Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 946
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Цитат
Тоя дракон ли да го броя вече към КН?
Скрит текст:
Не, не тоя, друг ще бъде бастисан. В шести епизод.

# 196
Да, аз писах, че за мен сезона е чист пълнеж...единственото, което се случи, е че Дани мина морето. Както в предния сезон- единствено дето Джон възкръсна и това беше. Почти нищо интересно нямаше. Просто пълнеж, визуални ефекти, фен фикшън...толкова време всичко се заплита, оплита, и накрая...нищо особено. Честно казано, четох спойлерите с надежда някой от главните примерно да умре, или да стане нещо по-различно от Р+Л или Дани+Джон или коя да е от любимите фенски теории...уви, не. Даже май ще се опитат да съчетаят всички фенски теории в едно Simple Smile
Струва ми се, че Брон от сериала измести Тирион от книгите. Това ли е новият любимец? Малко тъпо...

Извинявайте че пак повдигам въпроса, но това е спойлер за нечетящите спойлери. Току що каза, че никой не умира и че Р+Л и Д + Дж. Ето това имам предвид. Сутринта спорихме с един приятел дали Джейми оцелява или не, дали между Денерис и Джон може да има връзка или не. Ти току що унищожи съспенса. Не е чудно, че ти се струва "пълнеж" сезона, след като знаеш какво се случва. На мен са ми интересни битките, стратегията, политиката, героите, нюансите. И с приятели в момента се обзалагаме кой ще седне на ЖТ. Не ми се влиза пак с критики тук, но някои хора явно не се усещат като спойват.

# 197
Аз не съм казала, че става това, а че се надявам да стане нещо различно
Честно казано много ми е чудно защо някой би чел изобщо в нета, след като е залято, ама залято от информация- спойлери, картинки, теории и какво ли не...наистина недоумявам как ги избягвате

# 198
  • Варна
Не е трудно да се избягват спойлерите, ако знаеш къде да влизаш. Надявах се в тази тема все пак да не са съвсем открити.
Извинявайте че пак повдигам въпроса, но това е спойлер за нечетящите спойлери. Току що каза, че никой не умира и че Р+Л и Д + Дж. Ето това имам предвид. Сутринта спорихме с един приятел дали Джейми оцелява или не, дали между Денерис и Джон може да има връзка или не.
Въпреки изтеклите спойлери все още не е съвсем ясно дали Денерис и Джон имат или ще имат връзка. А въпроса за смъртта на главните персонажи е винаги актуален. Дали този или следващия сезон...

# 199
  • София
Споделям мнението на Lucy in the Sky with Diamonds, и за мен това си беше чист спойлер. Disappointed Relieved И трябва да е в скрит текст, нарочно не съм го цитирала.

Аз тотално избягвам всякакви спойлери, нищичко не съм чела, а темата преглеждам заради интересните дискусии, но никога не откривам скрития текст, свързан със спойлерите.

И сега съм малко...meh Thinking

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 13:40 от parasiempre86

# 200
Аря избяга докато пазачите не гледаха. Не пред лицата им. Пък и съм сигурен, че Джон не са го пуснали сам в тая пещера да прави каквото си иска. 100% е ескортиран от банда дотраки. Пък и Дани не се съгласи без нищо да му помогне Simple Smile

Аз защо не виждам свалка между Мисандей и Давос, просто това е неговия начин да предразполага хората, до сега винаги е намирал правилния подход.

Друго си мисля аз, сега цялата войска на Денерис е на континента, трябва да започне обсада час по скоро.

А за златото не знам какво сте гледали, че и по 2-3 пъти. Тарли каза на Джайм, че всички вагони със злато са стигнали до КЧ. И че трябва да се прибират по бързо, дори искаше да наказва изоставащите. Джайм беше по снизходителен и го накара първо да ги предупреди един вид, че ако не се забързат ще има наказания.

Друго интересно е, че Кибърн преговарял със Златната дружина и, че Церсей искала да си върне нещо...

Още нещо. Много ме издразни тоя път превода на тая Антония Халачева, едно че превежда разговора в учтива форма, което в англииския няма как да стане и постоянно в мозъка ми се сблъскват това което съм чул и това което съм прочел. И друго, че замества някой фрази с такива дето са по политически коректни и от това се губи част от автинтечноста на сериала.

# 201
  • Вестерос
Тоя дракон ли да го броя вече към КН?

Какво прибрано злато ви гони. Ойде златото у ряката!
Явно не гледате филма както трябва. Брон пита Джейми точно за това и той каза, че вече е двореца. Те пътуваха с обоза с реколтата.
A торбата със златни монети, която падна до Брон?

Свалка между Мисандей и Давос??? ХХАХАХА вицът на деня!

# 202
  • Варна
Друго си мисля аз, сега цялата войска на Денерис е на континента, трябва да започне обсада час по скоро.
Дотраките не биха могли да правят обсади, силата им е в открита битка. Още повече, че замъците са запасени, а пред стените им няма нищо.
Още нещо. Много ме издразни тоя път превода на тая Антония Халачева, едно че превежда разговора в учтива форма, което в англииския няма как да стане и постоянно в мозъка ми се сблъскват това което съм чул и това което съм прочел. И друго, че замества някой фрази с такива дето са по политически коректни и от това се губи част от автинтечноста на сериала.
На английски изразите не звучат така вулгарно както на български. Интересно ми е как би превела "Fuck off", което няколко пъти повториха войниците на Аря. И всичките тези "fuck" и "cunt". на мен щеше да ми дойде прекалено преведено буквално.

# 203

Друго интересно е, че Кибърн преговарял със Златната дружина и, че Церсей искала да си върне нещо...

И аз това се чудя кое е това, дето Церсей иска да си върне. Не помня кой ми отговори, че може би е Тирион, защото още не е чула разказа на Джайм за изповедта на Олена

# 204
  • Варна
Тя си е лично негова. Заплатата му.
Коментираха по-рано с Джайм, че вместо замък му е дал торба със злато.

# 205
  • Русе, България
Имам следния въпрос, на който не успях да намеря отговора в гугъл. А именно - каква беше последната реплика в снощния епизод, която Тирион си измърмори под носа, гледайки Джайм, точно преди последният да тръгне с копие към Денерис и дракона? В НВО Go, където гледахме с мъжа ми серията, последните думи нямаха превод. И двамата сме сигурни, че чухме нещо от сорта на "Kill her, you idiot", обаче сега гледам подбрани из интернет реакции на епизода и се разколебах, правилно ли съм чула.

# 206
Пък и съм сигурен, че Джон не са го пуснали сам в тая пещера да прави каквото си иска. 100% е ескортиран от банда дотраки. Пък и Дани не се съгласи без нищо да му помогне Simple Smile

Северът и трябва, така че може да направи известни отстъпки за бъдещи услуги. Аз (лично мнение, не задължавам никого), обаче си мисля, че в пещерата Джон все пак  е дал някакво обещание, може дори да е коленичил пред нея, но да го пазят засега в тайна. Индиректно това се потвърждава и от сцената, когато Денерис му поиска мнението пред Тирион и Варис. Не се вързва той да е да е несигурен съюзник, официално отказвал досега да я признае за кралица, а тя да му иска мнението по вътрешни въпроси.

Цитат
Тирион. Церсей май още не знае, че Олена Тирел е наредила отравянето на Джофри. Пък и де факто братчето и е предател. Освен това така лишава Денерис от Ръка и източник на информация.
Пък и имам някакви спомени, но може и да бъркам с книгата, че точно Златната дружина го "ескортираше" в Есос. Предполага се, че те ще му знаят дирите.
По-малка е вероятността да иска Варис - той все пак не е от семейството.

...

Нали му я дадоха, още когато напускаха Хайгарден.

п.п. бързички сте, аз докато се наканя...

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 14:15 от Аниш

# 207
Дотраките не биха могли да правят обсади, силата им е в открита битка. Още повече, че замъците са запасени, а пред стените им няма нищо.

На английски изразите не звучат така вулгарно както на български. Интересно ми е как би превела "Fuck off", което няколко пъти повториха войниците на Аря. И всичките тези "fuck" и "cunt". на мен щеше да ми дойде прекалено преведено буквално.

Точно баш нецензурните може и да ги замести, но имаше други дето не бяха дори нецензурни и ги беше превела абсурдно за мен. Не ми се гледа целия епизод пак да ги извадя точните цитати. 

Целта на обсадата не е да бутне града нали, ще завардят всико по суша, Денерис си има катапулти ако реши да напада има и дракони. Замъците може да са запасени, но храната бързо свършва като няма попълнения.
Иначе какво да прави сега според теб ?

# 208
В НВО Go, където гледахме с мъжа ми серията, последните думи нямаха превод. И двамата сме сигурни, че чухме нещо от сорта на "Kill her, you idiot", обаче сега гледам подбрани из интернет реакции на епизода и се разколебах, правилно ли съм чула.

Flee, you idiot.
...
You idiot.
You fucking idiot.

Това са репликите на Тирион. Няма за убиване.

# 209
  • Варна
Целта на обсадата не е да бутне града нали, ще завардят всико по суша, Денерис си има катапулти ако реши да напада има и дракони. Замъците може да са запасени, но храната бързо свършва като няма попълнения.
Иначе какво да прави сега според теб ?
Дотраките ли ще стрелят с катапултите?Пък и Денерис не иска много жертви, иска да й се предадат. Иначе просто щеше да прелети няколко пъти с трите дракона.

Точно баш нецензурните може и да ги замести, но имаше други дето не бяха дори нецензурни и ги беше превела абсурдно за мен. Не ми се гледа целия епизод пак да ги извадя точните цитати.  

" A finger in a bum?"
Преведено като"Oбича ли да я докосват отзад?"Trollface

Общи условия

Активация на акаунт