Нашите кухни - 70

• 103 028
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • София
искам да попитам за керамичните котлони
преди като бяха електрически, отгоре си държах тави, тенджери-като плот го ползвах
има ли някаква поставка, вие слагате ли отгоре нещо, когато са студени
страх ме е да не се надраскат или счупят
все се каня да си купя нещо такова:
https://www.home-bulgaria.com/product-page/kräutergarten-хl … лени-плотове-2-бр
но не съм още. Слагам си тенджерите и тавите, естествено - внимателно. Някои котлони имат звуков сигнал ако сложиш нещо близо до бутоните за пускане.

# 706
Green_Eyed, прочетох за драмата с гранита, какво става, имате ли отговор вече какво ще я правите тази пукнатина? Ужасно е това и сега сигурно всички ще си прехвърлят вината и няма да стане ясно кой точно го е пукнал.  Sad

За керамичния котлон да напиша - топъл, студен - никога не го използвам като плот. За горещи тави и тенджерите си имам подложки за горещи съдове - метална и дървена, изградила съм си навик винаги преди да започна да готвя, да си извадя подложка и докато готвя и трябва да извадя печеното примерно от фурната, за да го залея със сос, не се притеснявам, че ще пльокна горещата тава на плота. Не бих сложила и гореща тава върху студена керамична плоча, също с чугуна трябва супер много да се внимава - едно по-рязко движение и котлоните са до там, супер тежък е. Студени тенджери и тави също не слагам - няма защо, те си стоят в шкаф, вадя ги непосредствено преди да започна да приготвям храна, не виждам защо трябва да ги държа постоянно на видно място.

# 707
  • В полите на Витоша :)
Green_Eyed, прочетох за драмата с гранита, какво става, имате ли отговор вече какво ще я правите тази пукнатина? Ужасно е това и сега сигурно всички ще си прехвърлят вината и няма да стане ясно кой точно го е пукнал.  Sad

Madeleine, от фирмата казаха да купим кит за камък, нищо друго, това било достатъчно. Ще видим, дано се заличи пукнатината. За виновен - няма кого да обвиним, защото майстори нямаме, всичко мъжът ми прави с изключение на плочкаджияата за баните, но той работа в кухнята няма, а и май не е идвал след монтирането на плота. Мисля си, че може някой да се е облегнал неволно, идвали са приятели да помагат за тежки материали...никога няма да разберем как точно е станало.

# 708

Аз сега съм в чуденка за дебелината на плота. Някой може ли да покаже 2см плот. Масово са 4 и не мога да си представя как изглежда с 2.

Два см гранитен плот,без подлепка.От някои модели гранит има и три сантиметрови Smirk

# 709
Madeleine, от фирмата казаха да купим кит за камък, нищо друго, това било достатъчно. Ще видим, дано се заличи пукнатината. За виновен - няма кого да обвиним, защото майстори нямаме, всичко мъжът ми прави с изключение на плочкаджияата за баните, но той работа в кухнята няма, а и май не е идвал след монтирането на плота. Мисля си, че може някой да се е облегнал неволно, идвали са приятели да помагат за тежки материали...никога няма да разберем как точно е станало.

Може би единственият минус на гранита (отделно от естетиката, която не пасва на всичко) е, че понеже е естествен продукт, може да има дефекти, които не се виждат на пръв поглед, но в последствие да се появи пукнатина или направо да се счупи по дефекта. Иначе е здрав камък и не се чупи толкова лесно, понеже някои се бил облегнал на него.

# 710
Ами не съм сигурна дали няма кого - вие като си го взехте от производителя видяхте ли дали всичко му е наред на този гранит, дали не е бил пукнат още тогава? Или при доставката.  newsm78 Ако вие сте си го транспортирали, това вече е друг въпрос, но едва ли вие сте си го произвели, така че има поне още една страна замесена в случая. Simple Smile

# 711
Платихме си на фирмата за транспорт и монтаж, и двамата с мъжа ми присъствахме на монтажа, огледахме много добре целия плот още докато хората бяха в апартамента. Не видяхме нищо нередно. Явно е имало скрит дефект, както предполага Черна станция. Надявам се наистина с този кит да се заличи пукнатината.

# 712
“Скрит дефект” е някакво оправдание от клиенти, такова чудо не съм срещала. Затова се подписват протоколи, че стоката е Ок. Имало е механична повереда, няма как самичко да се пукне.  Успех

# 713
Платихме си на фирмата за транспорт и монтаж, и двамата с мъжа ми присъствахме на монтажа, огледахме много добре целия плот още докато хората бяха в апартамента. Не видяхме нищо нередно. Явно е имало скрит дефект, както предполага Черна станция. Надявам се наистина с този кит да се заличи пукнатината.

Тя пукнатината може и да се заличи видимо, но няма да изчезне, за съжаление. Дано не прави проблеми впоследствие. Гранитът може и да е здрав, но все пак е просто камък. Ние имаме гранит по терасите и общите части, като гледам майсторите, дето продължават да щъкат насам-натам как "пазят", се чудя колко време ще издържи да си е така цял и красив.

Дано да се оправи все пак с този кит. Няма ли вече да ни покажеш някоя снимка на кухнята, нищо, че още не е напълно готова? Simple Smile

# 714
Magnifique, какво имаш предвид под "оправдание на клиенти"? Не те разбрах, извинявай.

Madeleine, и аз вече искам да показвам, но изобщо няма вид все още, нито една вратичка не е монтирана, само корпус.

# 715

Може би единственият минус на гранита (отделно от естетиката, която не пасва на всичко) е, че понеже е естествен продукт, може да има дефекти, които не се виждат на пръв поглед, но в последствие да се появи пукнатина или направо да се счупи по дефекта. Иначе е здрав камък и не се чупи толкова лесно, понеже някои се бил облегнал на него.
Естественият гранит има и един друг минус, за който не е много ясно до каква степен е вреден, а именно естествените радиоктивни елементи, които се съдържат в него.

# 716
Ха, мчи те се съдържат във всичко, нали затова има нормален радиационен фон. Въпросът е да не е от някаква кариера с особено висока радиация, ама не ми се вярва да има такива на пазара. Пък нали и техническият камък се състои от смлени естествени камъни + смола...

# 717
  • и тук и там :)
Привет Simple Smile

дайте идеи къде да разгледам за дръжки за кухнята и хубави контакти.
Плота/гърба ми е черен лъскав и трябва да сложа някакви по lux контакти...ама идея си нямам какви Simple Smile

# 718
Привет Simple Smile

Плота/гърба ми е черен лъскав и трябва да сложа някакви по lux контакти...ама идея си нямам какви Simple Smile
Дръжки на по-нормални цени има в Балкан юг, аз от там и от Икеа съм купувала. Виж в интернет дали въобще нещо ще ти хареса, защото може да търсиш друга визия и да нямат като за вашата кухня.
Ние сме с Легранд серията Нилое. Средно скъпи са. Иначе вносителите на вентилаторите Ката на пл. Ручей в София имат и по-скъпи контакти и доста луксозни в различни цветове. Примерно, единичен контакт е около 11-12 лв/бр, а единичен Нилое е около 3-4 лв за сравнение.
Аз предпочетох цялата къща да е с един модел в бяло, вместо да правя според цвета на всяка стая, че ако пребоядисам да не сменям цветните рамки ако са с цвета на латекса.

# 719
Привет Simple Smile

Schneider Electric имат някои по-интересни модели.

Общи условия

Активация на акаунт