С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 533
  • 845
  •   1
Отговори
# 810
  • Варна
Пък мойта свеки си ми казва директно, че ме обича и че й е мъчно за мен, за нас и т.н. И знам, че е истина, защото го виждам на практика.

А иначе не е като да не знаем и свекърви, които се правят на интересни и поставят подобни изисквания като цитирания казус, само и само да покажат кой командва парада. Може и в този конкретен случай да е така, не е задължително от мъка да ги разиграва тия игрички. Аз мисля, че човек, на когото липсват близките няма да се пъне да измисля такива интриги. По-скоро ще каже нещо от рода "що не наминете тия дни, отдавна не сме се виждали". Такива прозрачни манипулации оставят впечатлението за нещо не наред. Поне аз така ги виждам нещата.

# 811
И аз си мислех , че е простичко да кажа- ела , имам нужда да те видя. Ама и той е с девойка. Значи- елате. Елате , обаче , не е като да си видиш детето.

Не знам защо като е с девойка, трябва навсякъде да се мъкне с нея. На мен ми е ясно, че понякога майките имат нужда се видят точно с децата си, а не и с половинките им. Както аз ходя при моите родители без мм, ами със сестра ми, така и не го придружавам всеки път, когато навестява майка си. А ако искам да се видя точно със свекърва ми, се уговаряме да пием кафе, без значение дали мм ще се присъедини или не.

# 812
Има значение, разбира се. Както има значение и колко често тя си намира повод да ги извика. Видима с просто око е разликата между веднъж в месеца и три пъти седмично (примерно).

Той ходи поне 3 пъти месечно (почти всеки уикенд), аз когато мога (средно на 3 месеца - 2 пъти) , тъй като не почивам събота и неделя винаги.
От нейните "извиквания" - 2/3 са "фалшива тревога", 3-тото е ела да се видим, да си починеш, той отива, разбира се, и пак се измисля нещо да се мести, да се подрежда и т.н. (което не е нужно изобщо)

А дали ще ти хареса да те извикат за нещо конкретно и като отидеш да се окаже, че нещото не може да свърши в момента в който си там, а след 1 седмица примерно. За да отидеш обаче си направила разместване в личната си програма и разходи по пътуване, освен това не е единичен случай, че да кажеш "айде случило се веднъж", а редовно?
Да, точно това имам предвид. И двамата сме заети хора и ни е крайно неприятно да ни манипулират по този начин. И някой пак ще каже снахата крива, не, не е така. Аз нямам против да ни идва на гости свеки, нито пък ние на нея. Но не и някой да ме лъже, че му трябва помощ, а реално да има нужда от някой, с когото да се дърли 48 часа.

Аз си имам и други причини, поради които не горя от желание да ходя там, естествено, но преглътвам всичко в името на семейното добро и накрая пак ни изсипва кофа ****а на главите.

# 813
А защо ходиш? Очевидно свекърва ти не е примряла за компанията ти, а иска да си види сина. Когато той ходи, ти си намери друга работа, а така какво става - хем не ти е приятно да ходиш при нея и се дразниш, хем се мъкнеш, страх те е свеки да не ти изяде милото ли? Обзалагам се, че ако не ходиш, няма да ти се обиди.

# 814
И аз си мислех , че е простичко да кажа- ела , имам нужда да те видя. Ама и той е с девойка. Значи- елате. Елате , обаче , не е като да си видиш детето.

Не знам защо като е с девойка, трябва навсякъде да се мъкне с нея. На мен ми е ясно, че понякога майките имат нужда се видят точно с децата си, а не и с половинките им. Както аз ходя при моите родители без мм, ами със сестра ми, така и не го придружавам всеки път, когато навестява майка си. А ако искам да се видя точно със свекърва ми, се уговаряме да пием кафе, без значение дали мм ще се присъедини или не.
Аз момичето го харесвам. И им се радвам , като идват заедно. Синът ми е конвенционален на тема кухня , но тя уважава разните ми там "здравословни пастети и творчества". Но понякога имам нужда само той да дойде, да си побъбрим , както е било . Ама нали съм потенциална свеки , та подбирам поведение.И чета и все умувам , защото май преди тези теми не съм се замисляла много за третия човек и кое как рефлектира върху него. Карах си го по усет , спонтанност и май не е много тактично  Confused Да не говорим , че направих преди време нещо  и още се чудя дали не сгреших. Една вечер , синът ми ми показва новите мебели , след ремонта , ама се завихрил с телефона , тук това там онова. А момичето стои до него на камерата като ням обект. И и поисках приятелство във фейса.Тя откликна , де. Сега се чудя дали не смята , че я контролирам. Макар , че си пишем от време на време по нейна инициатива- я снимка ми прати тяхна , я нещо по манджурляците се съветва. Та не знам , не знам. Чета , умувам , чета , умувам.  hahaha

# 815
И аз съм приятел със свекърва, че и със свекър ми, ми във фейсбук, не е нещо странно като за 21-ви век Wink

# 816
И и поисках приятелство във фейса.Тя откликна , де. Сега се чудя дали не смята , че я контролирам.

Laughing Глупости.

Колко дълго смяташ да умуваш дали и какво снахата си била помислила? Отговорност носиш за собствените си действия, не за това кой какво си е интерпретирал и въобразил спрямо тях.
Сама каза, че синът ти сам те е потърсил да те пита защо не се обаждаш. Вместо да пазиш поведение пред снахата, вземи откликни на желанията му, тъй като той очевидно няма против да му звъниш и му прави впечатление когато не го правиш.

# 817
А защо ходиш? Очевидно свекърва ти не е примряла за компанията ти, а иска да си види сина. Когато той ходи, ти си намери друга работа, а така какво става - хем не ти е приятно да ходиш при нея и се дразниш, хем се мъкнеш, страх те е свеки да не ти изяде милото ли? Обзалагам се, че ако не ходиш, няма да ти се обиди.

Ходя рядко, както споменах. Обикновено по инициатива на ММ, за да му помогна.
Пресен пример от преди 1 месец, трябваше да се изнесе нещо от апартамента ѝ и да се закара до  къщата, нещото тежеше повече от 25 кг, той нямаше как да го вдигне сам. Тъй като тя даваше зор да се изнесе и нервничеше през цялото време, нямаше време той да повика някой приятел и му помогнах аз, въпреки че ми е забранено да вдигам тежко. После ме боля кръст три дни, ама нейсе. Накрая за "благодарност" от нейна страна ни заяви, че не знае за какво сме отишли като само си седим и нищо не правим (общо цялата процедура по пренасяне, местене и слагане на нещото в къщата ни отне около 2 часа, отделно преди това ѝ помагахме с други неща).
Май си права и ще спра да ходя изобщо, да се оправят сами.

# 818
Тая тема явно ти влияе зле tays:) и отиваш в другата крайност
Това, дето го описва Лана, съм го преживяла на млади зелени глупави години. Бременна се влачех час по рейсовете, да ходим уж на свеки на гости всяка божа събота. Отиваше ми целият ден, и освен едното велико мазно ядене, ММ получаваше куп ангажименти като "изтупай ми килима, поправи ми пералнята, изхвърли ми боклука, премести ми кревата" . По това време свеки живееше с мъжът си и другият си син, но те "не могат" да го вършат това Simple Smile А аз бременна, докато ММ е на работа цяла седмица, си тупах и килима, местех си и кревата ако трябва и съботите- под строй към маминка Simple Smile После и с детето така, но вече като дойде второто просто нямахме сили. Тогава почна само тормоз с искания- ела за това, ела за онова. Simple Smile
Само дето моя търчеше неял, след работа, да й свърши нещо много важно, и му отне много време да се осъзнае Simple Smile
Е,сега пак търчи понякога, но само ако може. И той е човек, и аз Simple Smile
Та tays, за това става дума. Ти очевидно не си такава Simple Smile

# 819
Аз пък не бих била ок ММ да си ходи почти всеки уикенд. Така както не съм ок аз да си ходя почти всеки уикенд при нашите.

Тайс, бъди искрена с момичето и ще се получат нещата. Ако реално искаш да се видиш само със сина си, обади му се и го попитай кога ще дойде да се видите. Не кани двамата, ако нямаш желание да се видиш с нея. Това се усеща и оставя много гадно чувство.

Моята свеки, като е в града, никога не намира време да дойде на гости у нас. Последно си "изми" ръцете с мен, че не съм я била поканила. Иска да ходим в нейния град, ако може да е събота и да я заведем на пазара, та хората да видят, че сина й е тук. После вече не я вълнуваме аз и детето. Врътка се около сина си. Много е неприятно това, да знаеш. Аз вече не се впечатлявам. Излизаме си с детето с нашите кумци и я оставям да има повече време със сина си. Не желая да се натискам там, където не съм желана все пак.

# 820
Скрит текст:

Пресен пример от преди 1 месец, трябваше да се изнесе нещо от апартамента ѝ и да се закара до  къщата, нещото тежеше повече от 25 кг, той нямаше как да го вдигне сам. Тъй като тя даваше зор да се изнесе и нервничеше през цялото време, нямаше време той да повика някой приятел и му помогнах аз, въпреки че ми е забранено да вдигам тежко. После ме боля кръст три дни, ама нейсе. Накрая за "благодарност" от нейна страна ни заяви, че не знае за какво сме отишли като само си седим и нищо не правим (общо цялата процедура по пренасяне, местене и слагане на нещото в къщата ни отне около 2 часа, отделно преди това ѝ помагахме с други неща).
Моята първа свеки беше подобен модел. Чудех се как и двете и деца , като пририта , си зарязваха всички работата и хукваха. А и зет ми , и аз , че и бившият , бяхме със свободни професии , то не е като  да си вземе човек отпуск или болничен. А и това , за което ни ангажираше , наемна работна ръка щеше да излезе и по- евтино , и по-ефективно. Колко съм се ядосвала , леле мале. Сега , след много години , започнах да и схващам логиката- ей така , да се събере голямото семейство , децата да са около нея и да пърхат. Ние със зет ми бяхме издънки- пушим , пием , мързели  hahaha Но участвахме там , какво да се прави.
Ако можеш да си спестиш нервите , го направи .
Антигона , Янечек  Hug мерси ви. Аз да си кажа , че ...с годините ставаме май егоисти и е хубаво да се огледаме.
И Хепи писала ,  Hug. Спокойна съм вече.

# 821
Пресен пример от преди 1 месец, трябваше да се изнесе нещо от апартамента ѝ и да се закара до  къщата, нещото тежеше повече от 25 кг, той нямаше как да го вдигне сам. Тъй като тя даваше зор да се изнесе и нервничеше през цялото време, нямаше време той да повика някой приятел и му помогнах аз, въпреки че ми е забранено да вдигам тежко. После ме боля кръст три дни, ама нейсе. Накрая за "благодарност" от нейна страна ни заяви, че не знае за какво сме отишли като само си седим и нищо не правим (общо цялата процедура по пренасяне, местене и слагане на нещото в къщата ни отне около 2 часа, отделно преди това ѝ помагахме с други неща).
Е, такова поведение е гадно. Аз отдавна бих спряла да ходя и бих ги оставила да се оправят сами.

# 822
Щото е много приятно всеки почивен ден мъжът ти да е у майка си и да й помага, а у дома да се оправяш сама?! Ходиш, поне да сте заедно...

# 823
Пак излиза, че мъжете са муньовци, добре, че сте вие да ги светнете.

# 824
А де, както винаги до това се стига- мъжът да е мъж Simple Smile и няма да има проблем с жена и майка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт