Нашите кухни - 70

• 103 028
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • Раковски
 Сложете по-малък котлон.

# 736
Ами да, това е супер идея. Ако няма да ползваш толкова много котлони, няма смисъл от тях - центрирай си една двойка над фурната, така ще има хем отстояние от стената, хем ще спечелиш малко повечко работна площ.

Ти ли беше с кухнята от Икеа - долен и най-горен ред шкафове "дъб", долен ред горни шкафове сиво?  Simple Smile

# 737
Давам моето предложение- започва се с малкия шкаф за бутилки, после фурна и котлони, после миялната, мивка и шкафа със чекмеджетата. Така, обаче се губи симетрията с горните шкафчета.  За другата стена също съм предубедена за микровълновата и нишата под нея.

# 738
Ами да, това е супер идея. Ако няма да ползваш толкова много котлони, няма смисъл от тях - центрирай си една двойка над фурната, така ще има хем отстояние от стената, хем ще спечелиш малко повечко работна площ.

Ти ли беше с кухнята от Икеа - долен и най-горен ред шкафове "дъб", долен ред горни шкафове сиво?  Simple Smile

Да, аз съм Simple Smile

# 739
  • Countryside
Преместваш фурната, на мястото на рафта/шкафа под микровълновата.
На мястото на фурната слагаш миялна.
Мивката се запазва като място.
Котлоните се преместват отдясно на мивката на разумно и удобно разстояние.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 16:32 от Сиренце

# 740
  • Раковски
Ако се измести фурната на колоната шкафа трябва да стане 560мм а сега да е около 350мм, което значи че големия плот става с 200 мм по-къс.

# 741
  • Countryside
Да, дълбочината не стига за фурната май.
Значи тогава:
Миялна, мивка и след това котлони+фурна на удобно разстояние от мивката. Долните шкафове трябва да са симетрични, затова чекмеджетата могат да се изместят под микровълновата.

# 742
Да, дълбочината не стига за фурната май.
Значи тогава:
Миялна, мивка и след това котлони+фурна на удобно разстояние от мивката. Долните шкафове трябва да са симетрични, затова чекмеджетата могат да се изместят под микровълновата.

комина ни  е там на колоната

# 743
И аз мисля, че най-удачно е 2-ка котлони и после да се разменят местата на мивката и миалната с бутилиерника, така хем ще остане място между мивката и котлоните за приготвяне на храната около 75 см, хем ще има място между хладилника и мивката за сушилник в ъгъла  ако няма да е скрит в горния ред и  за  нареждане на извадени продукти.

# 744
  • Countryside
Да, комина. Значи измествате котлоните да не са сбутани в ъгъла, заедно с фурната и в ъгъла слагате бутелиерата. Измествате мивката на мястото на миялната и на мястото на миялната мивката. Така ще има място и покрай мивката и котлоните няма да са свряни в ъгъла.

# 745
Така обаче се налага преместване и на аспиратора, което нарушава подредбата на горните шкафове. Двойка котлони, както предлага shadowman и разменяне на местата на мивката и миялната е най-оптималният вариант.

# 746
  • Countryside
Да, но двойка котлони разположени на късата страна не са удобни за ползване. От личен опит го казвам...

# 747
Двойката котлони е напълно ОК. Даже не знам кой използва повече от 2 броя котлони по едно и също време....Освен някое яйце да свариш, ако готвиш 2 манджи...

Иначе не знам кой проектант е направил това безумие - котлон+мивка едно до друго при все, че има достатъчно място за работна площ между тях.

# 748

Бих го направила така: първо бутилиерата, после фурната, чекмеджета, мивка, миялна. Поне на мен ми е по-удобно миялната да ми е отдясно и с дясна ръка да я зареждам. Пък така ще имаш плот между мивката и хладилника, и още един плот между мивката и котлоните.
Под микровълновата бих направила затворен с вратичка шкаф.

# 749
  • Countryside
Пак казвам, на мен не ми е удобен котлон двойка, сложен на късата страна. Освен това ако случайно готвиш 2 неща, няма къде да си дръпнеш тенджерата да изстива.
За мен най-оптимално е :
1.бутелиера
2.котлон+фурна
3.миялна
4.мивка
5.чекмеджета
Ако държите на предложения вариант, може да се сложи котлон 2ка на късата страна, за да е поне минимално удобен за ползване и да не е опрян в стената.

Общи условия

Активация на акаунт