Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 164 911
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
И мен служебно ме задължиха да си открия сметка в ОББ / бившата Райфайзен /. От Райфайзен нямам оплакване, но откакто се обединиха с ОББ - много лошо обслужване, в МЕГА МОЛ-а банкомат от доста месеци след 18 ч. не работи. За новото приложение ОББ Мобайл - няма такова безумие! Sad
Няма как да се преместя в друга банка, заради превода на заплата
законът е на наша страна...а също и само един офис в цяла София след 17ч е доста неудобно.

# 1 546
Само заради превода на РЗ стоя още там (ОББ), и евентуално ипотечен от тях (корп. клиенти сме им), та последно ми взеха за няколко минути (от А1) 10-на лв за 2 разговора с кол центъра на ОББ...

Аз съм им бесен за това.
Нямам проблем да плащам, ама не и за 18 минути слушане на музика. За което ще пускам жалба към КЗК.
А приложенито за онлайн банкиране стана отврат. Ползват и някакво диджипей което от 2 месеца не работи. Отвратитекна работа станаха.

# 1 547
Когато е посочен телефон за връзка с 0700 /който се таскува, като правило/, пробвайте да намерите аналогичния му номер +359*** или +02*** с приложението 0700.

В горната ситуация ОББ 024831717

# 1 548
Когато е посочен телефон за връзка с 0700 /който се таскува, като правило/, пробвайте да намерите аналогичния му номер +359*** или +02*** с приложението 0700.

В горната ситуация ОББ 024831717
Бихте ли споделили това приложение, че миналия месец и на мен ми взеха 7-8 лева. Не разбирам защо са тези телефони с 0700 или 0800 само да печелят операторите.

# 1 549
0700 е приложението.

# 1 550
Здравейте , в ТБИ, ако откриеш срочен депозит в лева, имаш ли опция да довнесеш пари в рамките на определен срок?
В евров депозит можеше преди .
Благодаря

# 1 551
  • София
Здравейте , в ТБИ, ако откриеш срочен депозит в лева, имаш ли опция да довнесеш пари в рамките на определен срок?
В евров депозит можеше преди .
Благодаря
В рамките на 1 месец можеш да довнасяш.

# 1 552
В лв./евро/долари важи 1 месец довнасянето.

# 1 553
Аз имам два срочни депозита в ТБИ- единият е едномесечен и там,съгласно правилата внасяш по всяко време на месеца. Другият е три месечен. Там имаш прозорец от един месец за довнасяне или изобщо промяна по сумата. Изтече ли този месец , при следващия падеж на 3-тия месец в моя случай, се отваря нов прозорец от 30 дни за промяна по сумата. И това важи за всякаква валута.

# 1 554
И мен служебно ме задължиха да си открия сметка в ОББ / бившата Райфайзен /. От Райфайзен нямам оплакване, но откакто се обединиха с ОББ - много лошо обслужване, в МЕГА МОЛ-а банкомат от доста месеци след 18 ч. не работи. За новото приложение ОББ Мобайл - няма такова безумие! Sad
Mного късно се включвам, ама като чуя ОББ и се изправям на нокти, въпреки че успях да се отърва от тях. И аз бях в Райфайзен и изтърпях "подобрените новости" един месец. Отне ми 20-ина дена и N на брой посещения на офис с разправии, но ги приключих.  
Никой не може да те задължи да си клиент на точно определена банка. Като я смениш, представяш служебна бележка и искаш да ти превеждат заплатата по новата сметка.

И да питам на свой ред:
Някой с опит (личен, с родители) с банка, която предлага сметки с условия за пенсионери и да е доволен? Изключвам ОББ!

# 1 555
  • София
И да питам на свой ред:
Някой с опит (личен, с родители) с банка, която предлага сметки с условия за пенсионери и да е доволен? Изключвам ОББ!
Аз скоро проучвах заради близка млада пенсионерка. Тя си направи сметка (и карта) в ТБИ, не е имала проблем вече няколко месеца - НОИ има тази банка в списъка си. Няма специални условия за пенсионери, за всички е без такси. И аз се прехвърлих там. Не е като да няма проблеми с приложението и с обслужването, но като цяло и аз съм доволна - поне не възнамерявам да се местя.

# 1 556

И да питам на свой ред:
Майка ми е в ДСК, и преди беше там. Отишла, попитала, направили ѝ сметката "пенсионерска". Казали ѝ сред година да провери как стоят нещата, ще остане ли безплатна и т.н.

# 1 557
Майка ми е в ДСК, и преди беше там. Отишла, попитала, направили ѝ сметката "пенсионерска". Казали ѝ сред година да провери как стоят нещата, ще остане ли безплатна и т.н.
Имало е промоция до 31.12.2023г. https://dskbank.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-% … D0%BA%D1%81%D0%B0

То си пише, че няма да остане безплатна. Да си знае.
"Промоционалната отстъпка се прилага от датата на подписване на всеки индивидуален договор за пакет и продължава до месец декември 2024 г. включително. От месец януари 2025 г. пакетите ще започнат да се таксуват съгласно действащата към този момент тарифа на банката."

# 1 558
"Промоционалната отстъпка се прилага от датата на подписване на всеки индивидуален договор за пакет и продължава до месец декември 2024 г. включително. От месец януари 2025 г. пакетите ще започнат да се таксуват съгласно действащата към този момент тарифа на банката."

Хитри търгаши. Набират току-що прохождащи, ранни пенсионери, да си обвържат повечето плащания с тази сметка, и когато стане платено, да им бъде после по - трудно да се преместят. Същото е и с "безплатните" студентски и ученически сметки. И като стане на 28-30, студентът надавал на всички тая сметка, всички я знаят и цял живот ще е с нея. Като телефонният номер, добре че го направиха да можеш да си запазваш номера, премествайки се при друг оператор. Ама сметката няма да може да се запазва номерът, заради банковите имена в нея.

За пенсионер не е лоша сметката на EasyPay. Тя е с карта, безплатна е има 2 безплатни тегления на месец от банкомат. Хубавото е, че превеждайки там парите, с EPay онлайн или през VIBER без никакви такси си плащаш битовите сметки от нея директно. Има и безконтактна функционалност. Мисля че само онлайн не може да се плаща с нея.

# 1 559
Какво не харесвате на ОББ? Майка ми получава пенсията си там, не се е оплаквала. Не ползва мобилно приложение. Има директен дебит за едната си сметка. Тегли веднъж месечно от банкомат (обикновено), в магазини често плаща с картата.

А за сметките, по които се получават заплати, пенсии, стипендии, помощи, не е ли вече прието да са без такса (или някаква минимална ли беше) и да имат няколко пъти безплатни тегления от банкомат? Знам, че се обсъждаше това.

Общи условия

Активация на акаунт