Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 169 846
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 440
Благодаря много. Ще опитам пак утре

# 1 441
А има ли някакво ограничение касаещо стойността на внасяните банкноти, дали всички трябва да бъдат напр. само 50лв. или може и по 50лв. и 20лв. заедно?
Здравейте. Може ли да ми кажете какви са изискванията за внасяне на пари по сметка през банкомат на ДСК? До колко пари може на куп и колко банкноти, че не мога да намеря информацията?

# 1 442
А има ли някакво ограничение касаещо стойността на внасяните банкноти, дали всички трябва да бъдат напр. само 50лв. или може и по 50лв. и 20лв. заедно?
Здравейте. Може ли да ми кажете какви са изискванията за внасяне на пари по сметка през банкомат на ДСК? До колко пари може на куп и колко банкноти, че не мога да намеря информацията?

Може да се внесат до 40 банкноти (от 5,10,20,50,100лв), независимо от стойността. Може да са с различен номинал.

# 1 443
  • София
Някой проучвал ли е скоро дебитни карти и къде е най-изгодно? Помолиха ме да проуча, но нещо не се оправям. Става дума за сметка за превод на пенсия с дебитна карта, онлайн банкиране, плащане на сметки и данъци, плащане в магазини, превод към Револют (използване за плащане и теглене на малки суми от банкомат).
Целта е да се намери добра цена за тези нужди. Намерих един сайт за сравнение, но ми се струва, че много ниски такси дават, дори някои са без такси.
Спрях се на две карти:
https://www.moitepari.bg/debitni-karti/detaili.aspx?s=2C5fa2VYdR … Wvci*QufG9*L)6KB3
и
https://www.moitepari.bg/debitni-karti/detaili.aspx?s=2C5fa2VYdR … uqSV9y(niKJp2HBuU

Погледнах в съответните сайтове и като че ли информацията е актуална. Тези са с нулева годишна такса. Не се цели баш нула, но ако стават - защо не. И без това няма да минават много пари през сметката. И двете банки са одобрени от НОИ.
Ако някой скоро е проучвал дебитни карти, моля да сподели.

# 1 444
За първата карта - нямат Мастър Кард, Виза е, Неон. Без такси е. Покрива изискванията ви. Ползвам я основно за зареждане на Револют.
Втората не ми е известна.

# 1 445
Ако изборът е между тези 2 - ТБИ е за предпочитане, няма абсолютно никакви такси, включително и за преводите.
Иначе ако не е спешно, може да изчакате 1 месец и да видите  какво ще предложат банките след като влязат в сила промените за тази "базисна сметка" или както там я кръстиха.. Пишат журналистите, че подобна сметка за заплата/пенсия уж няма да има такси, ама какво реално ще решат банките е друг въпрос.

# 1 446
  • София
За първата карта - нямат Мастър Кард, Виза е, Неон. Без такси е. Покрива изискванията ви. Ползвам я основно за зареждане на Револют.
Втората не ми е известна.
Честно казано не знам разликата между двата бранда карти в момента.  TBI ми е фаворит засега.

# 1 447
Аз съм доволна. Важно ми беше да не плащам такси, иначе съм клиент на банката, ползвам онлайн банкиране, от 7 години и нямам забележки. С приложението имаше малко проблеми в началото, но се оправиха.

# 1 448
Ако изборът е между тези 2 - ТБИ е за предпочитане, няма абсолютно никакви такси, включително и за преводите.
Иначе ако не е спешно, може да изчакате 1 месец и да видите  какво ще предложат банките след като влязат в сила промените за тази "базисна сметка" или както там я кръстиха.. Пишат журналистите, че подобна сметка за заплата/пенсия уж няма да има такси, ама какво реално ще решат банките е друг въпрос.

И сега има такава сметка за основни операции. Едно от условията е да нямаш други сметки. Никъде. Нито в същата, нито в др.банка.
Проучвах неотдавна, писах дори но ОББ с въпрос..хънта  мънта...ако имам други сметки, не ставало..

Та същото ще е и с "новата" добре забравена стара сметка за основни операции....предполагам...

# 1 449
  • София
Ти като основна банка ли я използваш? Замислям се и за мен, че ПИБ ме дразнят (по принцип, не е свързано с картата).
Това ли е актуалния сайт?
https://tbibank.bg/lichno-bankirane/mobile-app/#tax-free

Има пластика, предполагам безконтактна?
Безплатни преводи, т.е. към Револют ще е безплатно?
Две тегления от банкомат (всеки или само техен?) до 800лв без такса?
Лихви до 2.1% като спестовен влог?
Too good to be true Thinking

martibb, благодаря за включването. Мисля че може да изчака, пенсията започва от окотомври месец.

Тета, мерси,много интересна информация това за единствената сметка. Определено не срещнах такава информация. Под сметка какво се има предвид - разплащателна или и депозит?

# 1 450
На сайта на БНБ също си има инфо за тази сметка.
https://www.bnb.bg/PaymentSystem/PSPaymentAccountswithBF/PSPAwit … duction/index.htm

Ей тоя част ме притеснява мен

Пише може. Звънях, писах, питах....мрън мрън отсреща.

# 1 451
Мрънкат, защото сигурно са инструктирани да откриват такава сметка само в краен случай и при много настояване.. Друго си е да прибират по 4-5 лв месечно за някакви "специални" пакети.
Нямат основание да откажат откриване ако човек няма друга открита сметка за основни операции и има само 1 активна разплащателна сметка. Ако откажат - сигнал до БНБ.

# 1 452
Вече забравих подробностите. Четох наредбите им тогава...Но от ОББ ми отказаха тогава...а и като правих сравнение, излизаше само с лев-два по-евтино от таксите по сегашната ми сметка при тях.

Иначе ето за отказите какво казва БНБ:

# 1 453
Silver cloud, ползвам ТБИ като основна банка, но имах ДК за заплата към УниКредит Булбанк. Обаче вдигнаха таксите и се отказах от тях.
От банкомат не тегля, но да, 2 тегления са безплатни, независимо от кой банкомат. Лихвата 2.1% се отнася за сума до 2000 лв. в карта Неон. Иначе имат депозити с хубави лихви. Безконтактна е картата, но аз за плащания с карта ползвам Револют. Зареждането е безплатно.
Абе направо се ориентирай към нея. Тези базисни сметки ще са с много условия.

# 1 454
  • София
Дева, благодаря ти. И аз ще взема да преместя в тази банка. Вярно много им се ядосвам на другите банки и всеки път като се оплача нещо, ми обясняват как скоро ще плащаме, за да си държим парите при тях.

Общи условия

Активация на акаунт