Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 286
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 035
Чакай сега да обобщя какво разбрах аз и да не би да бъркам нещо?  Ти смяташ, че не е нужно да имаш неон, а просто депозит в тби, това го разбрах, защото има лихва 2.1%. Но това не важи ли и за парите по сметка неон, без ограничението от срока на договора и срок за довнасяне? Поне аз така го разбрах - всички пари, които си държиш по разплащателната сметка, се олихвяват, стига да не ги държа в касичка? И мога до довнасям всеки месец, като върху тях също ще получа лихва. За пари до 2000 лв. ми е ясно.

Проблема е, че е само до 2000 лв. това олихвяване. Ако това те устройва, по - добре е да е само в разплащателната. Иначе заключваш за 3-5 години в депозит. И ако не те притеснява да имаш толкова "открити" пари за хакерски измами и т.н. Сега се замислям да откривам краткосрочни депозити и после дали онлайн могат да се прехвърлят към Неона например?
Teta, виждат ли се в приложението депозитите? Или само в онлайн банкирането?

# 1 036
Те са ми в тби, но в неон Simple Smile Защото няма 2000 лв. и защото мога да си довнасям всеки месец по някой лев Simple Smile Аз исках да си ги сложа в касички, да си знам кое за какво си събирам, но разбрах, че няма лихва така и си ги върнах по сметката. Иначе да, разбрах те какво си имала предвид.

# 1 037
За банкирането в ти би ай не съм разучавала.

Иначе имам интернет банкиране към ОББ, пасивно и там си гледкам милионите и движението.
Активно не искам.
Мобилно приложение също не искам.
Само интернет банкиране искам и имам.
При него не се тегли приложение, отиваш в банката за един код и си влизаш после от браузър да си гледаш. Предполагам и при ти би ай ще е подобно,  но да не те объркам...

Към ти би ай не направих за сега интернет банкиране, защото то какво да гледам. Аз съм с депозити само, там няма движение което да се следи, при нужда офисът ми е близо - влизам и питам за наличност да речем.

ПС...преписвам ти от заявлението което попълних за депозита:

Активно банкиране има пълни права за нареждане на преводи, създаване и изпращане на  шаблони с данни и нареждания за усвояване  и погасяване на кредити.
Пасивното банкиране могат само справочни операции.

За да активираш банкирането, трябва да го заявиш в офис и ти дават име и парола, плик с пин..чрез които да достъпваш.

# 1 038
Сейко, всички сметки и депозити си виждам както в приложението, така и в банкирането.
Ако имаш активно банкиране може да извършваш преводи и през двете.
Неудобството за мен е, че сега са направили битови сметки да се плащат само през приложението. Защо така, не знам. Преди беше много прегледно, виждах си фактури и потребление, сега само дължими суми.
Другото, довнасяне по депозит, е разрешено само през първите 30 дни.
Така че, трябва да се събират в друга сметка, аз имам Свободни пари, с 0.15%. И като ми дойде падеж, си ги внасям сама, през банкирането.
Щом няма лихва на тази касичка, ще ги прехвърлям всеки месец. Или в края на годината, те ще са 40 лв., няма да са милиони.
Тет, ти нямаш Неон. За Неон май автоматично се активира банкиране. Не съм сигурна, аз си имам откакто съм клиент на ТБИ, активно. Във всяка банка съм имала активно.

# 1 039
Нямам щото не ща да имам.Grinning
В заявлението за депозита имаше поле за банкиране, но не го чекнах него.
Приложение пък ептен не ща да имам...не!

Две различни неща са..приложение, и интернет банкиране. Нали, да поясня, да не стане объркване...Wink

За неон изискването е да свалиш сам приложението.

# 1 040
Teta, за всяка банка най -вероятно е различно. Не знам сега как е за ТБИ, но за ЦКБ е еднакво и банкирането и приложението. В банкирането се вижда какво устройство е свързано с приложение към него и може да се деактивира евентуално при кражба. Същото е и с ePay. Взаимно заменяеми са и се вижда в банкирането свързаното устройство.
Deva, ще се уча в движение, още съм нов за TBI ще огледам кое как, като заредя картата, като дойде. Ще поискам пасивно банкиране, в последсртвие ще го правя активно ако не може през приложението да се извършат транзакции с депозитите.

# 1 041
https://bg.gadget-info.com/difference-between-mobile-banking

Различни са. Ето обяснено за разликите.

# 1 042
Колко е лихвата за едномесечен срочен депозит в TBI?

# 1 043
Колко е лихвата за едномесечен срочен депозит в TBI?
Наистина не мога да разбера защо не се ползва Google? Отваряш линка и разбираш.

# 1 044
0.40 ..аз ги запомних даже. И писах за нея днес дори, тук в темата..

# 1 045
Тета, то е ясно че има разлики. Важното е да се виждат еднакво нещата, както е при мен в другите ми приложения и банкирания. На телефон е по - удобно с приложение, освен това е по - сигурно, т.к. то прихваща един код IMEI - уникален за всяко мобилно устройство. Т.е. само този телефон може да ползва това приложение. И ако той е в теб, е нещо като електронен подпис на флашка. Гаранция че Вие сте потребителя. За банкирането имате достъп от всяко устройство. Затова понякога изисква двуфакторна идентификация с СМС например, или с приложението, ако са свързани (в ePay така прави), ако често се отваря от различни устройства банкирането.

# 1 046
Еднакви неща се виждат, да. Като мобилното е по-тясна опция на интернет банкирането..

# 1 047
Еднакви неща се виждат, да. Като мобилното е по-тясна опция на интернет банкирането..

Аз лично предпочитам интернет банкирането. Мобилното приложение ми се вижда излишно, не обичам да работя със смартфон. Аз дори нямам такъв Simple Smile. Имах преди време - така си стоят и моя и старите на жена ми, че си купува през 2-3 години. Да има какво да чупи детето Simple Smile. Ползвам си такъв с копчета. Реално правя тази карта и приложение за съпругата ми.

# 1 048
Различни неща са онлайн банкиране и приложение. Аз първото го имах досега, второто - от месец, заради Неон.
Сега плащах битови сметки, вижда се и потреблението, специално за тока. Но уж посочих сметка, пак ми взе парите от Неон. Не знам защо така?
Не може от банкирането, много съжалявам, че са го спрели. Обичам на голям екран, не през телефона.

# 1 049
ЦКБ през 2-3 седмици си актуализират цените, ама гледам и от другите банки не изостават. В петък правят обикновено актуализациите. Има нови повишения на цените на различни услуги от днес (картови, за бизнес клиенти) ...

Засега TBI се държат коректно. Бързо отговарят и в чата. Втори път писах да ми коригират адреса. Явно така ще си остане, но ми потвърдиха и те, и смс получихме че утре картата пристига на нашия адрес (по товарителница със Спиди). Бих казал БРАВО. Бързи са Simple Smile . Снощи късно я поръчах, за един ден реално пристига.

Тета, а случайно да знаеш, въпреки че не ти е активно интернет банкирането, дали могат да се създават онлайн депозитите, а не в офис?

Deva, блокирала/разблокирала ли си картата. Виждам, че е безплатно от моб. приложение, иначе е платено. Няма друга опция за ограничаване за съжаление. На Транскард имам блокиране за интернет плащания. Но и това блокиране ще ми върши работа.
При мен започна с фалстарт ползването на картата. Отидох на банкомат да сменя получения с СМС ПИН кода, първо не хвана безконтактното авторизиране. Вкарах картата, писах нов, стар ПИН, накрая ми изписа "Съжаляваме, не можем да изпълним ... " и изплюва картата. Отидох на банкомат на Уникредит и го смени. Дали има някакъв проблем с ОББ? Дали ще има проблеми на ПОС терминали на ОББ. Аз няма да тегля пари с тая карта но все пак...

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 13:01 от Seiko7075

Общи условия

Активация на акаунт