Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 309
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 005
За такива опции изобщо не говоря. Нула лихва имам за пръв път в Инвестбанк, ще ги местя другаде. Пари вкъщи не държа. От години съм минимизирала кеша. Странни ми са хора, които теглят до стотинка заплатите си, да не били в ръцете на банките. Аз от банкомат почти не тегля.
А как да давам джобни на децата, пари за уроци, за фризьор, фитнес, карта за тролея, пари за подаръци за РД? Ходим на Беклемето да кара ски отвреме навреме - не може онлайн, за заведенията там пък да не говорим. И като платя сметките, то нищо не остава Rolling Eyes
А неон вече може ли директно да се въвежда в Google pay?

# 1 006
На мен не ми е странно нищо, защото всеки си знае как му е по-удобно.
Не е моя работа да надничам в чужда паница и да я коментирам ...
Както се казва...всеки да си гледа работата. Неговата! Grinning

# 1 007
През приложението не съм пробвала. Трябваше ми справка и ги платих на място в касата на общината. На ПОС отказа.

Понякога (поне на моята BCARD на EasyPay) не сработва с безконтактното плащане. Тогава я вкарвам ръчно в ПОС терминала. пиша ПИН кода и се получава (в някои магазини е така). Да не би да е някакъв подобен проблем, въпреки че с VISA и безконтактните плащания не би трябвало да има такива проблеми
За такива опции изобщо не говоря. Нула лихва имам за пръв път в Инвестбанк, ще ги местя другаде. Пари вкъщи не държа. От години съм минимизирала кеша. Странни ми са хора, които теглят до стотинка заплатите си, да не били в ръцете на банките. Аз от банкомат почти не тегля.

А как да давам джобни на децата, пари за уроци, за фризьор, фитнес, карта за тролея, пари за подаръци за РД? Ходим на Беклемето да кара ски отвреме навреме - не може онлайн, за заведенията там пък да не говорим. И като платя сметките, то нищо не остава Rolling Eyes
А неон вече може ли директно да се въвежда в Google pay?

Джобни на децата да трябва си КЕШ. Аз засега нямам толкова голямо дете за джобни, но като гледам околните магазинчета покрай бъдещото училище са все с ПОС терминали. Връчвам му една карта и пълен контрол  Wink лев по лев, къде са отишли. Другите неща, които сте споменали (аз за тези местоположения не съм запознат) но ми звучат, като с възможности за плащане  онлайн или на място с ПОС.  Сметките - има много възможности (и сегаспоменатия НЕОН) изцяло онлайн. Още се дивя на опашките пред моб. оператори и EasyPay когато идва време за плащане на месечните битови сметки. Такава загуба на нерви и време .... От десетилетия вече плащам през ePay без нито един пропуснат лев, грешка и секунда изгубено време.

П.П. Данъците също съм регистрирал парт. номера (Местни данъци и такси) в ePay излизат автоматично и само потвърждавам плащането.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 16:16 от Seiko7075

# 1 008
  • гр. София
Аз обаче не ползвам еPay. Каквото мога плащам онлайн, в магазините с карта. Но все още ми трябва и кеш. На едното място където обядвам например не приемат карти. Така че ...кеш.

# 1 009
На мен не ми е странно нищо, защото всеки си знае как му е по-удобно.
Не е моя работа да надничам в чужда паница и да я коментирам ...
Както се казва...всеки да си гледа работата. Неговата! Grinning

Защо така, с лошо? Sunglasses
Все ми е тая, ако искат да си ги слагат в буркани. И такива има.
И аз ползвам някъде кеш. Имам наем, който ми стига за такива нужди. В Марешки нямат ПОС терминал. ГТ много рядко ползвам, но там не може с карта. На работа всички напитки са безплатни, не ми трябват джобни. Детето е самостоятелно, и то не иска.

# 1 010
А, не е с лошо, а директно просто Grinning
Ти ги квалифицира  с негативна оценка.
А истината е че колкото хора, толкова и варианти. Лошото за теб е функционално за други и обратно...
Един пенсионер например си му е по-лесно да работи с кеш.

# 1 011
Тук няма пенсионери. Не коментирах тях, а хора в работоспособна възраст, мисля, че съм писала заплата. И то млади, не такива като мен.
Предпочитат да ходят по каси и опашки.
За такива ми е странно.

Сейко, битовите сметки са без такси в ТБИ. Прехвърли си ги. Тази микросметка също има такса за превода, с който я захранваш.

# 1 012

Сейко, битовите сметки са без такси в ТБИ. Прехвърли си ги. Тази микросметка също има такса за превода, с който я захранваш.

Е да, аз я зареждам един път годишно от ЦКБ с 1 лв. такса, горе долу с тези пари ми стигат за една година в ePay Микросметката за всички сметки и зареждането на картата, с която пазарувам. В ЦКБ получавам средствата си по заплати, други доходи. Тя е спестовна и без месечна такса. Когато имам свободен КЕШ пак го внасям в ЦКБ на каса, но по депозит, т.к. това е безплатно. Той реално е безсрочен т.к. така или иначе там са 0-лева засега лихвите и мога да го нарушавам когато поискам. Ако вноската е по спестовната сметка е с някакви проценти от внесената сума. После онлайн си ги прехвърлям безплатно в спестовната и оттам си банкирам насам натам. Имам възможност директно да прехвърля получаването на заплатите и по сметките в ePay (те реално са в договорно съдружие с ЦКБ и сметката е на ЦКБ но безплатна) Смятам, като ги докарам разходите и таксите до 2-3 лв./год. да не ограничавам още - и банкстерите хляб трябва да ядат Simple Smile. Свикнал съм просто с ePay, правя си едни месечни (годишни) анализи. Генерират се страхотни графики кои средства, накъде са отишли. Сметката на картата ми дава разбивка в кои магазини, куриери и т.н. е пазарувано. Вероятно и НЕОН-а може. Той ще ми е с безплатно захранване (на каса), и основно и единствено за онлайн пазаруване и плащания, които са ми крайно необходими, но EasyPay ската карта не може защото е само BCard. Транскарт-а освен годишна такса, имам пак такса превод за захранване (веднъж годишно).

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 19:17 от Seiko7075

# 1 013
Активирах си приложението. Горе - долу се справих. Чакам картата и ще го захранвам. Възникнаха някои въпроси. Автоматично ми създаде Еврова сметка. За какво ми е? Мога ли да я деактивирам? Автоматично ми активира и SMS известяване - безплатни 120 СМС -а на година. След това са по 30 ст. на СМС. Аз правя поне по 15-20 разплащания на месец, т.е. в края на годината, ще ми взима пари за СМС сите. Има ли начин да изключа СМС известяването? Лихвата по сметката на картата кога се получава? Веднага лсед захранването ли? По сметката на картата. Каква е тази Касичка/Сейф? За какво служи. Да не би там да се вкарват някакви пари за да отчита средства за лихва?
П.С.
Докато писах тук, писах и в чата на приложението. Сигурно ще е интересно да отговоря и тук за други - с новата карта НЕОН няма СМС известяване. НА старата карта имало, и можело да се изключат в офис на ТБИ.
Касичката е интересна разбрах горе- долу как действа и може би ще си я ползвам, т.к. ще държа повече средства там, а активно ще я ползвам за онлайн плащания ... и не е разумно там да има много пари. Тези средства са скрити и се активират прехвърлят само с приложението, в някаква трета сметка (друг номер от тази на картата). Значи реално сега имам три сметки - на касичката, на картата и еврова (и това прочетох че автоматично се създава и еврова)

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 20:10 от Seiko7075

# 1 014
Питала съм...евровата сметка била за когато дойдело еврото Grinning
Да са подготвени демек.

Сметка касичка е да си прехвърляш там пари. И за нея питах, но писанките ми останаха на работа.
Иначе, описано си беше и в сайта...

# 1 015
Защо да закриваш сметката в евро? Тя е без такса. Може от тази в лева да си превалутираш, голямо удобство е за чужбина.
Касичката май е за лихвата. Защото моята карта я активирах в края на януари, прехвърлих си 1000 лв. от моя сметка, преди заплатата и за 1 ден имам 0.06 в касичката. Сега имам 2000лв., нали ме осветлихте, че високата лихва е само за 2000. Ще видим колко ще са в касичката на края на месеца.
Смс известяване в нито една банка не съм имала. Винаги отказвам. И тук нямам.

# 1 016
Да, аз активно се информирах. Но и вие ми отговорихте бързо! Simple Smile. Сега нов проблем. От снимката на личната карта, ми не е разпознало града, от който съм, само областта и адреса в града. Пратило ме е в някакво село Поповци. Сега писах в чата да видим.

# 1 017
Спокойно!
Мен ме е пратило в Петрич. Simple Smile
Питах в офиса, масов бъг, не е проблем.

# 1 018
Е аз съм по тарикат Simple Smile. Пиша си в чата, хората ще ме оправят дистанционно. Слагам едни палци след всяка сесия нагоре надолу, май така ги оценяват. Засега са нагоре Wink

# 1 019
Не е от значение това, но нека го оправят.
Даже и безработна се водя в приложението. Joy

Общи условия

Активация на акаунт