С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 513
  • 845
  •   1
Отговори
# 825
Моя приятел ходи да обядва с майка си от време на време. Кани ме и мен, но аз отказвам и не ходя всеки път. Ако аз бях на мястото на жената, бих искала да се видя със сина си на спокойствие. Затова им спестявам моето присъствие. Ходя, когато по реакцията на приятеля ми усетя, че трябва да ида, защото майка му подпитва за мен и сякаш се обижда, че не го придружавам. Но предпочитам да е сам, че да не се чувства тя неудобно с не толкова близък човек като мен.

# 826
  • София
Не че нещо, ама на 50, 60, 70 случаите изобщо не са достатъчно, по-скоро са изключение, да не говорим за здравето на децата и майката. До 40 обаче си е нормално да родиш.

# 827
  • София
Не че нещо, ама на 50, 60, 70 случаите изобщо не са достатъчно, по-скоро са изключение, да не говорим за здравето на децата и майката. До 40 обаче си е нормално да родиш.
Нормално е когато и да родиш. Но след 35 настъпва леш на яйцеклетки, и то ускоряваща се, така че за мен това е границата за първо дете.

# 828
Пак излиза, че мъжете са муньовци, добре, че сте вие да ги светнете.

Aма са си намерили Муни, да са си лика-прилика. Дори не си представям да се юрна бременна по рейсовете, за да идем на гости, или пък да вдигам тежести с болен кръст, ама каквото сам си направиш, и свеки не може да ти го направи. Имам чувството, че някои нарочно се жертват, само за да има с какво после да се оплачат. За мен жена, която прави споменатите по-горе неща, е чисто и просто тъпа, а за това не ѝ е виновна нито свекървата, нито някой друг.

# 829

Aма са си намерили Муни, да са си лика-прилика. Дори не си представям да се юрна бременна по рейсовете, за да идем на гости, или пък да вдигам тежести с болен кръст, ама каквото сам си направиш, и свеки не може да ти го направи. Имам чувството, че някои нарочно се жертват, само за да има с какво после да се оплачат. За мен жена, която прави споменатите по-горе неща, е чисто и просто тъпа, а за това не ѝ е виновна нито свекървата, нито някой друг.

Янечек, това че съм помогнала на мъжа си, когато не е имало кой друг да му помогне, не мисля, че ме прави "чисто и просто тъпа". И изказването ти в случая е крайно арогантно и не на място. Нито се имам за мъченица, нито се оплаквам. Темата е "С какво ви дразнят свекървите?".  Моята с щуротиите и прищевките си. Точка.

# 830
  • София
Янечек, не са тъпи, нито прости, а... млади.
И аз съм правила подобни чудеса от храброст, защото съм искала да угода, да съм добричката... Е, сега си приех ролята на лошотията и кривата и ми е едно спокойно и лежерно Simple Smile и се разбираме с поглед (или изсъскване)
На гости не се натискам да ходя. Правя го, ако изрично ме покани. В останалите случаи (когато звънне на сина си за среща), рязко си намирам неотложна работа, така че да се видят насаме, а и да не се чувства виновна, че не ме е поканила и мен... Някак си с течение на годините се напаснахме и преодоляхме онова съперничество, което беше наложила в началото

# 831
  • Варна
Аз не съм сигурна , че като ви каже елате ,защото тъгувам , ще закрачите бодро и незабавно натам. Вероятно е опитвала този начин , но вие сте отклонили "капризите и " с мотив , че си имате друга работа.
Да ти кажа, при нас се получава точно обратната ситуация. Елате, мъчно ми е, искам да ви видя, да се порадвам на детето... И като отидем, се оказва, че трябва да се свършат хиляди неща. ММ не подвива крак, тя също не излиза от градината, аз се изнервям до лудост, защото моята задача е да възспирам дете на година и половина да не отива при баща си, че той има работа сега и не може да си играе с нея. И накрая всички сме кълбо от нерви, включително и детето, а баба пак реве: "Оооох, бабеее, пак не можах да ти се порадвам. Ама то все като работа има... Ами тъй е на село."
Последния път ММ си отиде сам с детето на село, за да може мама (за първи път от както е станала мама), да остане сама и да отиде на почивка за уикенда с проятелка. Е, познайте... Чак на майка ми звънна свека, да я подпитва "ама аз наистина ли съм щяла да отида на тая почивка". И какъв бил зора - имало лозе да се копае. Пък като я няма детегледачката, тати ще трябва да си гледа детето и няма да може да копа...
Ми как да идеш после да " да те види и да ти се порадва"?

# 832

Янечек, това че съм помогнала на мъжа си, когато не е имало кой друг да му помогне, не мисля, че ме прави "чисто и просто тъпа". И изказването ти в случая е крайно арогантно и не на място. Нито се имам за мъченица, нито се оплаквам. Темата е "С какво ви дразнят свекървите?".  Моята с щуротиите и прищевките си. Точка.

И за това, че мъжът ти го е допуснал, виновна е естествено свекървата.

# 833
Kaкви са тия майки, дето си гърбят родните дечица да копаят лозето, да местят мебели и да вършат всякаква друга черна работа? Не майки, а мащехи! Ако ще се гърби някой, това ще е зетят, синовете трябва само да се глезят.

# 834
  • София
Kaкви са тия майки, дето си гърбят родните дечица да копаят лозето, да местят мебели и да вършат всякаква друга черна работа? Не майки, а мащехи! Ако ще се гърби някой, това ще е зетят, синовете трябва само да се глезят.
😂😂😂

и после, ау мъжът ми , не иска да гледа децата, не иска да ми помага, не дава пари , не си помръдва пръста .

# 835
  • Варна
Съвсем в реда на неща си е майките да си гърбят синовете с работа. Не е в реда на нещата, когато тая работа е неизчълнима в момента или е наливане от пусто в празно, само и само да се знае кой е шефа. Или обратното - да се играе болшой театър, че много ти е мъчно и искаш да си го видиш детенцето, а всъщност идеята ти да е само и единствено да го прикоткаш, за да ти свърши туй-онуй...

# 836
и после, ау мъжът ми , не иска да гледа децата, не иска да ми помага, не дава пари , не си помръдва пръста .

И тогава идва репликата "Оправяй се сама с мъжа си, снахо! Аз на младите не се бъркам."

# 837
Аз се ядосвам на свекървата, когато идват на гости и си правят каквото поискат у нас. Накрая вместо да си отпочина, аз се натоварвам още повече.
Например свекървата наготвила, няма нищо лошо. Котлоните омацани, заедно с печката. Няма проблем, аз имам препарати лъсва всичко за 15 мин. Но свекървата, въпреки че съм и казала, ако има нещо да ме вика, в съседната стая съм. Тя взела един нож и започнала с него да стърже. Сега керамичните ми котлони са издраскани ужасно, направо съсипани.
И като ги видя и ме хваща яд. Можеше да ме попита, аз щях да и дам препарати. Да не говорим, че търка тефлоновите тигани със метална гъба. Стигнах до там, че ми писна да си купувам нови тигани. И моите хубавите си ги крия като са тук и и давам да готви с тези които и без това ги е одраскала.
Имаме стая за гости със собствена баня и тоалетна, както и собствена тераса. Там спят свекърите, като си тръгнат ми оставят ужасна мизерия, поне тоалетната да си почистят. Четка и перпарат за тоалетна са точно до самата тоалетна.

# 838
Може да не виждат добре и затова да е мърляво след тях. Иначе и моята любима баба така ми помага, че после хвърлям посуда, купувам котлони...от обич го прави, но понякога голяма беля ми вкарва...ако беше свеки, жива да съм я изгорила, но тя у нас не пипва, само идва и си пийва и хапва Joy
Е, ако й падне да ме няма, прави обиколка на цялото жилище, отваря шкафове, но е рядко де Joy

# 839
Тъща се обръща към зетя: - Какво имаше в тигана ви, едвам успях да го изтъркам? - Това ли? Тефлоново покритие.

Общи условия

Активация на акаунт