Нашите кухни - 70

• 103 274
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
ver4eto_1005, ще се сдобиеш със страхотна кухня. Много ми харесва. Какъв е плотът и гърбът?

# 136
Дет, мен първо ме притесни, че всекидневната част е слабо осветена само с единия прозорец. От втория ти постинг разбирам, че има и втори прозорец. Кухня на П и на мен някак повече ми харесва. Ако на мен ми се наложи, бих използвала пространството в тази чупка, намаляйки сантиметри от дълбочината на шкафчетата
На мен лично ми харесва варианта с чупката в стената.
А аз дори и спалнята бих направила по-малка, за да ми остане повече свободно пространство във всекидневната.
Скрит текст:
В момента точно местене на стени обмисляме и ние. Едното ми помещение ще е на ширина не повече от 2.50 и дължина около 3,50/60. Още размислям колко точно малка да направя и спалнята. Та в тоя ред на мои мисли, първата ми идея беше пространството за кухня да го отделиш за спалня. Но си остава твърде еретична при зададените размери, освен ако не се увеличи малко към другата част на помещението,.

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 14:07 от luna

# 137
Как предлагаш да намалим спалнята. Обмислях, какви ли не варианти, но мисля, че няма как заради прозореца. Трябва да остане светлина и в тази стая.

# 138
Аз от скици малко трудно придобивам представа. на място гледам и "виждам" по-качествено. Редактирах си постинга горе, Прочете ли? За мен, според това как аз мисля, единият вариант е спалня на мястото на кухнята и отделяне на помещение там, без място за гардероб, разбира се леко увеличено откъм всекидневната. Нямам идея дали е приложимо при вас - ВИК и т.н. Но при този вариант - тясна малка спалня, другото помещение остава по-просторно. За втория вариант трябва пак да поогледам. Smiley

П.П.  Сега виждам, че вторият прозорец е много близо, та вариант с увеличаване на това пространство, както предложих няма кой знае какъв, ако искаш все пак да не ти е съвсем тясно.

# 139
Да. Сега прочетох. Определено няма как да оставим такава малка стая. Все пак жилището е на свекито и гледаме да не прекаляваме, а и на нея да и уютно.

# 140
Как предлагаш да намалим спалнята. Обмислях, какви ли не варианти, но мисля, че няма как заради прозореца. Трябва да остане светлина и в тази стая.

https://planner5d.com/view/?key=f612d9b2114f0bcc376308e450ab5a40

Това предложение за спалнята и дневната изхожда донякъде от личните ми предпочитания да чета в леглото, съответно е важно да ми е светло, никога нямам достатъчно място за съхранение и затова обичам високи, големи гардероби с огледални врати, за да се увеличава оптически помещението.

Зад леглото бих оставила място за ракла, която да играе роля и на нощно шкафче. Остава място за големи гардероби, има място за скрин с ТВ отсреща, същевременно леглото е поставено в нишата, което на мен самата би ми било много уютно, но аз харесвам да спя в малко, схлупено помещение, като в леговище.  Laughing Предимството на тази конфигурация е, че в дневната ви остават повече място за нормален диван и секция. Иначе 160 си е канапе, което едва ли е достатъчно за дневната на семейство.

Едит - сега прочетох, че искате да оставите просторно помещение за свекърва ти. Тогава май коментарът ми става излишен, обаче го оставям, в случай, че видиш все пак нещо, което да ти свърши работа.

# 141
ver4eto_1005, ще се сдобиеш със страхотна кухня. Много ми харесва. Какъв е плотът и гърбът?
Благодаря! 😊 Плот 5522 смоликас

# 142
Предложението не е лошо. Аз лично също бих предпочела да спя до прозорец. Чакам мъжа ми да се прибере и започваме коментарите. Много ми бяхте полезни. Различни гледни точки. Благодаря! После ще се съсредоточа и върху цветовете в кухнята. Heart

# 143

Madeleine Наистина всичко е в сходни цветове сега. Надявам се, когато се прибавят пердетата и килимът, възглавничките по дивана и т.н. всичко да си дойде на място. Изложението на помещението е север - изток, като има 3 огромни прозореца и 2 врати към тераси.
Щорите ще останат зад пердета и няма да се набиват на очи.

Теди, в такъв случай аз много бих препоръчала да разгледаш за синьо-зелени аксесоари. Не го казвам, защото са ми любими цветове, а защото светлината, идваща от север, придава леко синкави отенъци на цветовете, а изтокът подсилва зеленото, поради което тези цветове направо оживяват на такова изложение и според мен е най-добре да работиш с това, за да постигнеш максимален ефект. А и с твоето кафяво ще стои добре, ще го живне доста. Купи си на първо време нещо дребно - някоя вазичка, картина, кашпа за саксия.. занеси я у вас и ще видиш. Лично гарантирам, че много ще ти хареса! Simple Smile

# 144
  • Plovdiv

Madeleine Наистина всичко е в сходни цветове сега. Надявам се, когато се прибавят пердетата и килимът, възглавничките по дивана и т.н. всичко да си дойде на място. Изложението на помещението е север - изток, като има 3 огромни прозореца и 2 врати към тераси.
Щорите ще останат зад пердета и няма да се набиват на очи.

Теди, в такъв случай аз много бих препоръчала да разгледаш за синьо-зелени аксесоари. Не го казвам, защото са ми любими цветове, а защото светлината, идваща от север, придава леко синкави отенъци на цветовете, а изтокът подсилва зеленото, поради което тези цветове направо оживяват на такова изложение и според мен е най-добре да работиш с това, за да постигнеш максимален ефект. А и с твоето кафяво ще стои добре, ще го живне доста. Купи си на първо време нещо дребно - някоя вазичка, картина, кашпа за саксия.. занеси я у вас и ще видиш. Лично гарантирам, че много ще ти хареса! Simple Smile

Madeleine много благодаря за съвета. Ще го последвам и ще купя някои сини и зелени неща. Аз между другото си мислех за зелено, но не знам кой нюанс точно. Не искам да е ярко и да дразни очите, по-скоро успокояваща обстановка ни е нужна на всички в семейството Simple Smile
Може ли когато утре ми докарат и дивана да снимам по-подробно с прозорци и стени и пак да покажа, за да ми кажеш кои нюанси точно препоръчваш. Играта с цветовете и изобщо интериорния дизайн ти идва отвътре, предложенията ти в темата ми допадат много. Flowers Hibiscus

# 145
Старая се да съм полезна, доколкото мога, благодаря ти за хубавите думи!  Hug

Може да снимаш и да ми пратиш, разбира се, но за да не товарим темата за кухни с цветове, направо на лични ми изпрати снимките.

Скрит текст:
Не пиша вече в интериорната тема, но пощата ми буквално прелива, така че няма проблем, наистина! Ще се радвам, ако мога да ти помогна да си подбереш палитрата.

# 146
  • Plovdiv
Старая се да съм полезна, доколкото мога, благодаря ти за хубавите думи!  Hug

Може да снимаш и да ми пратиш, разбира се, но за да не товарим темата за кухни с цветове, направо на лични ми изпрати снимките.

Скрит текст:
Не пиша вече в интериорната тема, но пощата ми буквално прелива, така че няма проблем, наистина! Ще се радвам, ако мога да ти помогна да си подбереш палитрата.

Разбрахме се Gift Heart ще ти пиша на лични

# 147
Давам предложение за микровълновата да се сложи в горен рафт на долен шкаф. При нас е така и ни е супер удобно.
На долното ниво са ми кутии с чай, сладки неща, захар, брашно, кафе...
Лично аз не мога добре да се ориентирам за разпределението на дадения апартамент, но последната кухня на чертежа, която да е на две стени(нещо като обърната буква Г) не ми допадна, а също и малкото разстояние между диван и маса за хранене. За мен трябва още много да се помисли, за да се извлече оптималното.
Предната ми кухня беше П- образ в ниша. Супер беше и като замисъл и като положение, и не беше никак тясно. Разстоянието в средата бе около метър. Никога не ни е било тясно. Все пак няма двама души едновременно да мият, отварят фурна или бъркат в хладилник.....

Madeleine, поздравявам те за лекотата и смелостта, с които ти се получават нещата!

# 148
Дет, още едно предложение - след като искате свекървата да си има нормална стая, а така и вашата холо-кухня ще изглежда по-просторна.

https://planner5d.com/editor/?key=8ae9f264e2eaaca39c6f4a148184e751

Между комина и стената има голям шкаф с две лица - едно към трапезарията и едно към дивана. Хладилникът е по-добре да бъде вграден и да изглежда като цялостна мебел с ТВ-шкафа. В кухнята ще има достатъчно място за всички уреди - ще заемат целия долен ред шкафове, но за сметка на това ще имаш още два големи шкафа в трапезарията, които ще поемат още неща. Иначе аз също смятам, че имаш достатъчно място за П-образна кухня и че това е най-оптималния вариант.

Всякакви чупки намаляват визуално пространството, а и много място остава неоползотворено. Получава се стая като един дълъг, тесен и извит коридор, който на чертеж изглежда добре, но на живо е много клаустрофобично.

# 149
GG_BG, това е идея. Ще я покажа довечера. Не е зле. Хареса ми. Simple Smile Благодаря!
Трябва обаче да има място за пералнята, защото нямам друго помещение, а до мивката ще бъде съдомиялната.

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 15:11 от Дет

Общи условия

Активация на акаунт