Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 169 795
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 470
  • София
ElzaFB ти с кредитна карта ли плащаш в Ипей?
Там имам спомени, че дебитните нямаха такси и най-вече маестрото.
Аз дълги години ползвах Ипей, но въпросните такси ме отказаха.
Взех кредитна карта от Пощенска банка, от тяхното приложение плащам сметките (мои и чужди) също така и местните данъци и хем нямам такси, хем банката ми дава кеш-бек на изхарчената сума.
Помисли върху този вариант.

# 1 471
  • София
ElzaFB ти с кредитна карта ли плащаш в Ипей?
Там имам спомени, че дебитните нямаха такси и най-вече маестрото.
Аз дълги години ползвах Ипей, но въпросните такси ме отказаха.
Взех кредитна карта от Пощенска банка, от тяхното приложение плащам сметките (мои и чужди) също така и местните данъци и хем нямам такси, хем банката ми дава кеш-бек на изхарчената сума.
Помисли върху този вариант.

Да, с кредитна, но те сега са го направили на определни банки всички карти да са без такса независимо дали е кредитна или дебитна. То едната причина да плащам там с тази карта е кешбека - все още съм с условията от Райфайзен и е много добър. Този на основната ми банка не е добър през онлайн банкирането, а и заради един пакет за ипотека ми дават да плащам само моите битови сметки, пък аз плащам на три апартамента.... Малко сложнотия е и тъкмо си бях намерила лесен начин, с тези проблеми с дублиранията в ОББ може и да не си подновя картата към тях. Иначе от съпорта им поне не мога да се оплача - не се налага да пускам някакви официални искания за проверка за дублирания, явно си знаят за проблема.

# 1 472
  • София
Преди 2 месеца звънях на *7171 (към КБС бях сега ОББ...) та изненадах се от сметката (40ст/мин.),
*7171Кратък номер за абонати на мобилни оператори
Скрит текст:
Таксуването при изходящи разговори към посочените номера за връзка е спрямо тарифите на използвания от вас мобилен оператор. ОББ няма отношение към политиките и тарифните планове на мобилните оператори.[/i]
Явно вече нямат безплатен телефон...

При превод на РЗ нормално ли е да ти взимат такса 5-6лв за обслужването - но нямам такса смс и при теглене от техен банкомат е безплатно (вече безплатни ли са на ОББ банкоматите)? Плащането на битовите сметки е без такса.
Та изтича ми пластиката и мисля дали да оставам в банката или да мина на друг тип карта/услуга (пак там).

ПП: Какво мислите за инвестиционните им фондове или изобщо къде мога да се информирам най-добре или да се насоча? Обмислям по-гъвкав вариант от инвестиция в злато...

# 1 473
Преди 2 месеца звънях на *7171 (към КБС бях сега ОББ...) та изненадах се от сметката (40ст/мин.),
*7171Кратък номер за абонати на мобилни оператори
Скрит текст:
Таксуването при изходящи разговори към посочените номера за връзка е спрямо тарифите на използвания от вас мобилен оператор. ОББ няма отношение към политиките и тарифните планове на мобилните оператори.[/i]
Явно вече нямат безплатен телефон...

При превод на РЗ нормално ли е да ти взимат такса 5-6лв за обслужването - но нямам такса смс и при теглене от техен банкомат е безплатно (вече безплатни ли са на ОББ банкоматите)? Плащането на битовите сметки е без такса.
Та изтича ми пластиката и мисля дали да оставам в банката или да мина на друг тип карта/услуга (пак там).

ПП: Какво мислите за инвестиционните им фондове или изобщо къде мога да се информирам най-добре или да се насоча? Обмислям по-гъвкав вариант от инвестиция в злато...
Аз от ОББ преминах в ДСК. Отначало беше много добре, но започнаха едни такси за всяко нещо. Сега съм е TBI всичко е без такси, дори за миналия месец имам 1,95 лихва за това, че имам сметка при тях. Засега така...

# 1 474
Мернах тези дни информация, че омбудсманът е отправила запитване и е препоръчала да няма такси при превод на заплати, пенсии, стипендии.
Потърсете информация, тези дни ми излезе като "последни новини ".

Аз съм в ДСК, има такси, които ме дразнят, но живея в малък град и държа да има клон на банката, която ползвам в населеното място.
Доволна съм от Интернет банкирането, което ми е много важно, както и от обслужването в клона на банката в нашия град.

# 1 475
Как без такси..няма такъв филм. Винаги има такси!!
Освен ако не е онази сметка - ПСОО, но от написаното е ясно, че не става дума за нея..

А, и в тибиай са без такса обслужване...

# 1 476
От 01.09.23 е променен чл. 120,ал1 от ЗПУПС.
Би трябвало да има облекчения за хората, които ползват сметката само за превод на заплата, пенсия, помощи, стипендия при теглене от банкомат (до 3 пъти) и разни такива.
Прочетох набързо.
Но наистина доста пенсионери се оплакваха и преди, че не могат да получат до стотинка пенсията си, а за някои е важно.

# 1 477
Той не пита за тази сметка. А за неговата си, която не е сметка за основни операции.

# 1 478
Аз разбрах, че пита за РЗ, даже го е болднал.
Както и да е.
Хубав ден.

# 1 479
Не си е открил сметка за осн.операции, че да има 0 такси.
Заплата получава по разплащателна сметка, и да, нормално е за нея да има такси.
Приятен и от мен.

# 1 480
Безплатни сметки, открити от работодателя, има открай време. Години наред ползвах такава в УниКредит, първоначално беше Хеброс банк.
После бях при друг, който работеше само със Сосиете и ми откри сметка, пак без такса.
Та има и такива сметки, при големите работодатели.

# 1 481
  • София
Записвам се в темата, защото искам да сменя банката, а за първи път в живота си установявам, че нямам никакъв избор. Преди, когато беше Райфайзен не съм имала никакви проблеми, но откакто са ОББ е някакъв малък кошмар. Дублирани плащания, за което от обслужване на клиенти не можеха да ми кажат само блокировка ли е или и изтегляне. Виждам, че транзакцията е одобрена, а те ми казват блокирана е само сумата. Подадох жалба, а те ми отговориха след 2 месеца. Това е пълен провал/ резил. Отделно, курсът на който осчетоводяват плащанията с карта в евро е 1,97 лв за евро, което е абсолютно дърво. Закрих си сметката  в ДСК, защото те са ненаситни в комисионните. Сега се чудя към коя банка да се ориентирам, че да има работещо мобилно приложение, което прави разлика между блокирана и изтеглена сума, да показва вярно салдо при смс и да не ме таксува с 60 ст. на вайбър съобщение, да не начислява 8 вида месечни такси, да не ми продава еврото за 1,97.. лв и т.н. Забравих, обслужването по тел да е от компетентен служител, а не такъв, който не знае какво вижда в системата. Има ли такава банка у нас? Благодаря!

# 1 482
  • волно калдъръмче
Как без такси..няма такъв филм. Винаги има такси!!
Ами така, вкарвам всеки месец свежи пари, които те ползват за обращение. Те трябва да ми плащат, ама не им се дава. Банкерска работа. Годишните лихви по депозитите са направо смешни. Приемливо звучат някои депозитни планове. Но да заключваш за години пари, си е неразумно при тази инфлация. Все си прецакан.

# 1 483
  • София
Аз съм на фибанк и нямам горните проблеми. Знам, че много хора са недоволни от тях, но аз не съм ги сменяла. Има си нетна разполагаема стойност, която отразява реалните трансакции, има си известие, кеото е безплатно и си има pie charts за блокирани суми. Вижда се реално изтеглена и блокирана.
Салдата ми излизат в края на месеца (водя си и собствено "счетоводство" в ексел).

Е, еврото не е по 1.95583, но не е и 1.97. Трябва да проверя, но някъде 1.958 може би. Нещо такова.

Предимство е, че ги има по моловете и често съм опирала в 8-9ч до тях, ако нещо ми трябва спешно.

# 1 484
  • София
Годишните лихви по депозитите много отдавна са нищожни. Sad
На ОББ / РФБ / КБС - таксите са им високи, но във фирмата преди години ме задължиха да си открия там банкова сметка, защото имат сключен договор с банката.

Общи условия

Активация на акаунт