Нашите кухни - 70

• 103 054
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
От бабата на мъжа ми.  Embarassed

Тя е инженер химик и е работила с текстилни технологии цял живот, та покрай професията си има разни съкровища в запас и ми уши покривките, салфетките и тишлайферите. Покривките са бели с цветя, а тишлайферите и салфетките са sage green с бяло, като се колосат с малко спрей с нишесте, стоят прекрасно.

Бих потърсила за хубави платове по Алабин и Ботев, там на много добри цени съм намирала съкровища. Може да минеш и през Дом Хармония на Борис, но там са основно пердета и са изкуствени, но пък поне няма да се мачкат толкова.

# 661
И аз съм голям фен на платнените салфетки, усещането, което създават на масата, е съвсем различно. Моите са памучни, имам 6 комплекта в различни цветове, но сега в новото жилище мога да използвам само два от тях, тъй като само те пасват идеално на новите цветове. Ще търся платове за тишлайфери, искам вече да си ми е красива масата, така както си седи през деня без нищо хич не ми харесва. Много ремонтно и току-що нанесено още ми стои, а пък съм си купила вече разни красоти, които искам да си подредя отгоре.  Rolling Eyes

# 662
Тези тишлайфери си ги купих от Айко, имат най-различни цветове, бели, зелени, тъмнокафяви. Избрах тези, защото приличат на ленени, дантелките отстрани аз съм си ги правила, станаха много оригинални. Размерът на тези е 148 см. В самото Айко има от тези платове и могат да ви ушият каквото си искате, към тишлайферите има и салфетки същият цвят. Мисля, че ги шият на място.размери също каквито си искате. Сори за намачканият тишлайфер. Качеството на снимките е малко съмнително.
http://mileneira.snimka.bg/daily/razpolojenie.851545.38290207
http://mileneira.snimka.bg/daily/razpolojenie.851545.38290208
http://mileneira.snimka.bg/daily/razpolojenie.851545.38290209

# 663
mileneira, адмирации - готови неща с лични подобрения според персоналния вкус са много любимо мое нещо!  Hug Добре изгрежда тишлайфера, може да мина и през Айко да хвърля едно око, макар че хич не го харесвам този магазин - като Джъмбо за възрастни ми е, но в името на това да завърша трапезарията си, съм готова на всичко.  Rolling Eyes Търся нещо в цвят тюркоаз, който е водещ в палитрата на целия ми дом, също така чисто бял тишлайфер с подходяща дължина и още един в цвят "естествен", който ще дойде от неизбелен лен. Имам памучни салфетки в точния тюркоазен нюанс, имам и снежнобели, в кухнята това също е водещия акцентен цвят (писах вече, че ще покажа снимки, но първо искам в следващите седмици да видя повече нови кухни тук, иначе няма! Wink). Та мисълта ми е, че искам да го разпръсна равномерно из помещението, а за масата кое е по-подходящо от една красива текстилна дрешка + любимата ми ваза и още една-две дребни подробности.  Heart Eyes

# 664
Дадохте ми добра идея да си направя тишлайфери с крачолите на чисто нов ленен панталон, който отлежава две години в гардероба. Имам и плетени дантели на една кука от баба ми. Ще стане супер.

# 665
Ами да! Ако пасва на стила в дома ти - действай, ще стане супер наистина! При мен дантелите няма да свършат работа, имам нужда от нещо съвсем изчистено, или ако има щампа - да е геометрия, никакви цветя и пеперуди. Simple Smile

# 666
Имам питане, но малко не по темата, но при мен пряко засяга и кухнята (холо-кухнята), защото не мога да я почна, докато не се направят таваните. Най-после майстора за таваните се появи, но каза ни една цена, при която ми увисна ченето. Апартамента около 60 кв.м., окачен таван от гипсокартон с изолацията (пълнеж минерална(или каменна ?) не разбрах, коя точно - вата), материали+шпакловка+инсталация за осветление+работа, като ни обяви цена за това около 3 хиляди лева. Навсякъде гладък таван, само в хола ще е като тук:
Скрит текст:
като за тези "бордюрчета" или как да ги нарека, каза цената около 40 + лв за линеен метър; а в коридора с такива г-образни дълги панели:
Скрит текст:
. Навсякъде другаде ще е гладък равен таван.
Става въпрос за гр. Шумен. Второ мнение не сме искали досега, този майстор си чакахме, защото отначало беше обявена приблизителна цена около 1300 лв за материали+работа, но сме говорили за орнаменти в холо-кухнята, предполагах, че цената ще скочи, но не двойно. Ако имате някакъв опит с това, ако знаете как вървят цените (знам, че в различни градове са си различни, но все пак, поне приблизително), моля да споделите. В момента съм малко в шок. Ще се опитаме да потърсим и други майстори, за второ мнение, но наскоро се преместихме тук, никой не познаваме, и наистина ни е трудно да намерим който и да е майстор тук. Плюс вече ангажирахме и майстор за банята, всичко е вързано със срокове, и сега в много кратко време трябва да решим нещо, или да се съгласим, или да намерим друг майстор, или да направим по-евтина алтернатива - изолация със фибран.

# 667
  • Под Сините камъни
Изолацията с фибран няма да ви излезе по евтино.Ние за гипсокартон за почти целият апартамент с ватата и профилите дадохме не повече от 250-300лв.Това е преди 2г. за град Сливен.Айде с шпакловката и другите консумативи да стигне до 1000лв.,което е доста завишено.Явно труда му е доста скъп.

# 668
Нашият таван в холо-кухнята е подобен като на първата снимка. ММ го направи без грам помощ от друг.
Не мога да дам цени, но е ужасно скъпо според мен.

# 669
  • Под Сините камъни
Нашият таван в холо-кухнята е подобен като на първата снимка. ММ го направи без грам помощ от друг.

Как ще е скъп гипсокартона.Един лист с размер 1,2 х 2,00 е около 6-7лв бройката.Това прави около 2-3лв квадрата.Ватата също не е скъпа.Профилите и винтовете също.Айде кабелите да вдигнат малко цената.Че те луничките вкъщи струваха повече отколкото гипсокартона и ватата.

# 670
  • ВАРНА
Налепих дебели немски тапети в кухнята с тлъст слой лепило и тапета и отдолу - но върху капачката за някогашния комин - не може да хване лепилото и на следващият ден висна тапета  Close
Комина не се ползва от много години заради климатиците в 4-те стаи.

# 671
  • Под Сините камъни
Налепих дебели немски тапети в кухнята с тлъст слой лепило и тапета и отдолу - но върху капачката за някогашния комин - не може да хване лепилото и на следващият ден висна тапета  Close
Комина не се ползва от много години заради климатиците в 4-те стаи.
Пробвай там с друго лепило.Като С 200 или надери капачката за да хване лепилото по добре

# 672

mariat, браво на половинката ти, че сам сътвори тази красота! Аз запомних тавана ти от снимка, която си качвала преди, много ми харесва, но ММ, за съжаление, хич не разбира от ремонти, и ще се налага да наемем майстор.
Пепински, по нашата сметка, изолацията с фибран за нашата квдратура ще излезе към 1800 - 2000 лв, което е поне 1000 лв по-евтино от обявената цена за гиспокартон. Е да, няма да има такава красота в хола, а много го исках това скритото осветление, но... Тези цени, дето ги казваш за вашия таван, направо останах без думи. То аз знам че всичко е скочило, но за 2 години толкова да скочат, че чак до 3 хиляди да бъдат??? Вие за колко кв. м. правихте таван?

# 673
  • София
Като наскоро видяла подобен ремонт даже без окачени фантазии, ти казвам, че направо ти е евтина цената асмегин! Значи това с калкулациите на материалите - забрави! Добрите майстори са кът и държат цени, но си заслужава!

# 674
  • София
Апартамента около 60 кв.м., окачен таван от гипсокартон с изолацията (пълнеж минерална(или каменна ?) не разбрах, коя точно - вата), материали+шпакловка+инсталация за осветление+работа, като ни обяви цена за това около 3 хиляди лева.
Това е около 50лв/м2, което е много. Освен ако нямате много метри "ниши", "орнаменти", "дъги" или подобни. Доколкото си спомням нашите тавани струваха май 25-30лв/м2...за София става дума, ако има значение. Наистина нишите за осветление се плащаха отделно, нещоси на линеен метър, върти ми се 25лв/м'. Може да си сметнеш грубо колко метра ниши имаш и останалото е "прав таван", айде 60м2 /колкото апартамента/ да е пак е 1800лв и то при по-високите цени. Е, ако имаш 50-тина мерти ниши може да стигнеш 3000лв... Аз бих потърсила и втори майстор, дори и по интернет...пък ако обяви същата цена ще е ясно, че явно това е тарифата.
Едва ли ви предлагат каменна вата, вероятно става дума за минерална.

Общи условия

Активация на акаунт