.
Пак според клюката в блока тая била имала претенции за някакви пари, останали от сина и - не се били полагали на снахата и внучката като наследници, а на нея, ма не разбрах защо. Също така сега за нея и мъжа и се грижел нейният племенник, при жива внучка и негови деца, с които не поддържат отношения, и пак според клюката в блока бабата, без да пита племенника, се опитвала да уреди замяна на неговия апартамент срещу апартамент близо до нас, че да може племенникът да се грижи за тях по-усърдно, като е наблизо. Не отговарям дали е истина, ама като нищо. Wink

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 08:37 от Магдена

# 104
Отговора и е аз съм болна не могада работа.
Трудоустроена ли е?

Общи условия

Активация на акаунт