Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 345
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 960
Плащането на битови сметки, през онлайн банкирането, в ТБИ винаги е било безплатно. Не съм видяла изобщо опция за автоматично плащане.
Може би за плащане през разплащателна сметка, без банкиране говориш, Оушън?
Преди 100 години съм ползвала такава услуга.

# 961
  • София
Да, DeVa®, точно това имам предвид. Коментирам какво евентуално са обяснили от банката на дамата. Иначе не си представям да имам подготвени за изпълнение преводи в онлайн банкирането и банката сама да ги изпраща за изпълнение. Явно нещо не са се разбрали.

# 962
Дано е недоразумение. Факт е,че мобилното им приложение не работи идеално. Трябва търпение,  защото често има забавяне при ползване на различни функционалности.
Ще пробвам плащането на сметки и ще разбера.
Определено директния дебит не го желая.

# 963
Какво имаш предвид под директен дебит, автоматично ли?
Аз предпочитам да плащам през онлайн банкирането, поне в старото виждах и фактурите - за ток и вода, в приложението само суми ми излизат.
Ще видим следващия месец дали ще мога, сега не ми позволи, но след като платих, ми се показа и бутон плати.

# 964
Аз да ви питам - регистрирах се в Curve и си въведох картата на Алианц, но като опитах в магазина да платя безконтактно, ми отказа? Дали проблемът е, че Алианц нямат безконтактни плащания? По принцип не съм си получила още и физическата карта Curve - да не е в това проблема?

# 965
Аз да ви питам - регистрирах се в Curve и си въведох картата на Алианц, но като опитах в магазина да платя безконтактно, ми отказа? Дали проблемът е, че Алианц нямат безконтактни плащания? По принцип не съм си получила още и физическата карта Curve - да не е в това проблема?
А как направи опит да платиш с картата на Curve? Може просто да си случила но временен проблем. Излезе ли ти известие за отказаното плащане?

# 966
Deva,
Назад прочетох че за суми над 2000 лв. в разплащателната сметка, която обслужва карта НЕОН сте писали, че имало 2,1% годишна лихва. Това възможно ли е? Видях спестовните им сметки са по 0,15%, 5 годишен депозит е 2,1 %. Да не е 0,2%?

# 967
  • София
Тази информация ме зарадва:
Това, което липсва за пълна функционалност на мобилното банкиране на TBI Bank, засега е съвместимост с дигиталните портфейли на Google и Apple, което не позволява безконтактно плащане с телефон, както и виртуална банкова карта. "Скоро клиентите ни ще имат опцията да плащат с дебитната си карта neon чрез Google Pay и Apple Pay. Проучваме и възможности за въвеждане на виртуални карти, но засега най-големият приоритет за нас е интегрирането на дебитната ни карта в дигитални портфейли", коментира Барон.
От тук.

# 968
Deva,
Назад прочетох че за суми над 2000 лв. в разплащателната сметка, която обслужва карта НЕОН сте писали, че имало 2,1% годишна лихва. Това възможно ли е? Видях спестовните им сметки са по 0,15%, 5 годишен депозит е 2,1 %. Да не е 0,2%?

Всъщност:

Скрит текст:
И не само
Получаваш 2,1% лихва за суми до 2 000 лв. само защото парите са в сметката ти в лева
От тук: tbibank.bg

# 969
Deva,

Всъщност:

Скрит текст:
И не само
Получаваш 2,1% лихва за суми до 2 000 лв. само защото парите са в сметката ти в лева
От тук: tbibank.bg

Звучи доста добре, благодаря! Но то е за сумите ДО 2000 лв. Над 2000 лв. горницата се олихвява с 0,15% год.  Т.е. поне 3,5 лв./мес (колкото е месечна такса в др. банка)... не е кой знае какво, но все пак е + а не - .

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 11:43 от Seiko7075

# 970
А как направи опит да платиш с картата на Curve? Може просто да си случила но временен проблем. Излезе ли ти известие за отказаното плащане?
Изписа ми Declined и това: Please review your payment card or Curve card used for this transaction.

# 971
Изписа ми Declined и това: Please review your payment card or Curve card used for this transaction.

Ако имате друга карта, може да я закачите в Curve и да пробвате с нея. Или да звъннете на Алианц и да ги питате защо е отказана транзакцията - може те да блокират подобни плащания през Curve по някаква причина..

# 972
Мисля да си захранвам касово с кеш, сметката с картата НЕОН, защото ми е удобен офисът. Доколкото разгледах таксите за касови операции в TBI, внасяне на средства на каса е безплатно по разплащателни сметки до 5000 лв. Това нали важи и за сметката с картата НЕОН?

# 973
Дали може да е заради това, че не поддържат Blink преводи?

# 974
Мисля да си захранвам касово с кеш, сметката с картата НЕОН, защото ми е удобен офисът. Доколкото разгледах таксите за касови операции в TBI, внасяне на средства на каса е безплатно по разплащателни сметки до 5000 лв. Това нали важи и за сметката с картата НЕОН?
Важи.

Дали може да е заради това, че не поддържат Blink преводи?
Няма връзка.

Общи условия

Активация на акаунт