Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 164 971
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 395
Сейко, да си жив и здрав! И аз си актуализирах приложението и видях тази опция за нови депозити, с бонус +0.2%.
Имам един, който излиза на падеж през декември, не знам дали за него ще важи, или само за новооткрити?
Лейла, от самия Револют може да си превалутираш и да плащаш в евро. Не знам по какъв курс обаче, не съм го правила.

# 1 396
Платих в чужд сайт с картата на TBI. От левовата сметка. Сега видях, че е превалутирано на висок курс - 2,000лв за 1 евро. Предстоят ми други такива плащания и явно няма да мога да ползвам TBI за това. Изкарах наскоро Револют. Как да заредя Револют с евро от левовете в TBI? Има ли някаква такса, какъв е курса?

Не знам кой е сайта, но вероятно той е обърнал от евро в лева по този курс.. Последно TBI ми превалутира транзакция по курс 1.956.
Иначе захранване на евро в Револют от TBI е без такса по курс на еврото 1.96

# 1 397
  • гр. София
Платих в чужд сайт с картата на TBI. От левовата сметка. Сега видях, че е превалутирано на висок курс - 2,000лв за 1 евро. Предстоят ми други такива плащания и явно няма да мога да ползвам TBI за това. Изкарах наскоро Револют. Как да заредя Револют с евро от левовете в TBI? Има ли някаква такса, какъв е курса?

Не знам кой е сайта, но вероятно той е обърнал от евро в лева по този курс.. Последно TBI ми превалутира транзакция по курс 1.956.
Иначе захранване на евро в Револют от TBI е без такса по курс на еврото 1.96

Извинявам се, грешката е моя. Недоглеждане.....Rolling Eyes

# 1 398
Сейко, да си жив и здрав! И аз си актуализирах приложението и видях тази опция за нови депозити, с бонус +0.2%.

Дай Боже ...Да сме живи и здрави - и ти и всички! То не е някаква тайна, на мен ми излезе,, като реклама в интернет. Но виждам, че са пуснали вече мощни рекламни кампании и по телевизията.
И аз се чудех за другите депозити, правени в офис, дали могат да се оперират през приложението. При мен от съществуващите имам опция "Закрий депозит" ... т.е. мога да го прекъсна дори и не на падеж, вече къде ще ми предл;ожи да прехвърля парите, не съм пипал да не го разбъзикам нещо ... Не ми отговори на предишния ми пост - колко ти е месечната лихва, за която коментирахме миналия месец - за 2000 лв. по картовата сметка на лихва 2,1%? Моята за май месец (31 дни) е 3,46 лв. Мислех, че трябва да е повече. Дано да няма проблем с големите депозити ...

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 06:16 от Seiko7075

# 1 399
Хубаво че споменавате лихвата, да потледна и аз... Ами аз такова нещо не виждам да съм получила. Картата е от скоро, за пръв път са постъпили средства по нея на 4ти май но лихва за май няма. Странна работа.
Интернет банкирането им пък така и не можах да го подкарам, в него какво има повече отколкото в приложението?

# 1 400
Хубаво че споменавате лихвата, да потледна и аз... Ами аз такова нещо не виждам да съм получила. Картата е от скоро, за пръв път са постъпили средства по нея на 4ти май но лихва за май няма. Странна работа.
Интернет банкирането им пък така и не можах да го подкарам, в него какво има повече отколкото в приложението?

В интернет-банкирането няма нищо повече от това, което има в приложението. Може би нещо с плащането на битовите сметки имаше някакво предимство(недостатък), което споменаваше Deva. Приложението е по - добро, че не ти изисква постоянно СМС потвърждения за вход, преводи и т.н. Приложението реално потвърждава, че сте Вие, щом физически притежавате телефона с неговия IMEI код (предполагаемо със СИМ картата, която известява с СМС кода за банкирането). Би трябвало на 2-3 юни да сте получили някаква лихва, известие а и в историята на плащането - нещо от рода - "Кацнаха ... лв."

# 1 401
Сейко, извинявай, пропуснала съм въпроса ти. Blush
Ето всички лихви, постъпления по Неон имах в последните дни на януари, прехвърлих си от друга моя сметка в ТБИ.
Скрит текст:

Друго, което забелязах е, че нов депозит може да се открие само от сметката на Неон. Понеже аз имам Спестовна сметка, не ми позволява директно от нея. Ако искаш в евро, трябва пък да са в евровата сметка парите. Така ли е? Че аз набързо прегледах нещата.
С плащането на битови сметки вече няма проблеми, общо взето оправиха банкирането.
Натка, за май трябва да имаш лихва, дори стотинки да е. Виж в раздел Сейф. Също и в камбанката трябва да има известие.

# 1 402
Сейко,
Друго, което забелязах е, че нов депозит може да се открие само от сметката на Неон. Понеже аз имам Спестовна сметка, не ми позволява директно от нея. Ако искаш в евро, трябва пък да са в евровата сметка парите. Така ли е? Че аз набързо прегледах нещата.
С плащането на битови сметки вече няма проблеми, общо взето оправиха банкирането.
Натка, за май трябва да имаш лихва, дори стотинки да е. Виж в раздел Сейф. Също и в камбанката трябва да има известие.

Deva, благодаря за подробната разбивка. Аз такъв екран не мога да изкарам, защото при мен лихвата се получава в Картовата сметка, със всички други дейности. Това означава че и моята сметка, която смятах, че трябва да се получава средно на ден при 42 лв. за цялата година (лихвата 2,1% на 2000 лв. ) не е вярна. Горе долу твоите средно на месец ако се умножат се получават нещата (май). Ще видим.
И при мен ми предлага от Картовата сметка само да създам нов депозит. Е то е все едно де.  Ще прехвърлиш от сСпестовната в Картовата и оттам действаш. Пак - по - удобно е от ходенето до офиса ...
 Наистина Надка, аз те заблудих в горния ми пост. Всички си получават лихвата в Касичката, раздел Сейф. само аз я получавам в Картовата сметка, така и не разбрах защо ... и затова казах да си видиш Картовата история. Но и на Камбанката на известията трябва да имаш известие за получена лихва.

# 1 403
Няма до момента нищо, ще се почудя още някой и друг ден и ако е все така ще търся кога да ида в офис. Не че е голяма сумата, просто е тъпо като нещо не е както трябва.
Благодаря и за отзива за онлайн банкирането им, значи няма смисъл да се занимавам и с него.

# 1 404
Сейко, извинявай, пропуснала съм въпроса ти. Blush
Ето всички лихви, постъпления по Неон имах в последните дни на януари, прехвърлих си от друга моя сметка в ТБИ.
Скрит текст:

Тази касичка как се изкарва? Понеже аз в приложението такава опция нямам. Това специално за хора с кредити/депозити ли е или нещо пропускам?

# 1 405
Четвъртият таб в приложението, "Сейф". Можеш да си направиш касичка или депозит. Преди ъпдейта можеше само касички да се правят.

# 1 406
Аз имам само 3 таба.

# 1 407
Не знам тогава, ъпдейтнато ли ти е приложението?
При мен изглежда така:

# 1 408

Имаш ли активирана карта Неон? Сейф/Касичка се открива автоматично само при активирана карта Неон.

# 1 409
Да, имам активирани Неон карти (Visa/Mastercard). Но имам само първите 3 таба в приложението.

Общи условия

Активация на акаунт