Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 172 965
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 690
И още една алтернатива - MyFin. От скоро го ползвам, собственик е ПИБ. Имат само мобилно приложение. Аз ползвам безплатния им план - откриване и поддържане на сметка без такса, издават 3 вида карти - една виртуална за плащане само в интернет, една дигитална за добавяне в Apple pay/Google pay и плащане на физически ПОС, и една физическа - но за нея има такса за издаване/доставка и засега не я ползвам. Преводите са доста изгодни - 0.55 за БГ/Sepa превод. Като са включени и в системата за бързи преводи Blink. Плащането на битови сметки също е без такса. И голямо предимство е зареждането на сметката с банкова карта от друга банка без такса - аз си зареждам сметката с дебитна карта от Уникредит и си правя преводи и плащам битови сметки през MyFin. Регистрацията става бързо през мобилното приложение - трябва да се прати снимка на лична карта и селфи за верифициране на акаунта.
П.С. Ако някой реши да се регистрира, може да ми пише да му пратя линк за 5 лв. бонус. От днес явно са пуснали и тази опция.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 17:55 от martibb

# 691
На TBI някой ползва ли мобилното приложение? Не ми дава да си снимам личната карта, постоянно изписва "връзката е изгубена, опитайте отново". 

# 692
  • София
Soft_Rain Ползвам мобилното приложение. Не съм имала проблем със снимането на личната карта. Вероятно е бил временен проблем.

# 693
Ами аз вече два дни не мога да се регистрирам и това приложение ми изглежда доста бъгаво.

# 694
  • София
То и не върши кой знае каква работа, освен поръчването на карта и транзакциите по картата.

# 695
Точно заради картата, а без нея не ми трябва сметката. Нямат и никакъв съпорт и май тази сметка няма и да я ползвам като не им работи приложението.

# 696
  • София
Опитай в работно време. Рестартирай телефона, да не е проблем при теб. Би трябвало да се получи. Много бързо изпращат картата, след като е заявена. Две регистрации съм правила през моят телефон и не съм имала проблем.

# 697
Не знам, но съм вече с много лоши впечатления от тях. Нито чат им работи, пребутват ме да съм се обадела на нац. телефон, който ще ме таксува и не искам при условие, че има и "чат". Писах им на страницата във ФБ, писах им имейл, абсолютно нищо. На служителката й отне един час да ми отвори сметка, личната ми карта била изтичала едва ли не, личната ми карта е до 2028 година. Въобще нямам думи. Толкова да са зле не съм очаквала.

# 698
Нито чат им работи, пребутват ме да съм се обадела на нац. телефон, който ще ме таксува и не искам при условие, че има и "чат".
Ето номер към който можеш да ползваш безплатните минути, ако имаш такива: 028163900

Чатът по принцип е за консултация за кредити. Звъниш на този номер и питаш. Дори да звъннеш, едва ли ще успеят да ти помогнат, защото явно е нещо индивидуално. Най-добре го деинсталирай и инсталирай отново. Камерата включва ли се? Този надпис се появява след като направиш снимките? Ако ползваш мобилен, пробвай през WiFi и обратно. Може интернет връзката ти да не е стабилна и да не може да качи снимката.

# 699
Имам един супер дребен и смешен проблем с ОББ, който обаче вече дни не ми дава мира и страшно ме изнервя.
Оказа се, че в мобилното приложение не се виждат сумите, дръпнати за лихва по кредитна карта. Нямаше да разбера, ако КК не беше излязла на минус. Първо звънях по телефона, служителката ми се сопва, все едно я питам нещо, което ми е пред очите, а аз обяснявам, че ми липсват пари. Накрая ми каза еми това е лихва просто. Благодарих и затворих.  Писах мейл как така не виждам лихвата, там пъкми пратиха в отговор скрийншот на КК от десктоп банкирането с коментар сигурни сме, че сте запознати как изглеждат извлеченията, но все пак ето, вижте. Обясних, че първо - не съм получавала никога извлечения, второ - пращат ми извлечение от десктоп, а аз ползвам приложение, в което тази информация я няма, и накрая питах дали се предвижда да се появи. И оттогава отговор няма.
Та това всичкото адски ме подразни и сериозно мисля да сменя банката, обаче тука вече е голямата греда. Имам и КК, и овърдрафт, обща сума 2700 лв, напълно източени. Ще имам разходи още 1800 лв близките 18 месеца. Тс трябва и това да предвидя - кредит да погася тази глупост, която направих, и да мога да покрия въпросните разходи и повече да не влизам във въртележката с такива кредитни продукти, не са за мен.
Имам Revolut и Paysera. През Paysera  мога да кандидатствам за кредити Klear, които са със забележимо и подозрително ниска лихва. Имате ли мнение за тях?
Не съм сигурна дали няма да е по-смислено да спра изобщо да ползвам услугите на българска банка, но тази хипотеза пък е друга греда - имах карта на Paysera, която ми излезе скъпа - лимит от 400 лв на теглене и високи такси. Въпреки че като дръпна чертата на ОББ картите с месечна такса, застраховка и таксички 'банкомат', може и да не е толкова скъпо, но... Не знам, някак ми се вижда рисковано да оставам без българска сметка и карта.

Споделете си мнението, моля.

# 700
Споделете си мнението, моля.
https://www.paysera.bg/v2/bg-BG/taksi/razplashtatelni-karti-taksi
Тези такси не ми харесват. TBI Bank за момент е най-доброто, все пак е без пари(сметка, карта, теглене, внасяне). За кредитна не знам.

# 701
Гледах я TBI, обаче пише, че трябва да имаш кредитна карта, за да заявиш дебитна. Не ща да чувам за КК.

# 702
Нарциса, аз съм на уникредит. Направих опцията с теглене на банкомат безплатно без значение от банката , 2 и нещо е таксата за обслужване.

Скъпо е ако правиш паричен превод на място в банка, около 5-6 лв. През онлайн банкирането таксата е малка.

Някакви специални такси не съм забелязала да ми взимат, извън тези.

Ако искаш да теглиш кредит, не са много изгодни, според мен са им високи лихвите. Но ако ще си получаваш залатата просто, са ок.

# 703
Гледах я TBI, обаче пише, че трябва да имаш кредитна карта, за да заявиш дебитна. Не ща да чувам за КК.
Аз открих сметка там тази седмица и нямам КК. Дебитната се заявява през приложението им.

# 704
Заплата мога и съм получавала през Revolut и Paysera. Мога и кеш да я получавам. Тя ми е най-малкият проблем.
Бих искала банка с максимално ниски такси, функционално мобилно приложение (за да не се получи като с ОББ) и нормални условия за потребителски кредит. За последното гледах и TBI, но кредитите им са скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт