Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 173 004
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 885
Таксата за превалутиране на ПИБ е от поне няколко години. За връщане на пари по карта - още по-отдавна.
И за превалутирането не мисля, че е от няколко години, но и не ми се рови къде с какво съм плащала, че да го проследя от кога е.
ПИБ въведоха такса превалутиране много преди ДСК Банк, а те пък я въведоха през 2019.
От тарифата на ПИБ 01.01.2018г. още тогава я е имало тази такса, тоест поне 5 години.

Различните продукти, за различни клиенти, може да са при различни условия. Така че, изобщо не е невъзможно един да има такива такси от преди години, а за друг да се появяват сега.
По принцип е така, но само когато има някаква промоция, частно банкиране или се плаща за пакет, тоест в 99% от случаите таксите и условията са еднакви за всички. В повечето случаи се оказва, че някой не е видял и остава неприятно изненадан в последствие. Например при плащане таксата не е видима веднага и си мислят, че няма, но след осчетоводяване(поне след 1 работен) се вижда таксата, но няма кой да провери тогава.

# 886
Ей, луда ще ме изкарате. Нямала съм такси до сега, но ако ви е по-спокойно нека е както казвате  Wink  а за осчетоводяването, не за ден, а ми и седмица минава понякога, но аз откъде ще знам.... още малко и къде колко съм плащала ще ми кажете.
Смятам се за средно интелигентна и мисля, че мога да чета с разбиране, както и мога да обработвам и осмислям информация.
Айде със здраве, още една тема от която ще се отпиша.

# 887
Хайде, по-спокойно с тона.
Аз също знам какво съм плащала, така че не ми обяснявай как нямам такса, която от години ми начисляват.

# 888
Таксата се вижда в банкирането. Как няма да я види, ако има такава? Та даже и след 10 дни да се появи.
Аз как забелязах, че имам необичайна такса и питах каква е?

# 889
Да, моля да не разваляме темата. Ясно е, че всеки може да си следи таксите и промоциите. Това е важно при постояннно променящите се тарифи на банките, някои много страници вече. Следя зс възрастен родител в България.

# 890
От доста години пазарувам от чужбина, и да, ПИБ имат такса превалутиране не от вчера, а от години - с Виза и Мастъркард. А от скоро имат и такса за връщане от онлайн покупки.
Дали няма да сложат и такса за пазаруване с ПОС?!? Дано не сложат!

# 891
Таксата за връщане също е поне от 6-7 години

# 892
То май само плащането с карта остана без такса, нищо чудно и това да променят някой слънчев ден..
Иначе аз си спестявам превалутирането на ПИБ като ползвам Curve за валутни транзакции. Или директно плащане с кредитната им карта - кешбека е 0.5% и покрива 0.25% такса за превалутиране..

# 893
А, не е безплатно и то, просто не плаща купувачът а търговецът, спрямо неговата си договорка с банката..

# 894
А, не е безплатно и то, просто не плаща купувачът а търговецът, спрямо неговата си договорка с банката..
Да, имат различни договорки с търговците, но не ги плащаме ние потребителите директно. И дано така да остане.

# 895
Карта Неон за колко време я получихте?
От 13.01 ми е заявката, уж за 3 дни, а никаква я няма?

# 896
Ей, луда ще ме изкарате. Нямала съм такси до сега, но ако ви е по-спокойно нека е както казвате  Wink  а за осчетоводяването, не за ден, а ми и седмица минава понякога, но аз откъде ще знам.... още малко и къде колко съм плащала ще ми кажете.
Смятам се за средно интелигентна и мисля, че мога да чета с разбиране, както и мога да обработвам и осмислям информация.
Айде със здраве, още една тема от която ще се отпиша.
Имаме тарифа на банката, имаме скрийншот и мнения на потребители, които потвърждават, че такава такса има и то от години, и имаме един единствен потребител, който твърди обратното. Всеки може да сгреши и няма лошо да го признаеш. Агресията е излишна. И не е както ние казваме, а както казва банката. Wink

Карта Неон за колко време я получихте?
От 13.01 ми е заявката, уж за 3 дни, а никаква я няма?
В момента тече кампания по смяна на картите с Visa(старите Neon са MasterCard) и вероятно затова се бавят. Условията им са промени и вече няма неограничено теглене, а само 2 в рамките на месец, но пък има лихва 2.1% на депозитите до 2000лв. Допълнително има бонус от 20лв. за всички, който се получава след първата трансакция(плащане) с новата карта Visa.
Засега двете карти MasterCard и Visa ще са активни със своите си условия, тоест тегленето с MasterCard е неограничено, но щели след няколко месеца да деактивират MasterCard. Не е ясно кога и реално дали ще се случи.
https://tbibank.bg/lichno-bankirane/karti-i-razplashtanija/tbi-neon-karta/
https://tbibank.bg/wp-content/uploads/2022/12/Tariff_Individuals … BG-2022.12.21.pdf
(Старата MasterCard е тази Standard)

# 897
Мисля, че таксата за връщане се начислява само по връщане по кредитни карти. Поне когато аз бях към ПИБ, преди 2-3 години, беше така.

# 898
  • Sofia
Моята е дебитна и всеки път имам такава такса. За UniCredit говоря, обаче – може да има разлика.

# 899
  • на последния етаж
И за ПИБ по дебитната ми е така, от години.

Общи условия

Активация на акаунт