Нашите кухни - 70

• 103 334
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
И на мен два котлона са ми предостатъчни. Даже един само ми стига в 99,9% от времето Joy А и с двойка се пести място

# 286
To на всеки непрофесионалист 2 котлона му стигат, но аз използвам останалите два от големия четворен плот за да местя на него горещите тенджери като ги сваля от котлона, да поставям горещи тави и пр.  А и нещо ми се повреди единият котлон (не изцяло, но трудно тръгва заради някаква повреда в биметалната пластина вероятно) и ако бях с два щеше да ми е проблем, докато сега просто не се занимавам.  Т.е. при 4 котлона си имате резерва.

# 287
Много Ви благодаря за коментарите за белите котлони. И аз може би накрая ще си купя черния, но като се знам, ще се ядосвам и ако е бял, що не съм взела черния, и ако е черен, що пък не съм взела белия. Нямам верен ход към момента. Мернах и още един, ама безценен Simple Smile, не го открих с цена, само на картинки

от този сайта
Просто е в ъгъл, като ъгъла го правя трапец и там, под два скоса Laughing и е най-тъмното място, та исках затова да е бяло. Иначе на визуализация ми е черно, и си е ок, ама е картинка.... уффффф още ще го мисля. Още веднъж, много Ви благодаря, ценни са ми мненията Ви. Hug

Два котлона стигат, наистина, доста дълго готвих така, но с 4 е по-удобно, няма защо да се спори. Просто е компромис, когато няма място. Като сложа по голям тиган или тенджера, а искам да сложа и на съседното кръгче, ми те си пречеха и реално освен тиган/тенджера, в комбинация с джезве/кафеварка, не се получава Simple SmileSimple SmileSimple Smile

хахахахах влязох да се редактирам, че видях след като публикувах, че котлона се слива с бялото на екрана Simple SmileSimple SmileSimple Smile, или поне на моя монитор се слива.

# 288
  • Бургас, София
Просто е в ъгъл, като ъгъла го правя трапец и там, под два скоса Laughing и е най-тъмното място, та исках затова да е бяло. Иначе на визуализация ми е черно, и си е ок, ама е картинка.... уффффф още ще го мисля. Още веднъж, много Ви благодаря, ценни са ми мненията Ви. Hug
Тъмно за работа или тъмно визуално? Над котлоните ще имаш ли аспиратор? Те обикновено си имат осветление, което може да ти е напълно достатъчно, особено ако са лед крушки. Ако имаш и лед лента на шкафчетата в страни от котлоните още по-добре.
Два котлона стигат, наистина, доста дълго готвих така, но с 4 е по-удобно, няма защо да се спори. Просто е компромис, когато няма място. Като сложа по голям тиган или тенджера, а искам да сложа и на съседното кръгче, ми те си пречеха и реално освен тиган/тенджера, в комбинация с джезве/кафеварка, не се получава Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Има нещо такова, бутахме се наскоро с едни тигани. А насам, а натам, котлоните почват да пищят, че съм им закрила бутоните. Весело беше Joy Като се знам колко ги ползвам - 2 котлона ми трябват като правя паста (не че е рядко), но за всичко друго май си минавам с един, та се трае. Виж плот все не ми достига и хич не ми се губеше от него, само се бутаме с приятеля ми и прехвърляме насам натам неща, за да си освободим площ. Топлите тенджери имам навик да ги слагам на подложки и не ми тежи това допълнително действие, та за тази цел не ползвам котлоните.

# 289

Тъмно за работа или тъмно визуално? Над котлоните ще имаш ли аспиратор? Те обикновено си имат осветление, което може да ти е напълно достатъчно, особено ако са лед крушки. Ако имаш и лед лента на шкафчетата в страни от котлоните още по-добре.
Тъмно визуално, и то евентуално де. Ще имам два реда лед ленти на самата стена, защото тъй като е скос, не може да има шкафове, и единствения начин да е светло е с лед ленти. Абсорбатор по същата причина не може да има. Аха да заръчам eй този, но първо е мега ултра скъп (поне за мен), и второ, при отраснали деца, с попроменени навици на хранене, за двама човека реших, че това ще е едно от най-глупавите ми решения и наистина няма смисъл да се напъвам да търся пари за нещо, което много, много рядко бих ползвала.
Та чисто визуално в случая ми е проблема кое да избера между черни и бели котлони.

# 290
  • Бургас, София
Тъмно визуално, и то евентуално де. Ще имам два реда лед ленти на самата стена, защото тъй като е скос, не може да има шкафове, и единствения начин да е светло е с лед ленти. Абсорбатор по същата причина не може да има. Аха да заръчам eй този, но първо е мега ултра скъп (поне за мен), и второ, при отраснали деца, с попроменени навици на хранене, за двама човека реших, че това ще е едно от най-глупавите ми решения и наистина няма смисъл да се напъвам да търся пари за нещо, което много, много рядко бих ползвала.
Та чисто визуално в случая ми е проблема кое да избера между черни и бели котлони.
[/quote
А шкафчетата и кухненският плот избрани ли са? Какви цветове са? Евентуално там да претърпи някаква лека промяна проектът? Това с двата реда не си го представям, стана ми любопитно. Като е готово може да покажеш Simple Smile
Тези котлони с вграден аспиратор са интересно решение, но скъпичко наистина.

# 291
  • София

При вида на такива красоти чак ми се домърква  Laughing И други модели  аспиратори съм виждала от този тип - много ме радват. Но да ти кажа, че именно аспиратора при мен май най не е на почит, а имам от най-мощните на Фабер.  Прозорец в близост би бил по-ефективен.  Но плот двойка не бих сложила.

# 292
Здравейте,
много моля за помощ.Трябва да поръчам кухня ,а ми е много трудно,нямам грам въображение и никаква представа какво е практично и удобно.Ходих в един магазин да ми правят проект,ама те ме караха ,аз да им казвам как да са наредени шкафчетата.Аз ако знаех  как ,щях сама да си го начертая.Кухнята  ще е ъглова ,като дългата страна е 4,50 м.В началото ще има съдомиялна  за вграждане ,до нея мивка ,а в края на кухнята ще е фурна за вграждане и хладилник- свободностоящ.Другага страна /началото на която е съдомиялната / е към 1,80 м.На нея искам по тесни шкафчета ,например 30 см .само долни   и телевизор на стената .Моля за съвети ,какви размери на шкафчета да избирам ,какви механизми,материали,цветовете как се избират?

# 293
  • София
Ани882, за цветовете реши какво искаш и евентуално ги съобрази с останалите мебели, диван, под ....
Влез в сайта на блум и си харесай механизми. Ако са ти скъпи мебелиста ще ти предложи заместители. В магазина на салекс например пък си избери плоскости.
В темата пишат и няколко добри мебелиси, не отказват помощ.

# 294
Здравейте ☺ Отдавна чета темата за нашите кухни и доста често черпех информация от тук,когато имах колебания относно моята кухня .Споделям с вас направеното досега и приемам съвети за кухненска маса и столове .А също днес предстои закупуване на смесител.][/img]

# 295
Нещо не мога да се справя с качването на снимки.Опитах да кача в албума 3 част на нашите кухни,но не се получи.В крайна сметка в албум aksiniya качих две снимки. Албума е достъпен и ще се радвам на мнения 😊

# 296
  • Под Сините камъни
Aksiniya дай линк към албума

# 297
http://aksiniya.snimka.bg/architecture/aksiniya.958066.38207912 това трябва да е линка Simple Smile малко съм скарана с техниката Grinning

# 298
  • Под Сините камъни
http://aksiniya.snimka.bg/architecture/aksiniya.958066.38207912 това трябва да е линка Simple Smile малко съм скарана с техниката Grinning

Супер е станало.Със здраве да си я ползваш.

# 299
  • София
Много ти е хубава кухнята, с радост да си я ползваш.
Тези, които имат миялни и сушилник в шкафа над мивката, използвате ли го и удобен ли е? Още се колебая дали има смисъл или да си сложа един малък до мивката, в ъгъла..

Общи условия

Активация на акаунт