С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 336
  • 845
  •   1
Отговори
# 105
Не не е трудостроена,беше на ТЕЛК заради неинсолиновия диабет но от там не са я освидетелствали.От разговора с адвокатката днес,решихме да заведем дело за клевета и тормоз.В хода на делото ще представим всички жалби който ни е пускала,решението на предното дело и разпечатки от всички наши телефони.Както ще искаме и от нейния нз.дали може.И ще и предевим покана за изнасяне от жилището.Обясниха ми че това което е направила като наводнение,изрязване на плодни дървета без наше разрешвние ще искаме да ни се заплати.Пари не очакваме дано се кротне.Благодаря на всички който изразиха мнение.Благодаря и че ни дадохте куража да я съдим и ние,без да имаме угризения че сме чудовища.Дано никога не попаднете на нещо такова.

# 106
  • София
Силата на форума е феноменална - преди ден съфорумката и мъжът й бяха пълни с угризения, днес вече се консултирали с юрист и даже ще съдят свекървата.

# 107
  • Sofia
Явно става традиция да се разписвам в тази тема по това време на годината - лятната ваканция.

За да ви въведа в ситуацията, първо трябва да обясня, че моята свекърва използва от няколко години продуктите на известна компания за здравословни добавки (нарочно не пиша името, защото не искам при случайно гугълване да излезе моят пост в тази тема). Промени много начина си на хранене и доста отслабна. Режима се състои в заместване на хранения с шейкове (вероятно някои вече се досещат коя е фирмата). Тя е много доволна от влиянието на продуктите върху нея. Опитва се и нас да убеди да ги ползваме, но аз отказвам.

И така, по същество: двете деца (момиче на 7 г. и момче на 13 г.) са при нея на село от началото на този месец, точно 11 дни до момента. Вчера попитах дъщеря ми какво са закусвали и тя ми каза, че са яли шейк. Трябвало да мине малко на диета, защото била дебела. Аз знам, че това са думи на свекърва ми. Детето ми не е дебело, спортува активно 6 дни в седмицата, не и през ваканцията, разбира се. Изглежда нормално, но не е тънко като спагетка. Такъв е сина ми. Не реагирах на новината за шейка, въпреки, че всички знаят мнението ми.
Днес отново питам какво са закусвали и става ясно, че децата от както са при баба си, всяка сутрин закусват шейк, с малки изключения. Аз не смятам, че това е здравословно и разнообразно хранене за седем годишно дете и тринадесет годишен тийн. Бях склонна да преглътна да разнообразят закуските един - два пъти с "вълшебния" шейк, но всяка сутрин да закусват това, за мен е неприемливо.
Обадих се по телефона и я помолих да не храни децата с тези шейкове. Първоначално тя каза, че децата ядат каквото искат и тя не можела нищо да направи. Малко ми е странно децата да настояват да закусват точно това и да не искат нищо друго. Отново помолих да не ги предлага. Тогава тя каза: "Да, знам, че за теб това е отрова, а всичко друго е ОК. Аз нямам време да готвя, каквото искат децата. Добре няма да ги давам" и затвори телефона.
Аз никога не съм се изказвала, че продуктите са отрова. Дори вчера, когато разбрах, че са яли шейк за закуска, но не знаех, че е постоянно, се успокоявах, че не е кой знае какъв проблем.  Както вече съм писала, тя е почти без ангажименти, не гледа животни, има много малка зеленчукова градина, със свекъра са много добре финансово. Аз бях напазарувала, а и съм сигурна, че и те са напълнили хладилника. Обаче тея пусти шейкове за нея са еталона на здравословното хранене. А най-неприятно ми стана от това, че каза, че няма време. Нищо не оправдава думите и, че няма време да направи закуска на внуците си. А думите и към дъщеря ми, че е дебела и има нужда от диети минават всякакви разумни граници.
Искам да отида и да ги прибера веднага, но тяхно приятелско семейство с внучето си ще им гостува за една седмица, и ще е неприятно да оставим детето без компания. А аз ще ги прибера веднага след като те си тръгнат.

Това е - бабите не са това, което бяха!

# 108
Аз пък не бих правила компромис със здравето и психиката на децата си.И то заради приятелски внучета.За тази седмица кой знае как ще облъчи дъщеря ти.За мен проблемът не е че пият шейкове, а внушението, че детето е дебело.Точно така започват хранителните разстройства за съжаление.И едно лечение  няма да е за една седмица...

# 109
Досещам се, коя е компанията, разбира се. Ползвам нейни продукти. И въпреки това, не мога да си обясня с друго, освен с липсата на дори две работещи мозъчни клетки схващането, че шейковете са природо-съобразна, здравословна и полезна "храна". Ама тя, глупостта, граници не познава. Поне да не се разпростира извън себе си.

# 110
Да, сега децата не са дебели, а едри.

А да дава тези помии на дете, много си търпелива. Направо бих забранила.

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 08:48 от Трещерица

# 111
Не бих оставила детето си цяла седмица още на такива шейкове. Ако тя ги прави с кисело или прясно мляко и плодове, ок, но тези разтворими боклуци не! Сещам се за коя фирма става въпрос.

# 112
И аз се сещам. Да заместваш основно хранене с такъв шейк трябва да е осъзнат избор на голям човек, а не за 7 и 13-годишни деца. Аз също повече бих се притеснила от твърдението, че детето е дебело, отколкото от факта, че набива химия една седмица (не че е за пренебрегване).

# 113
  • Най-красивата страна
Аз бих си прибрала децата .

# 114
  • при късмета
Всички мрънкат, че децата като са при баба си ги угоява, ти пък сега на обратно!
Шегувам се.
Мъжа ти какво мисли за цялата ситуация? И защо изобщо ѝ оставяте децата? Предполагам, че щом сега казва "нямам време да им правя закуски", не ѝ хрумнало на момента. Децата са достатъчно големи, че да не са за първи път при баба си и положението е ясно от преди. Не вярвам до сега да е била перфектната баба и да е изтрещяла заради нещо, което ползва за себе си

# 115
  • София
......Благодаря и че ни дадохте куража да я съдим и ние,без да имаме угризения че сме чудовища.Дано никога не попаднете на нещо такова.
Хич даже не се успокоявай!:frowning1: Постъпката ви е мноооого грозна и надминахте бабата, защото за нея е ясно, че има здравословен психически проблем. А ти лично, така както те чета, "насъскваш" съпруга си. Ако те е грижа, че му е болно и тъжно за конфликта с майка му, щеше да се намери друго разрешение...
И всичко това за 150 лева!?!
Потресно Hands Thumbsdown

# 116
......Благодаря и че ни дадохте куража да я съдим и ние,без да имаме угризения че сме чудовища.Дано никога не попаднете на нещо такова.
Хич даже не се успокоявай!:frowning1: Постъпката ви е мноооого грозна и надминахте бабата, защото за нея е ясно, че има здравословен психически проблем. А ти лично, така както те чета, "насъскваш" съпруга си. Ако те е грижа, че му е болно и тъжно за конфликта с майка му, щеше да се намери друго разрешение...
Аз точно не го насртоивам,аз точно винаги съм била за това да се води диалог и никога да не се прекъсва контакта с нея.Това че той не желае го решава сам,аз след всичките и изцепки го загуби като син.В това отношение съвеста ми е чиста.Всички можете да си мислите каквото искате от това че е скалъпена историята то това че настройвам ММ срещу майка му.А девер ми и него ли настройвам че и той не я иска?Пак казвам благодаря на всички и за упреците и за куража та дори и за съмненията.

# 117
Потресно е как някои се разпореждат с чуждите финанси. Ако не са проблем 150 лв., да си пратя банковата сметка, а? Ремонтите отделно ще ги договаряме, като ме пуснете във ваш имот да го обитавам без наем.
Жената доколко е болна не се знае. Може да го прави и съвсем осъзнато, защото така е по-лесно. Иначе трябва да ходи на работа. Те ще й дават по 100 лв., тя ще иска по 150 и така до безкрай.

# 118
  • Варна
Мисля, че не става дума за стоте лева, а за семейното спокойствие, което бабата руши без да й пука особено за когото и да било, освен за нея самата.

# 119
  • Стара Загора
Ох, няколко страници по- назад се оплакваха от запържени брашняни каши, сега от шейкове за отслабване.  Laughing
Честно казано мисля, че можете спокойно да се разбирате по между си за тези неща. След като й каза, че не искаш да ги дава на децата, е реагирала малко остро, но продължила ли е да ги дава?! Те така си говорят, на моята майка като и направим забележка за някое от бебета (имаме си няколко в момента), та тя винаги казва "Оф, добре, аз съм лоша баба", ама и минава и се кротва. Не е голяма драмата.
Имам чувството, че някои искат свекървите им да се отписват от актовете за раждане на синовете си когато те се оженят. Ама все пак да останат като безплатна безгласна помощ.

Общи условия

Активация на акаунт