Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 169 821
  • 1 663
  •   2
Отговори
# 1 455
  • гр. София
Silver cloud, само имай в предвид, че ако ти се наложи да ползваш сървис, техния е под всякаква критика. Тук изпатили казаха, че в офисите им с нищо не могат да помогнат, освен да ти предложат кредит, а пък аз лично имам вече от 4-5 месеца драми с тях във връзка с отразяването на сумите в историята в приложението - виждам само излезлите пари и зареждането от друга сметка например, но не и ако от някой сайт ми върнат пари. Било технически проблем, който оправят от месеци. Отделно и в чата с нищо не могат да помогнат- редовния отговор е: "Ще предадем на колегите от техническия отдел (или друг) и ще ви се обадим." Разбира се, след това никой не звъни, а проблема си седи. По едно време си пишех с тях всеки ден/през ден.
Търпя ги, защото са без такси и си зареждам Револют, но винаги се замислям преди да платя някъде с тяхната карта. Ако трябва да се оспорва после транзакцията, нямаш шанс. И такъв случай имах, назад съм писала. Добре, че от Curve ми ги върнаха. Rolling Eyes

# 1 456
  • София
Знаех си, че не може да няма подводни камъни. Но това със сървиса навсякъде е проблем. Нямам предвид банки, само веднъж съм ползвала и нямам оплакване. За всякакви други услуги, имат един специалист на 5 телефониста, които ти обясняват, че работят по проблема ти и ей-сега всичко ще се оправи, а всъщност единственият компетентен работи по друг случай.
Ще предам резултатите от проучването на дамата, която ме помоли. А и аз обмислям TBI- ще отида да питам в офис за по-сигурно.

# 1 457
С тях опитът ми е че съпортът за никакъв не става, но пък в офисите им не съм попадала на някой да не може да ми свърши работа. От прочетеното тук, може и късмет да съм извадила... Не съм и имала кой знае колко заплетен казус де, аз от скоро съм им клиент.
Иначе съпорт в чата просто ме препраща да звъня на телефон като кажа че става дума за Неон, а тези които отговарят на телефоните досега с нищо не са успявали да са ми полезни. А последния път ми дадоха откровено невярна информация като се обадих.
Без да се опитвам да ги защитавам - не съм убедена че и на другите банки поддръжката е на по-добро ниво, май масово гледат да пестят от това и са на минимума.

# 1 458
  • София
natka, мерси. Имам офис наблизо - ще прескачам.
Аз съпорт на банка съм ползвала само за блокиране. Беше към полунощ като осъзнах, че съм направила глупост. От съпорта бяха на линия и веднага блокираха картата.

# 1 459
И на мен не ми се е налагало да ползвам съпорт на други банки, то и с ТБИ само покрай Неон, но в крайна сметка се реши проблема.

# 1 460
  • гр. София
Аз на съпорта на Уникредит съм звъняла посред нощ - никакъв проблем. Тук съпорта има работно май....мисля, че не беше денонощен.

# 1 461
Минах на ОББ от пощенска заради по-добри условия и заради поддръжката на Google Pay/Wallet, защото не ми се занимава с Curve /Revolut. Да ама като всяка банка напоследък, добавянето на картата минава през мобилното им банкиране, а така не мога да добавя картата към часовника.

Има ли някаква възможност да стане без външни банки/приложения?

Когато бях на Пощенска пробвах Curve, но ми взимаше допълнителна такса на всяка трансакция понеже го приемаше за плащане към чужд ПОС. Пък да захранвам Revolut най-вероятно ще имам такса при всеки превод.

# 1 462
Пробва ли директно в Google wallet приложението да добавиш картата? Като се въведат там данните на картата би трябвало да се стигне до стъпка за потвърждаване на картата със смс от банката или обаждане до самата банка - това вече зависи от ОББ как са си настроили системите. И след това вече и към часовника може да се закачи. Аз така си добавих Curve. И на ПИБ пробвах да добавя картата, но там пък не пращат смс, а искат да им се обаждаш..
А иначе ОББ имат някаква новина от Февруари тази година, че спират временно директното добавяне на карта в Google wallet - https://www.ubb.bg/news/view/vremenno-spirane-na-uslugata-tokeni … rtfeyl-google-pay

# 1 463
Знаете ли каква е таксата на ДСК при внасяне на парички от техен банкомат?

# 1 464
https://dskbank.bg/docs/default-source/bank-tarrif/тарифа-физически-лица.pdf

Прегледайте тарифата на банката от 10 юли 2023 Има на няколко места, зависи от картата и сметката. 29 страници са. Копирайте целия линк, заедно с кирилския текст.

# 1 465
  • София
Влизам в темата да се оплача, че дублиранията на плащания с карта в ОББ продължават - за последната седмица са ми дублирали плащания за над 100 лв. И ако не се обадя да ми ги освободят "можело да ги пропуснат". Сега следя всеки смс за наличност и смятам. Под всякакава критика са, честно. Като ми изтече картата в края на годината (понеже бях на Райфайзен) ще търся да ги сменям, защото искам да имам карта и в друга банка освен основната ми., само че ползвам картата за плащания през ипей, а като гледам на сайта им, само тази банка е останала без такси там...

# 1 466
  • European Union
Как ги дублират - изтеглят ги два пъти или само блокират едната сума? Ако е само блокирана, няма начин да я "забравят".

# 1 467
само че ползвам картата за плащания през ипей, а като гледам на сайта им, само тази банка е останала без такси там...

Ползвам E-pay повече от 10 год. Плащам сметки, данъци, а и за други неща ги ползвам от карта. Зареждам си по-  големи суми в микросметката с банков превод (онлайн ми излиза под 1 лв.) , и след това си плащам дълго време сметките, а и си зареждам една тяхна карта, с която си плащам на POS терминал в магазините. Така че за да ползваш e-pay не е задължително да имаш банкова карта, а просто сметка, за да заредиш. Може да си заредиш и микросметката в офис на EASYPAY, но си има такса - 2,40 лв. до 2000 лв. например. И 5 лв. за 5000 лв. 

https://www.easypay.bg/site/?p=taxes-1-depositing-card

За карта - погледнете TBI.Отвратителен съпорт, но пък без никакви такси. Ако не държите на epay може и там безплатно да се плащат сметки през приложението.

# 1 468
  • София
само че ползвам картата за плащания през ипей, а като гледам на сайта им, само тази банка е останала без такси там...

Ползвам E-pay повече от 10 год. Плащам сметки, данъци, а и за други неща ги ползвам от карта. Зареждам си по- големи суми в микросметката с банков превод (онлайн ми излиза под 1 лв.) , и след това си плащам дълго време сметките, а и си зареждам една тяхна карта, с която си плащам на POS терминал в магазините. Така че за да ползваш e-pay не е задължително да имаш банкова карта, а просто сметка, за да заредиш. Може да си заредиш и микросметката в офис на EASYPAY, но си има такса - 2,40 лв. до 2000 лв. например. И 5 лв. за 5000 лв. 

https://www.easypay.bg/site/?p=taxes-1-depositing-card

За карта - погледнете TBI.Отвратителен съпорт, но пък без никакви такси. Ако не държите на epay може и там безплатно да се плащат сметки през приложението.

Simple Smile Аз го ползвам от 2006. Имам и онлайн банкиране, където мога да плащам сметките, но ипей ми е по-удобно по редица причини. Имах предвид, че с картата ми, която беше на Райфайзен и сега мина към ОББ, плащам битовите сметки без такса, иначе на другите банките от Ипей прилагат такси - някакви стотинки, но аз плащам доста сметки там и съм смятала, че иначе годишно ми отиват към 200 лв в такси от битовите сметки. Също по ред причини не искам да зареждам микросметката от години, камо ли да ходя до физически офис.

КетиВ, мисля, че в началото на годината беше - имаше случай на много дублирани плащания. Не блокирани, а изтеглени. После възстановяваха парите. Не помня обаче дали тогава все още бяха КБС или вече бяха ОББ. Сега също са ми изтеглени по два пъти, а не само блокирани. И това ми казаха от съпорта, след като се обадих за пореден път заради разлика в наличността и реално похарчените от мен суми. Когато попитах трябва ли да звъня всеки път, за да казвам, че имам дублирани плащания или те все пак си ги гледат, ми отговориха за всеки случай да звънна, защото колегите можело да ги пропуснат.

То даже при блокировката  - блокираната сума ми е само веднъж. После при осчетоводяването става дублирането, поне като гледам от датите. Примерно - направила съм плащане на 02.08, след това съм правила други плащания. До 08.08 всичко е наред с наличността - вървят си както трябва, но на 08.08 изведнъж наличността ми излиза по-ниска и с още една разлика на плащането от 02.08.

И го забелязах, защото картата ми е с лимит 1500 лв (става въпрос за кредитна). На 02.08 съм направила плащане за 34 лв, до 07.08 останалите плащания си вървят ОК. На 07.08 последният смс за наличност ми е 700 лв, внасям 800, за да зануля и получавам смс, че след погашението имам наличност от 1466 лв... Та ей така разбрах пак за дублирането.

Аз даже не знаех, че се случва - миналия месец  пак имах някаква голяма разлика между два смс-а и звъннах да питам и се оказа, че имам дублирани 3-4 плащания за над 100 лв.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 21:42 от ElzaFB

# 1 469
Да, наистина повече банки имаха плащания и зареждане без такса от техните карти (аз имах на ЦКБ, микросметката се поддържа от ЦКБ, и тя нямаше такса).

Simple Smile Аз го ползвам от 2006. Имам и онлайн банкиране, където мога да плащам сметките, но ипей ми е по-удобно по редица причини. Имах предвид, че с картата ми, която беше на Райфайзен и сега мина към ОББ, плащам битовите сметки без такса, иначе на другите банките от Ипей прилагат такси - някакви стотинки, но аз плащам доста сметки там и съм смятала, че иначе годишно ми отиват към 200 лв в такси от битовите сметки. Също по ред причини не искам да зареждам микросметката от години, камо ли да ходя до физически офис.

Общи условия

Активация на акаунт