Нашите кухни - 70

• 103 033
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Да Ви покажа една по-различна кухня за идейки

Според мен всичко в тази кухня не си е на мястото, въпреки хубавите материали и явно добрата изработка. Хоризонталните и вертикални направления изобщо не вървят правилно в пространството. Например, плочките зад плота направо ми бодат очите, правоъгълният остров и овалният плот, местата на уредите....

# 691
Търся си маса за хранене за 4 души. По възможност сива или средно тъмно дървесна. Някой може ли да помогне?
Нито в нета не намирам, нито в магазините, в които ходих на място.

Тук гледа ли?
https://www.vidaxl.bg/g/4355/dsn-n-d-d-d-n-d-d-d-n-n-d-d-d-d-d-n-d-d-d-d-n-d
https://www.vidaxl.bg/g/6347/dsd-d-d-d-d-d-n-d-d-d-d-d-d-d-d-d-d … n-d-d-d-d-d-n-d-n

Между другото сайтът е доста интересен, някакъв международен. Има неща, които ги няма по нашите магазини, и то на много добри цени. Лятото поръчвах разни неща за градината - пратката дойде от Австрия, доставката е безплатна и ми я доставиха с куриер до адреса, независимо, че беше тежка и обемна. От качеството също съм много доволна - много по-добро от това на аналогичните стоки по нашите магазини, а и цената беше по-ниска. Цените обаче трябва да се следят - променят ги и по време на разпродажби падат доста.

# 692
  • София
Всъщност плота е технически камък https://www.google.bg/search?q=venetian+galaxy+technistone&t … rc=xlKTDckmm1QGLM: , а гърба ще е бяло закалено стъкло. Кухнята е бяла, мдф с акрилно гланцово покритие, Г- образна, като едната страна ще се състои от две колони, в които ще са вградени хладилника и фурната. Всички шкафове са до тавана. Няма да има дръжки. И аз нямам търпение да я видя! Simple Smile

# 693
  • Под звездите
И ние сме във вихъра на нервите с ремонтите. Първия път като влязох в темите за обзавеждане видях на drago снимките и благодарение на тях едната ми баня е с бежово кафявите вълнички. Но имам питане за вградените уреди за кухня.
Към кои марки да се насоча за вградена фурна, индукционни котлони, съдомиялна, микровълнова и аспиратор? Досега не съм имала, защото бокса ми е миниатюрен и нямаше място, но в новата къща имам място за по-голяма кухня. Искам да са хубави, цената не е проблем, но съм малко объркана в марките и не искам да хвърля на сляпо на най-скъпите. За съжаление тръбата за аспиратора ми е отгоре поставена вече и няма как да я сложим долу за да сложим от този новия вид аспиратор до котлоните. Хладилника ми ще е Самсунг от 10 г сме с такъв и мъжа ми е доволен.

# 694
  • В друг свят...
Малко късно ,но може още да е актуален въпроса Simple Smile
Моите котлони са точно такива- вкопани,и е много удобно. Само дръпвам тенджерата с една ръка,и е на плота (гранит) .Без ръбчета,без 'подскоци' ,и после в обратна посока е същото.Удобно е.Откъм почистване също.
Благодаря rgzi за отговора. Удобно ли ще е да снимаш как изглежда?

Аз сега съм в чуденка за дебелината на плота. Някой може ли да покаже 2см плот. Масово са 4 и не мога да си представя как изглежда с 2.

За фурна и котлони и аз приемам идеи. За пиролиза или каталитични панели...

# 695
Никой не е с 4 см плот, всички плотове са по 2 см, но на челата им се слага още един пласт за да стои по-широко. Виждала съм мостра без това, само с 2 см, и не ми стои добре. Ма то аз тънки рафтове и на секция не харесва м де.

# 696
  • В друг свят...
Да, де...да не е подплатено челото, а да си е чисто и практически и визуално 2 см. Просто търся снимка на такива кухни, ако сте срещали.

# 697
Да, де...да не е подплатено челото, а да си е чисто и практически и визуално 2 см. Просто търся снимка на такива кухни, ако сте срещали.

Гранит ли ще е плота?

# 698
  • Burgas
Аз пък много харесвам по-тънките плотове,само трябва да се внимава с проектирането -има някои особености .
Ето снимки:
Скрит текст:

# 699
Здравейте, искам съвет. Simple Smile В момента избираме уредите за кухнята. Самата тя е решена в бял (ванилия) МДФ и светъл бук ПДЧ. Плотът ще е от бял технически камък, гърбът ще е бяло стъкло. Въпросът ми е, ако някой има опит с бял вграден плот за готвене (котлоните), това бялото ще ми излезе ли през носа, като знам, колко трудно се поддържат дори черните плотове...Иначе това е плотът, на който съм се спряла http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/uredi-za- … w/728018#features, останалите уреди също от тази серия.

# 700
Че какво му е трудното на поддържането на черните плотове? Не виждам защо трябва да има разлика с белите - както се чисти черен, така и бял.

# 701
искам да попитам за керамичните котлони
преди като бяха електрически, отгоре си държах тави, тенджери-като плот го ползвах
има ли някаква поставка, вие слагате ли отгоре нещо, когато са студени
страх ме е да не се надраскат или счупят

# 702
  • В друг свят...

Все още съм в дилема....техническият камък който съм харесала ми идва доста скъп, гранита е по-евтин, но не ме кефи толкова,а и след като видях камъка , трудно харесвам друго. Ако има някакъв силен плюс на гранита....

# 703
искам да попитам за керамичните котлони
преди като бяха електрически, отгоре си държах тави, тенджери-като плот го ползвах
има ли някаква поставка, вие слагате ли отгоре нещо, когато са студени
страх ме е да не се надраскат или счупят

Никакви подложки не ползвам, а си слагам тенджери и тави направо отгоре. Внимавам обаче да не слагам керамични съдове, глинения гювеч и други такива с драскащо дъно.

# 704
  • В полите на Витоша :)

Все още съм в дилема....техническият камък който съм харесала ми идва доста скъп, гранита е по-евтин, но не ме кефи толкова,а и след като видях камъка , трудно харесвам друго. Ако има някакъв силен плюс на гранита....

Гранитът е един от най-здравите камъни, на него можеш спокойно да поставиш гореща тава/тенджера, без да се притесняваш, че ще се стопи (както ще се случи с техническия камък). Също така гранитът има много ниска порьозност.

Общи условия

Активация на акаунт