Отговори
# 690
Здравейте, момичета!
Току-що приключих със серията. Напрегнато ми беше през цялото време.Но това, което ще ме вълнува занапред е как ще постъпи Метин с Чънар. Моралната дилема на двама бащи - Йекта и Метин.
Видяхме как Йекта "защити" сина-убиец. Без скрупули прехвърли вината ,за известно време, върху съвсем невинен човек - обмислено, нагло, безсъвестно, при това така арогантно се хвалеше пред жена си, че ми идваше да му тресна един десен прав в мутрата. Горко ѝ на тази майка на Енгин с тези двама психопати, но на мен тя въобще не ми е симпатична. Опитвам се да я разбера като майка, много е трудно да приемеш, че детето ти е убиец. Веднага се задейства защитаващия майчин инстинкт.
Сега ми е изключително любопитно как ще действа Метин баба. А Ългаз като разбере ще падат камъни от небето.
А за снахата Джейлин... Става много горещо, чак пожар.
Голямо говедо е този Парс. Комплексар , завистник, подлец, интригант, "голяма уста" . Изкефих се на разговора му с възрастната съдийка, той ѝ е ясен и тя се досети, че Парс замисля някоя гадория, но все пак нека да се потруди, да подиша  прах в архива и да получи информацията, която му трябва.
Кой знае колко тома е делото, щом е продължило 4 години.
Предполагам, че все някой от двамата - Ългаз или Ерен - ще пристигнат навреме при Джейлин, въпреки че тя май остави ключа в ключалката на вратата.

# 691
# 692
Днес не е ли ден за фрагче?
Някакъв лъч надежда измежду всички тези облаци.

# 693
  • Кърджали
Силно се нафявам на фраг, че 100 сценария си написах и нито един не ми харесва. То вярно че положението в което се озоваха Ългаз и Джейлин не ми харесва, да не кажа че не ми хареса и че Чънар лстана жив и сегс пка ще го водят отговорен зс убийство, то и Зафер да беше останалият жив пак нямаше да ми хареса, 'щото Чънар щеше да е дал фира, Парс с неговото държание на обидена селска клюкарка също ми лази по нервите. Изобщо ужас отвсякъде. Искам лъч светлина, ама много искам явно

# 694
# 695
Йее има фраг, И аз се зарибих и почнах да гледам сериала

И аз мислех много сценарии, но нищо не измислих Joy

За Зафер и Чинар има 2 варианта:
1) Чинар е убил Зафер при замозащита - много неприятно, Джейлин и Иългаз тъкмо почнаха да се сближават и да си имат доверие и убиството на Зафер ще е голям шок и ще има драма, когато бъде разкрито
2) Някой друг е убил Зафер
- струва ми се че се чуват 3 изтрела (1 докато се борят един с друг и още два след това), но може да са ехо, а може и да са след като Чинар е напуснал местопроизшествието, мислейки си, че Зафер е умрял, а той да е бил жив и някой друг да го е довършил (Зафер има и други врагове), но ако Метин скрие истината и тя бъде разкрита след време пак ще има драма

Но направо не ми се вярва, че Метин ще изтрие доказателства (а ако не изтрие ще има проблем)... Редно е Чинар да разкаже и да се проведе разследване и да се установи кой е убиеца и да получи полагаемата присъда. Все пак тук става дума за бащата на жената на брат му...
Чудя се какво гори Метин... да не би Зафер да е в чувала?

Чудя се коя истина ще разкаже Енгин:
1) сценария, който научи с помощта на баща си
2) истината и цялата истина, така както я разказа на родителите си
3) друга истина

За Парс и аз го намирам за ужасен. Прекара повече време търсейки начин да разруши репутацията на Иългаз и да заеме позицията на заместник главен прокурор
1) бързо разпространи своята версия (без да има доказателства!) СРЕД КОЛЕГИТЕ че Иългаз и Джейлин са се оженили за да прекратят дело срещу Джейлин, и че  Иългаз вместо да каже истината е измислил този фарс с брака, защото сигурно и той е съучастник при нечестното вземане на доказателства
2) подхвърли мухата и на журналист, т.е. ще излезе това за брака фарс и в МЕДИИТЕ, как справедливия прокурор крие истина
3) отиде при главния прокурор - и на него докладва - и успя да стане заместник-главен прокурор, отнемайки позицията на Иългаз
4) като не намери доказателство за шашмата на Джейлин с четките за зъби се хвана за таксиметровия шофьор, като чу името на дядото на Иългаз очите му светнаха и проучи всичко и реши да докаже, че цялата фамилия са решили да станат престъпници
5) отиде при съдийката професор и пак клюки за брака и й намекна че Ийлгаз се чува и вижда с дядо си Cold Sweat (а тя сигурна, че никой от семйството не се е чувал с него от 20 години)

Ако Метин е честен, дали Джейлин би била отново адвокат на Чинар, тя каза, че би защитавала и убиец, защото всеки има право на защита Thinking

Силно се нафявам на фраг, че 100 сценария си написах и нито един не ми харесва. То вярно че положението в което се озоваха Ългаз и Джейлин не ми харесва, да не кажа че не ми хареса и че Чънар лстана жив и сегс пка ще го водят отговорен зс убийство, то и Зафер да беше останалият жив пак нямаше да ми хареса, 'щото Чънар щеше да е дал фира, Парс с неговото държание на обидена селска клюкарка също ми лази по нервите. Изобщо ужас отвсякъде. Искам лъч светлина, ама много искам явно

# 696
Фрау Клау, благодаря за линка.
Голямо мазало настава наистина. "Добрите" влязоха в зоната на здрача. Дали всичко, което показват в офиса на Джейлин е истина или някои неща си ги представя тя (например това, че ще се опита да удари Енгин)? Метин баба действа точно както се опасявах. И се чудя какво ли ще измисли Енгин да признае пред съда, защото съм сигурна, че няма да признае нито убийството, нито нещо което би го уличило. По-скоро допускам, че ще натопи за нещо Джейлин, за да се измъкне, например за нередовно събирани доказателства и улики или нещо подобно.
Кате, винаги правиш много хубави психологически портрети-анализи на героите. Нямам идея с какво се занимаваш, но всеки път ме впечатляваш с наблюденията си.
Момичета, благодаря за всичко, което споделяте. Flowers Hibiscus
Алекс, допускам че по някое време ще пуснеш превод и благодаря в аванс Kissing Heart

# 697
# 698
Лелеле... Познах за Джейлин и Енгин, но ... никак не ми се искаше подкрепата на Метин да се изрази в скриване на станалото с Чънар. Макар че всички тук май го предположихме.
Не знам, тези, които са гледали с превод серията, дали са обърнали внимание на цитата в началото - "Когато водата се вдигне, рибите ядат мравките, когато водата напусне, мравките ядат риба. Само течението на водата решава кой кого изяжда". Според Сема - от Платон. Аз тая мисъл я знам като авторство на първия християнски мислител - Августин. При него последното изречение е: "Нека никой не разчита на сегашното си превъзходство". Няма съществена разлика в смисъла. Но определено животът в този сериал ще ни поднася и приятни, и неприятни изненади. Thinking
https://turkru.tv/prigovor-8-seriya.html#frag_1_(subtitry)

# 699
  • Кърджали

Джейлин : Ти кой си? Кой си? Кой заслужава смъртта? Кой?
Енгин : Бях под афект, не разбираш ли. Юях под афект
Не знам коя: Ти и да убиеш някого? Невъзможно. Прекалено добросърдечен си за да го направиш.
Ългаз : Джейлин! Джейлин! Добре ли си? Добре ли си? Джейлин, добре ли си?
Чънар : Благодаря, тате, спази си думата.
Метин : Станалото станало.  Не може да променим случилото се.
Джейлин: Енгин ще изтърпи наказанието си. А ти ще гледаш твоят много обичан син цял живот зад решетките
Йекта: Ако ще стреляш по краля, се убеди че е мъртъв.
Ългаз: Стигна до края, г-н адвокат.
Съдията: Има ли нещо, което искаш да кажеш?
Енгин: Искам да призная една истина.

Мда, колко удобно оправдание г бях под афект
Метим пт едната крайност в другата. Въобще не ми харесва товс, което тръгва да прави. Не е рова начина да защити Чънар. Рано или късно ще излезе наяве, и зарадинтези действия Чънар ще излезе без вина виновен.

Кате, едно от любимите ми неща е точно мотото на всяка серия. Вимагинса много хубави цитати, които имат общо със серията. Както и при разкриването на Енгин беше "Същественото е невидимо за очите"

# 700
Ах този мишльок Енгин кой знае какво ще каже в съда и аз бях сигурна,че ще посегне на Джейлинката.Ългаз обаче го подреди хубаво нали викаше на Джейлин,че едва се сдържа да не го фрасне....

# 701
Цитат
Йекта: Ако ще стреляш по краля, се убеди че е мъртъв.
Съдията: Има ли нещо, което искаш да кажеш?
Енгин: Искам да призная една истина.
Сега ... нищо чудно Енгин да признае, че Джейлин го е заплашила, сбили са се и той я е блъснал и избягал. Страхът от баща му е по-голям отколкото от Джейлин и Ългаз. Smirk
И поркурор - пак Парс...

# 702
Привет!
Благодаря за фрагмана, превода и всичко споделено! Flowers Bouquet

Метин веднъж вече е мамил като е натопил Зафер, а сега нагази яко в блатото на Йекта. Мотивите им са различни, но нима имат значение за крайния резултат. Той е един и същ - страдат невинни хора.

Признанието на Енгин няма значение. Би трябвало да са установили, че кръвта в наетата кола е на Инджи - щом са го изправили пред съда.

# 703
Лучия, те кръвта я доказаха, че е на Инджи. Въпросът е дали ще успеят да свържат неоспоримо Енгин с колата. Аз лично очаквам бомба на финала точно от Енгин. Онези може да кажат всичко, че колата е наета от друг (както е станало реално), и съответно че каквото е ставало е дело на друг, а не на Енгин. Йекта със сигурност има план В и С. И беше много уверен като говореше с Джейлин. Пак е измислил нещо мръсно. А и Парс с удоволствие ще им помага.
Сега се чудя дали скоро ще се разбере, че Зафер е убит. Близките му знаят, че е заминал за дълго и едва ли ще го издирват. И идваме до Чънар, който ще бъде принуден да се държи точно като Енгин, когато Джейлин е наблизо. Само че Чънар не е Енгин и не знам до кога (и дали) ще издържи да се преструва. Определено чакам неделя с нетърпение.

# 704

Общи условия

Активация на акаунт