Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

 • 107 491
 • 1 229
 •   1
Отговори
# 15
 • Sofia
 • Мнения: 4 690
2 лв е ок, в Прокредит е 4лв. 2 лв ми беше в ОББ, в ПИБ също някъде толкова.

# 16
 • Sofia
 • Мнения: 8 833
Забелязвам масово повишаване на таксите в банките. Доскоро плащах 10 евро за превод в ЕС до 1000 евро, сега става двойно. Огледах други банки и съм шокирана от повишените такси. Уж ще влизаме в СЕПА, а таксите се вдигат. На какво се дължи?

# 17
 • Мнения: 49 487
Аз досега не съм сменяла банката, откакто се помня съм към УниКредит.
Използвам мастъркарта, безконтактна. Месечната такса е 2 лв., което май е скъпо в сравнение с останалите банки. На вас колко ви вземат?

В Уникредит ми е 1 лв.
В Експрес банк съм без такса, но и двете са издавани от работодател и ползват преференции.

# 18
 • Мнения: 22
Това с таксите е пълна пародия. Трагедия. Теглиш от банкомат на банката и пак плащаш такса, интернет банкиране - пак такса, 2лв, 4лв, 0.3лв. Някои банки вземат такси ако внесеш валута. Като чуя подобни глупости и директно им се смея.

# 19
 • Sofia
 • Мнения: 8 833
А остана ли банка без подобни такси за вноски? Вече навсякъде има.

# 20
 • Мнения: 4 868
Аз досега не съм сменяла банката, откакто се помня съм към УниКредит.
Използвам мастъркарта, безконтактна. Месечната такса е 2 лв., което май е скъпо в сравнение с останалите банки. На вас колко ви вземат?

В Уникредит ми е 1 лв.
В Експрес банк съм без такса, но и двете са издавани от работодател и ползват преференции.
Забелязах, че сега зимните месеци и на мен таксата ми е 1 лев.  Това нормално ли е? Преди лятото да е 2, а зимата 1? Каква е логиката?

# 21
 • Мнения: 49 487
Не виждам логика.
Моята си е 1 лв.

# 22
 • София
 • Мнения: 3 003
Моята такса в ЦКБ е 1,70 от този месец, но тегленията винаги се таксуват - 1 лев на чужд банкомат, 0,20 лв на техен. Това много ме дразни и ще се развеждаме, защото не обичам да нося повече от 50-100 лева и тегля често.
Има обаче някаква програма за отстъпки, която сякаш си заслужава, например онзи ден си купувах лещи и имах 8лв отстъпка, в Хиполенд е -7% и се чудя дали да не я запазя за такива покупки.

# 23
 • Мнения: 245
ПИБ -  плащам всичко през тях, нареждам преводи, плащам в чуждестранни сайтове, в български, изключително доволна съм.Такси има навсякъде, няма да ги сменям, защото съм свикнала с интерфейса на myfibank и просто за две минути съм си платила всичките сметки. Имам разплащателна, един овърдрафт и една кредитна. Март ми изтича картата и ще ги посетя, за да я подновя и да си избера нещо ново, че моята вече не се предлага.

# 24
 • Мнения: 2 004
Здравейте! Аз също се интересувам от условията на банките в България. Имам някаква сметка от УниКредит, издадена от предишния ми работодател преди 5-6 години, но от 3 години реално не я ползвам, понеже съм в чужбина. Предполагам че си дърпат таксите от наличната сума в сметката. По последни спомени онлайн банкирането им беше много зле. В момента съм във Великобритания, сметката ми е към Barclays, но обмислям до няколко месеца да се върна в България и евентуално да сменя УниКредит, ако намеря по-добра оферта. Условията, които ползвам тук са повече от добри - няма такси за обслужване и разплащания с картата, има такса само за теглене от банкомат на друга банка и при транзакции в чужбина, онлайн банкиране ползвам през мобилно приложение, имам и cash back при пазаруване в определени обекти. Да не говорим, че в банката съм стъпвала само при откриването на сметката. Сега ясно ми е, че в българска банка няма да намеря тези условия, но се надявам поне да минимализирам плащането на такси за всичко. За сега смятам да си оставя и сметката от Barclays и да я използвам за пазаруване онлайн. Търся най-вече оферта с ниска такса за годишно обслужване, безконтактна карта, добро онлайн банкиране (не искам да вися по опашки за всяка битова сметка), евентуално възможност за директен дебит за някои сметки. По принцип бих използвала и кредитна карта, ако условията са по-добри от дебитните. В условията на ПИБ гледах някакъв пакет от услуги за 3 лв на месец, но не видях да включва онлайн банкиране. Възможно ли е да се заплаща допълнително? Общо взето най-вече искам продукт, който да е удобен за ползване, възможно най-евтин и по възможност да не се налага да посещавам банката често. Благодаря за мненията!

# 25
 • Мнения: 49 487
Он лайн банкирането на всички банки е безплатно в БГ.
Вземи си виж тази сметка в Уникредит, да не се изненадаш неприятно.
Ако не я ползваш, я закрий.
Съгласна съм, че тяхното банкиране е ужасно.
В ПИБ имам, но не го ползвам активно, само си следя депозитите.
Ползвам активно на Експрес, много съм доволна от тях.

# 26
 • Мнения: 2 004
Благодаря, ще погледна и Експресбанк. А сметката в Уникредит със сигурност ще я закрия, като се прибера. А как стои въпроса с кредитна карта, ако има cash back, който да покрива таксите, не е ли по-изгодно? Или пак ще трябва да се плаща такса за сметката, от която ще се покрива кредитната карта? Всъщност има ли такси за сметки без дебитна карта към тях?

# 27
 • София
 • Мнения: 1 014
Ползвам кредитна карта на Пиреос банк. Кешбек-а е 1% от изхарчената сума в България. За транзакции в чужбина не важи. Максимум 30 лв на месец възстановяват. Покриват ми таксата за месечна поддържка и ми остават дори Smirk.

# 28
 • Мнения: 22
Правиш срочни депозити и теглиш на падеж без такси. Трябват ти повече пари, обаче.

# 29
 • София
 • Мнения: 9 312
Искам да си открия още една сметка с карта, за плащане в интернет основно, но да има физическа карта (дебитна). На месец 2-2.50лв не са проблем, стига да няма разни скрити такси при теглене (сега плащам по 20ст) или СМС-и... Да има сносно интернет банкиране и да може да се извършват преводи без елек. подпис.

В квартала имам Уникредит и май засега съм за там (бях при тях преди време). Райфайзен също, но за тях чух че много цакали. За други не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт