Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 304
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 020
Не е от значение това, но нека го оправят.
Е как ще ме намерят? Нали трябва да ми доставят картата на тоя адрес. Па ако има и съвпадение в това село и с адреса в моя град - мазало Simple Smile.
П.С.
Аз съм "пенсионер". Да не ме оценяват с много висок кредитен рейтинг и да си мислят че ще ми пробутват "изгодни" кредити. В случая аз съм там да им ДАВАМ кредит, не да получавам Simple Smile.

П.С. 2
Продължавам с въпросите.
1. Има ли някаква връзка между "TBI bank - мобилното банкиране" каквото съм активирал сега на андроид телефон и "TBI 24 интернет банкиране" за десктоп. Като вляза в последното от десктоп ми иска потр. име и парола, но не знам какви са. Свикнал съм да си достъпвам и от двете (в ЦКБ я има тази връзка).
2. Възможно ли е от Мобилното приложение, TBI Bank което съм инсталирал, да се открие Депозит онлайн, или трябва в офис да се открива. Независимо от отговора да/не, след откриване, вижда ли се депозита в това Мобилно приложение TBI Bank?
3. Колко КАСИЧКИ (СЕЙФА) мога да си създам. В смисъл, разбрах че не може да се тегли по малко от касичката, а си я чупиш и всичко се изсипва в сметката на картата. Другия вариант е - чупя касичката, после връщам обратно ... излишна занимавка. Искам да си разпределя няколко касички за чупене, понеже смятам да държа сравнително малко пари в сметката на картата, т.к. ми е основно за онлайн разплащания и пазаруване.
Като цяло, всичко е направено като детска игра, с конче еднорог за асистент (той затова тоя кон май не ми разпозна населеното място Simple Smile ), прасенца касички ...
Deva виж това  https://tbibank.bg/wp-content/uploads/2023/01/TBIB-Interest-Rate … BG_17-01-2023.pdf . Май трябва да си стоят в разплащателната сметка на картата парите за лихвата. В касичката е 0,00% лихвата. Пък странно на теб са ти начислили тази лихва ??

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 11:11 от Seiko7075

# 1 021
Да, това за лихвата на парите в касичката е така - вчера питах. Аз исках да си разпределя всичко по различни пера - да знам кое за какво спестявам, но така парите няма да се олихвяват (не, че е някаква велика лихва, но нали това е идеята), така че разбих всички касички и ще оставя на чистата си съвест да ги пази Simple Smile

# 1 022
Има депозит за спестявания.
На мен услугата неон ми е непотребна общо взета.

Интернет банкирането - трябва да отидеш да го активираш в офис си мисля. Активно ли да е, пасивно ли - също има значение.

# 1 023
Здравейте! Днес си закрих сметката в ДСК. Вече разплащателна сметка имам само в ТиБиАй.
Теглих вече пари от картата. Но не успях да сменя пин кода.

# 1 024
Има депозит за спестявания.
На мен услугата неон ми е непотребна общо взета.

Интернет банкирането - трябва да отидеш да го активираш в офис си мисля. Активно ли да е, пасивно ли - също има значение.
Име депозит, но тогава парите трябва да ги забравиш за определен период от време, а за мен това са всички средства, които бих ползвала като черна каса в случай на нужда. Така че тук, макар и малко, все пак има някаква лихва и няма хиляда такси, които всеки месец да ти намаляват сумата. Интернет банкирането си се активира онлайн, за нищо не съм ходила в банката, освен да си внеса пари, защото от другата сметка ми удържаха 2 лв. за превода, което обезсмисля цялата операция Simple Smile
А иначе кой депозит бихте препоръчали, с по-висока лихва? Макар че те се променят постоянно, но май за някакъв с 4 % за 3 г. бях чела:rolling_eyes:

# 1 025
Един месец пък колко време да е...
В сметка касичка нямаш никаква лихва...

# 1 026
Здравейте! Днес си закрих сметката в ДСК. Вече разплащателна сметка имам само в ТиБиАй.
Теглих вече пари от картата. Но не успях да сменя пин кода.

Защо? На мен това ми беше първата работа, да си сменя ПИН кода. Не съм теглила.
Моето банкиране е активирано в офис още при откриване на първия депозит. Сега не съм правила нищо, казаха, че новите сметки се добавят автоматично.
Имаш, Тет. Щом за 1 ден ми начислила 0.06, за 1000 лв.
Но не заради лихвата я открих, а заради таксите.

# 1 027
Депозитите също нямат такси почти навсякъде.

Дев, нямаш лихва в разплащатетлна сметка касичка! Пише го съвсем ясно.

# 1 028
Абе за превод на заплата говоря, депозити си имам.
Защо да давам 30 лв., за тоя дето духа, на УниКредит?
Аз бях техен клиент повече от 15 години, откакто въведоха заплати по банков път. Но имах преференции по линия на работодателя и такси не съм имала.
После много ме подразниха с тези такси, не обичам аз излишни пари да давам.

# 1 029
Аз отговарях на Джина. За черната каса.

# 1 030

Те такси нямат, но и нямат по-високи лихви, само че ако решиш да си изтеглиш парите предварително, преди падежа - има такса. Сега отворих наслуки уникредит депозит - ми не стига, че 0  % лихва, ами и такса за предсрочно теглене. Това някаква шегичка ли е Simple Smile

# 1 031
Добра е лихвата но е до 2000 лв. И не е обвързана с период, ще поддържам в картовата сметка над 2000 лв. пък каквото такова. Другото по касички, сейфове, че ще захранвам и с еднократно големи преводи. Ще си направя и депозити естествено и ще ги разпределям от картовата сметка. НО значи отделно ще трябва да правя и интернет банкиране да следя депозитите. А дали се вижда тогава в интернет банкирането, тази сметка с картата и т.н.? Има логика да се.

Джина, обикновено при предсрочно теглене от стандартен депозит само губиш лихвата. Но ако  е структуриран  депозит примерно, в Пощенска е 6%  от сумата ...

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 15:55 от Seiko7075

# 1 032

Те такси нямат, но и нямат по-високи лихви, само че ако решиш да си изтеглиш парите предварително, преди падежа - има такса. Сега отворих наслуки уникредит депозит - ми не стига, че 0  % лихва, ами и такса за предсрочно теглене. Това някаква шегичка ли е Simple Smile

Имах предвид депозит в ти би ай. За месец лихвата е 0.40 на годишна база. Не е без хич.
Нещо не се разбираме явно.

В другите банки лихвата по депозити да, нула е, но годворехме за такси - понеже ти спомена такси. На нула лихва си и в сметка касичка, така че е същото...такси няма нито при депозитите, нито при касичката ти.

# 1 033
Чакай сега да обобщя какво разбрах аз и да не би да бъркам нещо?  Ти смяташ, че не е нужно да имаш неон, а просто депозит в тби, това го разбрах, защото има лихва 2.1%. Но това не важи ли и за парите по сметка неон, без ограничението от срока на договора и срок за довнасяне? Поне аз така го разбрах - всички пари, които си държиш по разплащателната сметка, се олихвяват, стига да не ги държа в касичка? И мога до довнасям всеки месец, като върху тях също ще получа лихва. За пари до 2000 лв. ми е ясно.

# 1 034
Ми не...момичета кокичета...

Неон си го ползвайте, нищо не казвам.
Но понеже ти спомена за някаква черна каса, пари за черни дни, които да държиш в сметка касичка, аз ти предложих ако така и така си ги държиш за някаква нужда, поне да са в депозит в ти би ай, поне да им капе лихва. За един месец срок пак имаш лихва, нямаш такси, и са ти на разположение - предполагам един месец може да издържиш, за да ги дръпнеш на падежна дата...
Та това само казвам. Нищо друго.

Неона е изгоден само ако сумата в него е  до 2000 лв.  Сумата над 2000 лв пак се олихвява с 0.15, но все пак ако държиш сума над 2000 лв, по-е изгодно горницата над 2000 да е в депозит, тъй като там лихвата е по-висока все пак.

Общи условия

Активация на акаунт