Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

 • 41 179
 • 306
 •   1
Отговори
# 300
 • Мнения: 2 706
Райфайзен банк имат промоция до 31.05.2020г. за онлайн откриване и поддържане на разплащателна сметка с дебитна карта напълно безплатно, но е без такси за поддръжка само до края на 2020г. След това е по 2.50лв./месец(към този момент). Безплатно е закриването на сметката, ако са минали мин. 6 месеца от откриването, което ще рече, че може да я закриете безплатно, ако решите, защото остават повече от 6 месеца до края на година.
https://www.rbb.bg/bg/individualni-klienti/produkti-uslugi/banki … sionalni-uslovia/
Процедурата по откриване на сметка се извършва онлайн. За целта трябва да се регистрирате в приложението Evrotrust(мобилен КЕП) безплатно. Видео с инструкции https://www.youtube.com/watch?v=pu6VsrOjkQY Аз се регистрирах преди време и ми отне 2-3мин. Всичко е автоматизирано и не се чака ръчно потвърждение. Няма страшно за личните ви данни.
Само две банки в България имат собствено приложение за безконтактно плащане - Райфайзен банк(RaiPay) и ПИБ. Единствено е важно смартфона да има NFC. Така необходимостта от физическото носене на картата за плащане отпада.

Цитат
Промоционални условия за разплащателната сметка в лева:
    Без такса за откриване.
    Без месечна такса поддръжка до 31.12.2020 г.
    Безплатни известия за постъпили суми.

Промоцията важи за подадено онлайн искане за сметка с дебитна карта на сайта на банката в периода 01.04.2020 г. - 31.05.2020 г.


Открий онлайн с няколко лесни стъпки

  1 Попълваш своите данни онлайн.
  2 Получаваш SMS с линк към приложението на нашия партньор Евротръст Технолъджис АД.
  3 Регистрираш се в приложението на Евротръст Технолъджис АД.   
  4 Подписваш документите онлайн с 1 клик.
  5 Получаваш е-мейл с потвръждение за откритата сметка.
  6 За активиране на сметката, моля посети наш офис за физическа идентификация.


# 301
 • Мнения: 1
Коя е изгодна? Без такса за превеждане на ПОС терминал и след 15.02.
да няма такса превалутиране?
Лошото е, че банките постоянно си менят тарифите. Тази година ще се наблюдават доста промени.
Банка ДСК със сигурност вече отпада от банките, с които може да се зарежда Revolut. Преди трансакцията се осчетоводяваше като "ПЛАЩАНЕ НА ПОС" и беше безплатно, но след промените от страна на Revolut, стана на "ПАРИЧЕН ТРАНСФЕР", а Банка ДСК имат такса от 1лв. + 1%. Това е краткото обяснение.
От тук https://www.bnb.bg/PaymentSystem/PSComparisonOfPSProvidersFees/P … ersFees/index.htm могат да се видят обобщени таксите на банките групирани в таблици и е доста удобно. Много от банките нямат такса за плащане на ПОС в чужбина.

Моята банка е ДСК и когато прехвърлям сума от дебитната си карта към револют не ми взема такса. В ел. банкиране ми се осчетоводява като плащане на ПОС. Каква е тази информация, която имате Вие?

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 15:16 от DingDong

# 302
 • Мнения: 2 706
Моята банка е ДСК и когато прехвърлям сума от дебитната си карта към револют не ми взема такса. В ел. банкиране ми се счетоводява като плащане на ПОС. Каква е тази информация, която имате Вие?
Не е просто информация, а от опит, понеже преди имах сметка при тях. От написаното от мен преди до сега периодично се осчетоводява като "Плащане на ПОС" и "Паричен трансфер". В една група във Фейсбук стигнахме до извод, че не е при всички и няма еднозначен отговор, затова не малко хора решихме да сменим банката. Това е снимка от групата, че аз не пазя:

По принцип с карти VISA би трябвало да се осчетоводява като "Плащане на ПОС", но моите карти също бяха VISA и не беше така.

# 303
 • София
 • Мнения: 25 104
Мобилното приложение на UBB е рядка трагедия! От два дни се опитвам да го подкарам! Хиляди пинизи!

# 304
 • София
 • Мнения: 7 083
Аз в булбанк пак си затрих акаунта, не мога да се логна...  а имам сума която искам да прехвърля или изтегля.

В ЦКБ - дебитна, ми се случи да не мога да изтегля пари, понеже ми е грешен пина - няма шанс- т.е. сега за разблокирване трябва да посетя офис и поне 3лв да платя?! Защо се получава така?

# 305
 • Мнения: 6 852
Защо се получава как? Блокирането на картата след определен брой грешно въведени пин кодове, се прави за защита на собственика. За да бъде отблокирана, банката трябва да се увери, че картата все още е в ръцете на собственика ѝ. Ако смятате, че знаете пин кода, няма нужда да плащате за нов.

# 306
 • София
 • Мнения: 2 031
Аз в булбанк пак си затрих акаунта, не мога да се логна...  а имам сума която искам да прехвърля или изтегля.

В ЦКБ - дебитна, ми се случи да не мога да изтегля пари, понеже ми е грешен пина - няма шанс- т.е. сега за разблокирване трябва да посетя офис и поне 3лв да платя?! Защо се получава така?
Понякога се случва, защото не е сменен първоначалния ПИН. Работи някакво време, и после край - грешен и след 3 опита картата е блокирана. Не знам на какво се дължи, много отдавна е, но и с моя карта се е случвало дето имах пришки на езика от подканяне на клиентите да си сменят пина веднага.

Общи условия

Активация на акаунт