Нашите кухни - 70

• 103 106
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
И това е вариант. Ще опитам.  Благодаря за идеите на всички! После ще покажа, какво съм сътворила.

# 571
Така най-добре ще добиеш представа дали си отиват нещата - налагаш ги едно до друго и веднага на място в магазина става ясно. Simple Smile Аз така разнасях мостри от боя, мебели, плочки и каквото се сетиш, за да избирам цветове за стаите, паркет и т.н. Мъжът ми протестираше, но само в началото, защото после видя колко е хубаво вместо 300 пъти да ходим до един магазин, да минем веднъж и край.  Wink

Малко офф-топик, но тъй като пак стана дума:

Скрит текст:
За настилките да кажа, понеже много хора сигурно се чудят - принципно настилката (каквато и да е тя като вид) е нещо, което не трябва да "тежи" и да диктува цветовете в стаята. Ако не е в някакви изчанчени цветове, фигури и т.н., тя е точно като дънките - отива на почти всичко. И тъй като тя е нещо, което не се сменя лесно и остава за много дълго време в една стая, е добре да се избират по-неангажиращи, по-класически, по-спокойни десени, за да има после възможност да се заиграе човек с другите неща. Настилки с мраморен ефект, с класически дървесни декори и такива с по-спокойни цветове са на практика вечни откъм мода и непреходност. Сивото дърво например, като мине модата на сивите цветове, ще си остане "заклещено" в това време и всеки, който малко от малко следи и разбира трендовете, като погледне след време пода ще може да определи с голяма точност кога е положена настилката. Същото важи и за пачуърк плочките, без значение дали ще се ползват за пода или за гръб на кухнята. "Шареното" дърво пък е някакъв ужас и ограничава избора на цветове по-нататък, рисунъка с разни чворчета и чепчета диктува твърдо стилът и няма мърдане. А за червените и оранжевите дървеса е ясно защо са ангажиращи - тези цветове са интензивни, активни и влияят доста и на останалите цветове в стаята, и на хората чисто психологически, затова с тях трябва съчетанията да се правят внимателно, точно както бихте внимавали с една оранжева или червена стена. Simple Smile

Така че, ако наистина искате да дадете воля на въображението си с цветовете, не го правете точно с пода, за да не се налага да се съобразявате с него и за да "върви на всичко" и сега, и след 10-20 години.  Simple Smile

# 572
Много си права!
Модата в интериора трябва да е в сменяемите неща, а не в постоянните- подове, плочки. Стени, завеси, мебели е по-евтино и възможно да се сменят като ни писне.
Ето, вече са ми омръзнали всякакви тухлички в хола, марокански плочки в банята, твърде крещящи фризове, даже кръглите огледала с колан. Модерно беше лилавото, бялото, синьото, сивото, сега е пак черното...
Тъй че нещо по-класическо в постоянните неща е за предпочитане.

# 573
  • In the shadows of my mind
На същото мнение съм и аз, макар моите предпочитания и целият ми дом да е обзаведен доста сканди. Въпреки това повечето от 'постоянните' елементи са (поне в моите очи) в цветове, които биха понесли промени в стила и не биха стояли странно с други мебели/завеси/картини. Ужасно много ми харесват пачуърк плочките, но имах горе-долу същите чуденки за преходността на 'модерността' им и се спрях на нещо средно. Решихме да не правим модерна баня в охра и плочки тип дърво, а заложихме на изчистено сиво... Понякога се чудя дали не сгрешихме, после махам с ръка и си живея живота  Laughing (няма да преживея още един ремонт следващите 5 години, нямам сили  Mr. Green )
Скрит текст:
Mалко стари снимки, които съм качвала и преди

# 574
Така си е, момичета!  Peace

Толкова пъти ги писах вече тези неща по различни теми, касаещи избор на цветове, но в крайна сметка кой каквото си реши и си направи - в такова ще живее, на мен лично ми е все тая, защото си имам собствено жилище за което да мисля. Simple Smile Обаче пък, откакто започнах да се интересувам по-задълбочено от тези неща, някакви такива заплетени казуси ми стават безкрайно интересни и започвам да мисля аз как бих отиграла ситуацията при вече заварени обстоятелства.

Дет, този "звезден прах" нещо такова ли е:

Ако покажеш плота и бялото на шкафчетата (или поне примерни картинки), като нищо сме разнищили комбинацията и сме избрали тапета за нула време.  Grinning

# 575
  • Русе
Може да облечете комина със същите плочи гранитогрес или ламинат като пода.
Виждала съм и филмче- как става подреждане на ламинат по стена:
не можах набързо да намеря кухня..

Последна редакция: сб, 07 окт 2017, 21:31 от didib

# 576
  • Русе
Друга идея, която имах за моя стена, дори купих боя за черни дъски:
Може през ден да си сменяте рисунките и надписите. Има разнообразни течни тебешири- цветни.

# 577

Madeleine, то много материал за четене. Много нещо е. Не, че не се бях захванала. Ама не успях.😀
Звездният прах е същият от снимката. Но само гръбче, за да има контраст. Гледах снимки на подобна кухня. Много ми хареса. Ако успея да се видя с майстора, ще снимам мострички. Черното го видях на голям плот и не съжалих за избора си. Много е ефектен.
 Bibid,  гранитогрес на комина, вече ще ми дойде в повечко.
Вкъщи ми е дадена зелена светлина да решавам всичко сама. Затова ми е толкова трудно. Друго си е като идем двамата с мъжа ми по магазините. Много лесно избирам. А сега си блъскам главата, че и вашите😊 И то цял ден ви отнемам от времето.
Много изтощителни са тези ремонти. Особено, като обхващат много стаи.

# 578
Ами, главоблъсканица, то си е фън.  Grinning

Ако плотът е нещо такова:

а горе бялото е нещо такова:

и долу имаме "Черна сахара гланц" (това е името на МДФ-a, ако не се лъжа), а над плота e звездния прах, тогава комбинацията на кухнята би трябвало да е нещо такова:

Ти ще кажеш дали правилно съм разшифровала бялото с брокат и крема, за да продължим нататък. Simple Smile

# 579
Плотът мисля, че е този или нещо подобно.
Избирахме го да има точици с цвят на гранитогреса.

# 580
Това е бяло и ако е така - ти си щастливка, защото ето, като се поразмислихме как се промениха нещата: това, което набедихме първоначално за сиво се оказа, че всъщност е черно, бялото на горния ред си е живо сребристо и плотът не е крем, а бяло... което знаеш ли какво значи - че кухнята ти не е в 100 цвята, а в бяло, черно и сребристо, което ще се допълни от хромираните дръжки (предполагам, че са такива) и това доста ти отвързва ръцете, защото тези цветове отиват на всичко. Simple Smile Обаче, ако плотът е по-скоро това:

което е същото като твоето показано, ама крем, тогава комбинацията горе-долу се запазва и сама виждаш, като са поставени едно до друго в правилния ред, как топлия цвят просто се дели от останалите три, което прави нещата вече по-сложни, но пак, ако продължим в този дух, вероятно ще намерим решение. Simple Smile

# 581
Не зная точно кой плот беше, но ме кефи, как си ги нареждаш.👏🤗 Дано да е първия вариант от 3 цвята . Ще търся майстора в най-скоро време., за да видя плота, защото трябва и мивката да купя.

# 582
Ами...  Blush Ако не ги подредиш в правилната последователност и равнина, няма как да добиеш реалистична представа какво точно ще се получи. Виж така как хубаво се вижда кое пасва и кое се "цепи" от колектива. Wink

# 583
Здравейте, в магазин за техника ми казаха, че може котлоните да са ...как да се изразя- "вкопани" в плота, т.е да са на едно ниво, да е равно. Аз малко немога да си представя как е възможно, затова пак се допитвам тук. Някой виждал ли е?
Също така имам и дилема между гранит и техн. камък. Имам спомен, че четох по въпроса, но беше доста теми назад и не мога да го намеря.

Малко късно ,но може още да е актуален въпроса Simple Smile
Моите котлони са точно такива- вкопани,и е много удобно. Само дръпвам тенджерата с една ръка,и е на плота (гранит) .Без ръбчета,без 'подскоци' ,и после в обратна посока е същото.Удобно е.Откъм почистване също.

# 584
Препоръчайте ми добър хладилник за вграждане. С един ,с два компресора. Спряла съм се на Бош, Сименс, но прием и корекции.

Общи условия

Активация на акаунт