Искам да кажа ... (134)_07.08-13.08

• 42 772
  • 957
  •   1
Отговори
# 60
Сутринта се оплаквах, че ме боли гърло, обаче купих сладоледена торта. Rolling Eyes  Вече не ме боли, а така примамливо изглеждаше тортичката..

# 61
  • дядовата ръкавичка
И аз завидях на Алечка за смокините, много обичам. И сладко правя. Посадих си тази пролет две храстчета в двора, но докато пораснат .....

И на Даун завиждам, че при нея тепърва идва лятото, а нашето си отива  Crossing Arms

Съседи имаме само едната страна, роднини са на ММ. Разбираме се идеално. Преди години често си гостувахме, карти играехме. Напоследък поразредихме, но пак е приятно да си полафим, дори и през оградата.

Да се оплача от синчето. В събота рано сутринта го изпратих на лагер, оттогава ни вест, ни кост от него. Телефонът му е изключен. Аз не се притеснявам, все пак е на 17, не на 7 г., но баба му звъни по 5 пъти на ден - "Обади ли се детето?", "Как може да си спокойна?" ...

# 62
Разбираме се със съседите, но не си общуваме кой знае колко. Само се поздравяваме с повечето. 18 апартамента сме във входа, от 7-8 г. живея тук и отвреме навреме се случва да видя някой нов индивид, като напр. съседката отсреща (в продължение на години виждах само мъжа й, децата й, внучетата й, бях решила, че в тази къща жена няма).

Малко се дразня в момента, че тийновете седят на пейките през блока (които са ми под прозореца на спалнята) до към 1ч. през нощта и вдигат шум, но… Нека се забавляват децата, по-добре така, отколкото пред телефона/таблета.

Не мога да спя от жега напоследък, само се будя да пускам и спирам климатика.

Тук май се води, че могат да стоят сами след 12 г. Моят син е на 10, не съм го оставяла сам. Трябва да почна малко по малко. За момента ме притеснява това, че нямам никакъв контакт с него - първо ще трябва да му купим телефон. Иначе си мисля, че ако му поставя конкретни задачи, ще ги свърши. Но сам да се сети да си напише домашните – едва ли.

В края на миналата учебна година учителката ме стресна лекинко, че тази година (и най-вече от догодина) нещата стават значително по-сериозни. Ще трябва да се стегнем и двамата, защото аз много разчитам, че той ще ми каже като имат изпит напр. и нямам навика да му гледам в agenda-та, а трябва, защото човекът не се сеща.

# 63
Елате  бе, смокини има за целия китайски народ. Да си призная, че и аз се сетих за Жаки и се подсмихнах под мустак снощи, докато брах 😁

Белинда знам, че мога да звънна на КАТ, ама не исках с рогите директно, мислех, че можем да се разберем като интелигентни хора.  Явно няма да стане. Сега мисля да си разпечатам лепенки "Паркираш като дебил" 😁 Най-много да ме бият някъде...
Честно казано такива конфликти са ми толкова далеч от натюрела, че направо ми се повдига като се сетя. Обаче пък и не смятам да отстъпвам. Бее искам на село

# 64
Не Мари, никаква я няма Джена. Едно рамо на скандала не ще да даде (скръстени ръце).

Айала, още мръзна, та задръж до след месец-два, когато ще почна да ви дразня Simple Smile.

# 65
И аз не спя особено добре в жегите. Въртя се, ставам да си плискам лицето с вода..искам да завали, да разхлади малко.

# 66
Детето каза, че утре за вечеря иска "нещо с ориз". Попитах го може ли да е катерица, но отказа, така че дайте идея, различна от ризото.

# 67
Никога не съм писала в тази тема ,но искам да кажа...
Искам да поотслабна.Но не мога,защото нямам хладнокръвието на сериен убиец да стоя пред топли банички или шоколад и да не ям.Ще си стоя закръглена и няма да се измъчвам.

Детето каза, че утре за вечеря иска "нещо с ориз". Попитах го може ли да е катерица, но отказа, така че дайте идея, различна от ризото.
Пиле с ориз,ориз с гъби и маслини,сарми с лозови листа...

Благодаря.

# 68
  • София
Али, аз нали затова ти казвам да не се разправяш. Има си закон, има си органи за контрол, толкоз.
Смокини и аз обичам. В двора на хотела ни на морето е пълно и всичките са отрупани!!! Друга година, когато сме там август, си отяждам...Но сега си тръгнахме  точно преди да узреят, така да ме е яд...Купените на са ми така вкусни. Друго си е да я окъснеш от дървото и да я хапнеш още топла от слънцето, мням!

Със съседите нямам особени отношения, не се познаваме особено.

Тонка, какви разказвателни във втори клас😕

# 69
Пиле с ориз ще е, колкото и да не го харесвам Sad. Пак ще съм без обяд Simple Smile.

Белинда, аз доматите най-ги харесвам топли, току що откъснати и с малко сол. (Сега Мари се гърчи от ужас Simple Smile).

# 70
Ауууу, хвана ме на тясно. Предварително бях настръхнала с катерицата..... Довърши ме с топъл домат и сол. Мацни от него на петната. Добре им се отразява!

# 71
  • Варна
Майка ми пък се оплака, че нещо смокините й не щели да зреят още. И е доста озадачена. Други години досега са започнали, а тази година си седят зелени засега. Но са много и са големи, а все някога ще узреят. Тогава е моето време Simple Smile

Аз опитвам нова диета, момичета, дано тоя път устискам. Заложих на бавното, но трайно слабеене, в крайна сметка за къде да бързам...

За домати се разправяте, а? Имам в хладилника 4 бройки, по половин кило всеки. Няма да снимам да показвам тук, че ще има припаднали (Мари Yum )

# 72
Хай, как само толкова написа за режима? Аааа, ще се караме? Я дай подробности!

# 73
  • В Космоса
Чувствам се отвратително първи ден на работа след отпуската!

# 74
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Може да се каже, че нямаме отношения със съседите. Аз поздравявам всички, но някои не отвръщат на поздрава, подминават. Голямата част не ги и познавам даже, защото се качват директно в асансьора. При моята общителност не можах да се сприятеля с никого, така че да разменям поне по едно изречение на среща. Най-странна ми една млада майка с близначета, която винаги искаше помощ от мен или мъжа ми за количката, за да преодолее 4-те стъпала от входа до площадката, вкл. на вратата ни е звъняла (защото сме на 1-ви етаж), но когато е без количка, ни подминава без поздрав. Мъжът ми, който изключително много държеше на добрите обноски, се заканваше, че ще й отказва помощ, но, разбира се, не можеше. А и ония слънчица като те гледат нахилени от количката, забравяш, че майка им не е получила елементарно възпитание.

За скъпия телефон, с който детето да ходи на училище съм против аз - не ми се ще децата от малки да свикват да се притесняват за вещите си - дали ще го изгубят, дали ще го изпуснат и т.н. Знам, че е добре дасе научат да се грижат за вещите си, но все още продължавам да мисля, че все пак вещите са, за да ни служат те на нас, а не ние на тях. И ми се струва рано детето да бъде натоварено и с грижата за тях. Много тъжна гледка е дете, плачещо че си е загубило телефона или че някой по-голям или по-силен му го е хвърлил в другия край на двора, ей така, за демонстрация на сила и за сеир на останалите. Случва се да ги виждам тия гледки, много ми е жал. И най-често през сълзите се долавя "нашите ще ми се карат". Според мен е по-добре да носят някакъв най-елементарен телефон, колкото родителят да има връзка. Интернет да ползват вкъщи.

Даун, пилаф с нахут, дробчета с ориз, постни пълнени чушки, ориз с гъби, пресен лук и джоджен.

Общи условия

Активация на акаунт