Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 240
 • Сф
 • Мнения: 2 640
Имам сметка + дебитна в Прокредит банк. 10лв е месечната такса, имам безплатни тегления от техни банкомати (за съжаление те са само в техни клонове), до 3 безплатни тегления от чужд банкомат, безплатни комунални плащания през онлайн банкирането, 3 или 5 (не съм сигурна) безплатни превода в страната. Онлайн банкирането им е добро, като минус мога да отбележа, че нямат виртуални карти.

# 241
 • Sofia
 • Мнения: 1 095
Miraj*, каква е тази тесла, на която си се нахендрила?
Много алчна тази банка, бре. Crossing Arms Whistling
Използваш ли всички "екстри", за да ти се избива таксата?
Ако не, 120 лв. годишно отиват е така.

# 242
 • Сф
 • Мнения: 2 640
Ползвам, да. Скъпичко идва малко, но ипотечният ми е към тях и няма как. Но като цяло съм доволна.

# 243
 • Мнения: 4 608

Гледам тарифите на ДСК и месечната такса е 2.50, но не мога да разбера колко се плаща при покупка от чужди сайтове, както и при превод в страната?
Покупките минавам през виртуална карта и няма такса, когато плащам. Но не съм правила преводи и не знам за това.

# 244
 • Мнения: 32 485
Преди бях към Уникредит. Като изключим онлайн банкирането, което не ми харесваше, такса от техен банкомат нямах, а месечната такса ми беше 1 лв.
Но това беше преди 3 години. Не знам дали сега е така.

# 245
 • Мнения: 644
Уникредит в момента са с 1.50 месечна такса по дебитна карта с регулярни постъпления, без такса при теглене/внасяне на техен банкомат, 1.10 лв при теглене от банкомат на друга банка.
Но вероятно ще има промяна в близките 1-2 месеца - други банки вече обявяват промени в тарифите си, а от Уникредит още нищо не са обявили..

# 246
 • Мнения: 556
Напротив, това са промените на Уникредит и те са от м.Октомври. Досега месечната такса беше 1лв а сега е вече 1,50. Такса при пазаруване с карта няма, без значение дали е в чужбина или в Бг. Такса за превод между банки в Бг е 1 лв, но тава е през мобилното банкиране. На каса нямам идея каква е таксата тъй като не го ползвам. За чужбина превода е доста скъп и затова ползвам Трансферуайз.

# 247
 • Sofia
 • Мнения: 11 538
Какви са тези месечни такси на UniCredit от по 1 или 1.5 лв.? От над 10 г. съм техен клиент и винаги съм плащала по 2 лв. за всяка една от двете си сметки – едната е дебитна карта, другата – спестовен влог.
От месец насам таксата нарасна на 2.5 лв. – отново и за двете сметки.

# 248
 • Варна
 • Мнения: 882
Дебитна карта Мастъркард към Първа инвестиционна банка е без таски за теглене на банкомат в България. Имат  услуга "моят пакет онлайн", където обединявате таксите за сметките и плащате общо 3лв. А  при електронното им банкиране таксите са наполовина от на гише. Превод между сметки на един и същи клиент-безплатно, към друг клиент 0,50лв. Плащане на комунални-безплатно.
Като минус отчитам таксата плащане на пос в чужбина която е някакъв процент от сумата. Към момента не пазарувам за чаааак толкова големи суми извън БГ и поради тази причина съответно и таксата не е голяма, и не ме бърка. Ако обаче имате плащания за по-големи суми извън БГ може би няма да ви е изгодна.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 22:25 от deede

# 249
 • Мнения: 644
Какви са тези месечни такси на UniCredit от по 1 или 1.5 лв.? От над 10 г. съм техен клиент и винаги съм плащала по 2 лв. за всяка една от двете си сметки – едната е дебитна карта, другата – спестовен влог.
От месец насам таксата нарасна на 2.5 лв. – отново и за двете сметки.

Имат по-ниска такса ако имаш регулярни постъпления по картата - аз си получавам заплатата там и затова прибират по 1.50 вместо 2.50, за спестовната и на мен вече спират по 2.50

# 250
 • София
 • Мнения: 36
Revolut
https://www.revolut.com/
N26
https://n26.com
Monese
https://monese.com/eu/

без месечни и каквито и да било такси, защото банките са външни, ако някой път има някаква минимална надценка в дадено плащане е от бългаска страна за превалутиране. Текущи сметки се плащат през epay.bg и това е. Абсолютно никакви банки в България не ползвам, те тъй или иначе не са български и второто което е, са таксите за щяло и не щяло където при тези горните ги няма

Общи условия

Активация на акаунт