Нашите кухни - 70

• 103 334
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
в старата ми кухня кутията за хляб стоеше върху микровълновата. В новата нямам - дразнеше ме и без това Sunglasses

Успях да направя албум - http://maninka.snimka.bg/properties/home.957646.38193515# Паролата е 13579
Камък най-накрая си харесах! Надявам се до седмица-две вече и да е сложен...Дано!
Страхотна кухня, със здраве да си я ползваш.

Аз съм със питане: някакви идеи как оптимално да се организира пространството в ъглов шкаф под мивката? Шкафчето ще е с такава форма:
Скрит текст:
поне, това ми се вижда най-удобно за ъгловата мивка.Иска ми се да има и подобни кошове за боклук:
Скрит текст:
но, предполагам, ако сложа такива, пространството отстрани няма да може да се ползва нормално.
Мивката не съм избрала още.

# 271
  • Раковски
Благодаря ви за препаратите Wink ще взема!
На мен коресилин ми предложиха за лепилото, но ми се вижда твърде силно...

Кореселин твърдо не, разяжда пластмасата, канта и лицето са вид пластмаса.

# 272
Не помня дали в тази тема Черна станция коментираше за белите готварски плотове. И аз пусто се вълнувам от темата, но ходих в магазин да видя тези
обаче цветът е някакво странно сивобяло. И другото, което ме дразни е, че има един метален ръб, седи като в рамка, а аз не исках да има такава.

Първоначално си бях наумила да взема от тези с разширяемите зони, защото много ги харесах, обаче няма и нямо бяло от тях. Звънях и в офиса на фирмата - тц

И сега не мога и не мога да си избера, защото не ми харесва от една страна белотата на бялото, отгоре на всичко няма такова разширение като другото, но пък от друга, ще са ми забутани в една дупка, в която ако сложа черно, ще ми е черно там, а аз искам да е бяло.
Търся снимки на бял котлон върху бял камък из нета, и почти не намирам снимки, та да си го представя в кухня... ЧС ти какво реши за твоя котлон? Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 08:06 от пахистахис

# 273
  • Раковски
Алуминиевия кант е за да пази стъкления плот, че е най-скъпото в целия котлон.

# 274
Аз се отказах от белия плот именно заради сиво-синкавия цвят. Впрочем има един модел на Фагор (всъщност са два - с 4 и с 3 котлона) с бежево-бронзов цвят и с отлични параметри. Той е и с фасетиран ръб без метален кант, а плочата е от Schott Ceran. До последно ми беше вариант, но реших да заложа на черна плоча.

http://fagor.bg/index.php?item=604&group=9

# 275
  • Бургас, София
И аз известно време обмислях бели уреди, но изборът наистина е доста ограничен. Моят плот е сив и нямаше да е проблем бялото там, но фурната и белите ми гланцови вратички щяха да ме дразнят като комбинация. Проблемът с небялото бяло според мен идва от факта, че все пак е боядисвано стъкло и цветът не става достатъчно наситен. Бялото или сивее или е леко прозрачно, но не е точно бялото, което търсих.
Моя позната е с бели уреди и бяла кухня, но вратичките са с релеф, а термоплотът е като от сиви паркетини. На мен не ми допада разликата в белотата, но на нея си ѝ харесва, което е важното. А котлонът е като изгорял - има кръгъл кафяв ринг, който според нея не е от загоряла тенджера или тиган. Ползва се кухнята много и е възможно котлонът да е дал дефкт или да не е достатъчно качествен. Ако има други мами с бели котлони,  да споделят дали имат подобен проблем.

# 276
Ms.Bambi, кухнята ти наистина е страшна. Много ми хареса. Виждам, че имате тъмна врата със стъкло. Алуминиева ли е? Тъй като на спалнята ми е алуминиева и е плътна, искам за кухнята да сложа с някакво рисувано стъкло, но не зная дали ще подхожда.

# 277
Аз съм с бял на Тека http://www.tekaindustrial.com/bg/products/view/26102-Готварски_плотове-irs_631_Бял, вече една година го ползвам и е като нов. Случва се след като съм готвила в една касерола да остава кафяв кръг, но много лесно се почиства - минавам го или с мокра кърпичка или с кухненска гъба с вода. Кухнята ми е сив и бял гланц и котлоните много добре стоят. 

# 278
А аз искам да ви попитам за съдомиялните. Ние сме петчленно семейство и не зная за колко комплекта да избера. И ако може да споделите, който ползва, от коя марка е доволен.

# 279
  • Под Сините камъни
А аз искам да ви попитам за съдомиялните. Ние сме петчленно семейство и не зная за колко комплекта да избера. И ако може да споделите, който ползва, от коя марка е доволен.
Тук ще ти е полесно http://old.bg-mamma.com/?topic=958946;topicrefid=4.
Това е тема за съдомиялните  Grinning

# 280
Аз може ли да попитам какви котлони за вграждане 2-ка бихте ми препоръчали?

# 281
Аз може ли да попитам какви котлони за вграждане 2-ка бихте ми препоръчали?
Ще кажа аз на какво се спрях - индукционен Сименс, днес ми го доставиха, още не е тестван. Старата ми кухня беше с 4- ка стъклокерамика. Много бях доволна, но заема много място, затова реших да подменя с 2. Бюджетните модели обаче не ми харесаха, защото големия, използваем кръг е сложен отзад и няма да е удобен за ползване. Оказа се, че комплекта ми от 5 тенджери е подходящ за индукция и така стигнах до моя плот. Аз готвя предимно в мултикукър и затова двойката ще ми е напълно достатъчна. Ако някой се интересува от второупотребен плот 4 schott ceran, марка не се сещам (ще проверя де, сигурно пише някъде) с ето тази визия е https://www.pazaruvaj.com/plotove-c4172/gorenje/ecs680usc-p247057167/ , моля да ми пише лс.

# 282
  • В полите на Витоша :)
Аз първоначално исках черна кухня с бял плот и гръб и бели индукционни котлони. Отказах се точно заради ограничения избор на котлони. Тека имаха 4-ка индукционни, издирих една изостанала бройка (вече не ги произвеждат) и ходихме да я видим: синьо-бял плот, прозираха дупките за тъчбутоните и се отказахме. Гледахме 3-ка пак на Тека - тя пък друго бяло. На Bosch и Hansa по същия начин. Затова променихме концепцията, не искам години наред да се дразня на един плот.

# 283
  • Бургас, София
Относно дали 2-ка или повече котлони зависи колко готвите. Аз не прекалявам и никога не са ми били нужни повече от 2 котлона едновременно. Ако нямате нужда от 4 броя, големият е излишна инвестиция и загуба на място, както е писала merianna. Моят голям кръг е отпред, но са керамични котлоните, не индукционни. И аз търсих големият да е отпред, защото без друго половината ми тигани са по-големи от него, та остава и да ми е неудобен.

Бихте ли споделили бялата врата на коя фирма е и как се държи във времето.

# 284
Благодаря ви! Притеснява ме само това , че е гланц .
  Най-ефикасна и безвредна е газ за осветление. Може да намериш в повечето железарии.

Общи условия

Активация на акаунт