Нашите кухни - 70

• 103 281
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Браво на помагачите!

# 121
Браво на Teddyy и приятели, наистина много добре се е получило! А гръбчето какво е? Изглежда ми същото на цвят като плота, а той е технически камък, така ли?

И още един въпрос - изводите за вода и ток за вградена миялна могат ли да бъдат непосредствено зад нея или трябва да бъдат в съседен шкаф /това последното ми го съобщиха в един магазин и ме хвърлиха в ужас, защото не съм ги предвидила така/?

# 122
Браво на Teddyy и приятели, наистина много добре се е получило! А гръбчето какво е? Изглежда ми същото на цвят като плота, а той е технически камък, така ли?

И още един въпрос - изводите за вода и ток за вградена миялна могат ли да бъдат непосредствено зад нея или трябва да бъдат в съседен шкаф /това последното ми го съобщиха в един магазин и ме хвърлиха в ужас, защото не съм ги предвидила така/?
Съседен шкаф, поради две основни причини:
-Дълбоччината на миялната не го позволява-
-за да спреш водата или тока трябва да вадиш уреда, ако е в съседния шкаф просто отваряш вратичката и спираш

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 07:24 от 4efits

# 123
GG_BG, не сме мислили. Просто няма как.  Преди много години там беше голяма баня и ни даде възможност, заради тръбите да си разширим кухнята и там да е мястото за готвене. Сега там ще бъде и газовия котел, който ще инсталираме. Големият хол беше цяла спалня отделена от кухнята. Тогава избихме всички стени и ни стана едно голямо удобно пространство. Но сега виждаме нуждата от още една стая и се налага да върнем част от спалнята.

О, благодаря за проекта.  Ще се опитам с тази програмка да си направя кухнята. Късата страна на хола е 3.15 и още 2.20 за кухнята. Тоест цялата стена е 5.35. Извинявам се за пропуска.

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 09:05 от Дет

# 124
Познати ни препоръчаха кухни Диалог, но точно за тях някой назад писа, че не правят нищо различно от техните модели, аз не съм проверявала де, че не сме стигнали до там, но явно ще отпаднат като вариант.

Дам, аз бях. Simple Smile Мисълта ми беше, че разпределението на самата кухня може да стане както искате вие, все пак вие ще си ползвате кухнята и трябва да ви е удобно, освен това трябва да бъде съобразено със самото помещение. Но ще трябва да си изберете някой от техните модели като визия, не може да кажете "ето ви плоскости от еди-кой си производител, искам еди какви си вратички, направете ми кухня с тях", или пък "искам заоблени вратички, ама точно такива, каквито съм си ги нарисувала на проекта" - ако те нямат модел със заоблени вратички, просто не мисля, че ще направят такива специално за вас. Иначе някои модели се предлагат с възможност за разнообразни цветове по RAL. За да не става счупен телефон, най-добре е да се обадите, да отидете на място в някой от шоурумовете и да попитате консултантите в магазина - те най-добре ще ви обяснят и ще ви кажат може ли нещо да стане или не.

Междудругото, една съфорумка искаше да си прави кухня при тях, черна, но нещо не са се получили нещата. Затова най-добре се обадете в Диалог и питайте - хората са много любезни, те ще ви обяснят най-добре.

# 125
Ето това успях да сътворя аматьорски.
https://planner5d.com/view/?key=289f121456d670d757766a0943de5333
Какво ще кажете?

# 126
Ето това успях да сътворя аматьорски.
https://planner5d.com/view/?key=289f121456d670d757766a0943de5333
Какво ще кажете?
Тази стена между спалнята и всекидневната съществуваща ли е или някаква преграда? 

# 127
Дет, достатъчна ли ще е осветеността на дневната в тази конфигурация? Двукрлният прозорец в единия край на стаята ми се вижда малък, за да освети достатъчно помещение от почти 40 м2. Обаче май нямате избор за промяна на местоположението на кухнята (при възможност аз предпочитам по-тъмен кухненски бокс и добре осветена дневна и трапезария).

Може да направите част от стената на телевизора с тухлички или прозорец. Откъм спалнята лесно може да се сложат блекаут завеси или щори, за да не пречи, ако в дневната е светло, а свекърва ти иска да почива, но през деня ще може да влиза малко светлина оттам, защото вторият прозорец е наблизо.

Има ли възможност кухнята да стане П-образна на трите страни на нишата като се сложат шкафове под прозореца? По този начин тя ще е визуално отделена от останалата част от помещението, а на нейно място ще може да се сложи трапезарната част например. Аз харесвам компактни кухни, които макар и да са малки на пръв поглед, всичко ми е на една ръка разстояние и е достатъчно само да се завъртя, за да го достигна.

На стената между прозореца и дивана пък можеш да сложиш някакъв голям бюфет и/или библиотека за книги.

https://planner5d.com/view/?key=cc925bd51999afb555c6ff399248ebee

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 11:32 от Макарон

# 128
Luna, тази стена зад телевизора ще я правим сега с двоен гипсокартон и вата, за да отделим стаята. Първото ми предложение беше с чупка в тази стена ето така
https://planner5d.com/editor/?key=289f121456d670d757766a0943de5333,
но мъжа ми предложи да е права по диагонал и там да има врата. Аз искам вратата да е, както по проекта съм я направила. Все още сме обмисляме.
Макаронче, за прозореца така е, и ми се иска да има точно там, за да влиза светлина и въздух, но не знам дали може да бъде направен.
Кухнята не може да бъде П образна, ще стане много тясно. Забравила съм да сложа втория прозорец, на мястото, където предлагаш бюфета.
Двата прозореца добре осветяват дневната, а и ще сложим допълнително осветление.
Голяма каша.

# 129
Под прозореца шкафовете могат да бъдат по плитки 40-50 см и става  П-образна

# 130
Ако правилно се ориентирам, ширината на кухнята е 221 см. Ако се сложи П-образна кухня с шкафове от двете страни по 60 см дълбочина, остава 1 метър в средата. Това е разстоянието между двата реда успоредни кухненски шкафове у нас и е удобно дори при двама шетащи в кухнята.

И да, 4fits e права, че шкафовете под прозореца може да са по-ниски, ако прозорецът започва ниско.

Че имате втори прозорец е чудесно, ако не сте на първи етаж или северво изложение, вероятно светлината ще е ок.

На мен като че ли ми допада повече с права стева и чупка, отколкото диагонална. Гледате ли много ТВ? В смисъл, важно ли е телевизорът да се вижда и от масата, и от дивана?

# 131
И двамата искаме да ни е по-широчко. Даже и сега като се завъртим си удряме дупетата, то са си сериозни дупета Smiley, а си представям, ако е по-тясно. Иначе много ми харесва плот до прозореца, но да имаше повече местенце.
И на мен с чупката повече ми допада. Иначе за телевизора, да, редовно сме на него. От масата, хоп на диванчето, и така.   

# 132
Не по ниски а по плитки  на 40 см + 60 см остава 1,20 м

# 133
Пропуснах да уточня, че на стената с прозорците ще бъде положена изолация и радиатори, защото сме на парно.

# 134
Здравейте. Искам да попитам става ли микровълновата да е под отцедника на мивката? Това е последното предложение на мебелиста понеже не искам да е на плота не става да се вгради нито да е скрита в горните шкафове понеже аз съм ниска и няма да ми е удобно.
Ето проекта на кухнята

Друго което ми предлага е нещо такова, но май не ми е ок?

Общи условия

Активация на акаунт