Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 164 663
  • 1 663
  •   2
Отговори
# 1 575
  • Пловдив
Откакто се махнах от секирата наречена Пощенска банка съм много доволна.
Минах към БАКБ , защото кредита е към тях , и останах още по-доволна.
Обслужването на сметката ми е 0 лв.
Тегля от всички банкомати в България без такса.
Комунални плащания - без такса.
Златна карта Виза с големи лимити. Мобилното и дескстоп банкиране са супер.
На всяко тримесечие ми начисляват лихва - последният път ми преведоха около 12лв.
Отделно съм отворила и влог който е в евро - без такса с някаква минимална лихва.
Визата съм я сложила зад Curve , и плащам всичко по този начин.
За сега съм изпробвала курса на долара , който е добър , но за сметка на еврото. Но, затова си имам Curve.
В момента активно търся с какво да заменя КК на Дайнърс клуб, и честно казано не откривам нищо , което поне малко да се доближава до нея. Много се чудя дали за Revolut -  искам да я пробвам , но нещо все ме спира.

Някакви отзиви за my fin?

# 1 576
... Визата съм я сложила зад Curve , и плащам всичко по този начин. ...
Защо?
Имаше нещо не наред в тази банка - доколкото помня превалутира всички транзакции с нейните си карти, т.е. и тези в лева. Навярно с това компенсира "безплатните" условия.

# 1 577
  • Пловдив
... Визата съм я сложила зад Curve , и плащам всичко по този начин. ...
Защо?
Имаше нещо не наред в тази банка - доколкото помня превалутира всички транзакции с нейните си карти, т.е. и тези в лева. Навярно с това компенсира "безплатните" условия.

Защото не искам Визата да я слагам в гугъл уолита.
А и Curve има нотификации , които са много полезни.
Няма абсолютно никакви скрити такси и превалутиране - каквато сума минава през Curve , такава се осчетоводява и през app на банката.
Тествам я активно вече от няколко месеца - няма скрити подводни камъни.

# 1 578
В темата по-напред беше споделено, че превалутират по неизгоден курс.

В ДСК например таксата за превалутиране е 1% и тя е включена в самия обменен курс, поради което не излиза като отделна такса и човек лесно може да се заблуди, че нямат такава.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 00:03 от Дидичка

# 1 579
Общо взето банките у нас таксуват с такса за превалутиране или с техен курс.. Сега видях, че БАКБ имат и 1% такса за рефънд!
Повечето хора, които карат на банки  със специалния курс като ДСК, си мислят, че нямат загуби.
ДСК товари с 1,5% с този курс.
Демек, ако се плати нещо в евро и се върне след това-примерно хотел ще заминат към 2,5%

А при разни по-специфични валути дървото е още по-голямо, няма да забравя с Райфайзен преди 4-5 години, как като ми върнаха парите на 100% за отказан хотел плащан в индийски рупии, загубих общо 10%, добре, че беше за 1 нощ само.
А какво става при резервация от 1000лв и нагоре, вие си смятайте, не случайно банките са на рекордни печалби, хем взимат пари от Европа на 5% и ги раздават у нас на 2,5-3% и пак са на топ печалба.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 21:45 от Alexslav

# 1 580
  • Пловдив
Пак ще се повторя - БАКБ нямат скрити такси и скрито превалутиране когато се плаща през Curve - няма разлика между транзакцията и последващото осчетоводяване .
Ако съм платила 15.90 лв в Лидл например , точно тази сума се осчетоводява. Плащам в евро през Curve по фиксинга на БНБ , и точно тази сума се отразява в мобилното банкиране , а след това и при осчетоводяването.
Няма как скритото превалутиране да не се забележи , когато сметката ми е в лева и плащам в лева.
ММ също е на тази схема , само че сметката му е в евро.
Явно условията и при тях са се променили.

# 1 581
Ако плащаш в левове, за какво ти е Кърв???
Ако плащаш във валута, кърв има такси за над 250евро на месец.
Тогава в счетоводството на БАКБ винаги всичко ще е ок, защото плащаш в лева.

# 1 582
  • Пловдив
Ако плащаш в левове, за какво ти е Кърв???
Ако плащаш във валута, кърв има такси за над 250евро на месец.
Тогава в счетоводството на БАКБ винаги всичко ще е ок, защото плащаш в лева.

Вече съм отговорила на този въпрос по нагоре в темата.
А кой каза, че съм на безплатният план на Кърв с лимит до 250 евро на месец?
Стана на въпрос  - дали банката използва техен курс при схема на плащане - лева - Кърв -лева?
Е...отговорът е Не , не използва - за това всичко е наред в осчетоводяването.

# 1 583
Всъщност въпросът е "Превалутира ли БАКБ при плащане с тяхна карта в лева?"
И този въпрос още стои, защото на практика ти плащаш с Curve, а не директно с тяхната (на БАКБ) дебитна карта, така че не знаеш дали това е така.
За лева - Curve - лева не е ставало въпрос.
Ти хвалиш БАКБ, редно е да не я заобикаляш през Curve преди да я похвалиш

# 1 584
Аз пък не съм изобщо доволна от БАКБ, новото им банкиране е истински кошмар, да не говорим за всичките им безумни правила, за всяко нещо се иска одобрение от управител, който го няма, пък от 3-5 дни ще отговорят, въобще тегава работа! Но всеки има мнение и съобразно нуждите си си намира най-доброто за него!

# 1 585
  • Пловдив
Защо трябва да хваля бакб, казвам , че съм доволна. От Пощенска не бях , и за това се махнах от там.
Ползвам картата и без кърв , плащам  с пластиката и то не веднъж - всичко е както трябва.
Когато тегля през банкомат ,пак използвам само пластиката , и пак всичко е наред.
Все пак всеки решава коя банка ще използва .Въпрос на избор.

# 1 586
Май само ДСК си остана читава банка... Yum

# 1 587
"читава" трябва да е кавички.

# 1 588

Joy
Вицът на годината! Joy

# 1 589
  • волно калдъръмче
Аз съм на ДСК по неволя. На драго сърце бих я заменила, но като гледам условията при другите - не са по-различни. Интересна ми стана БАКБ заради отсъствието на такси. Самият факт, че си влагаш средствата там, за да оперират с тях, би трябвало да им е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт