Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 169 780
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 485
Аз съм на фибанк и нямам горните проблеми.
...

Е, еврото не е по 1.95583, но не е и 1.97. Трябва да проверя, но някъде 1.958 може би. Нещо такова.
1.95850(курс продава на банката) + 0.25%(такса превалутиране) = 1.96339625

# 1 486
  • София
ОББ е на 1.961, ПИБ- на 1.9585

Редно е да се сравнява едно и също - при равни други условия.

# 1 487

Важен е крайния курс, а той е 1.96339625 на ПИБ. По същия начин ДСК Банк имат такса превалутиране 1% допълнително от техния курс, който също не може да се избегне.

# 1 488
  • София
Записвам се в темата, защото искам да сменя банката, а за първи път в живота си установявам, че нямам никакъв избор. Преди, когато беше Райфайзен не съм имала никакви проблеми, но откакто са ОББ е някакъв малък кошмар. Дублирани плащания, за което от обслужване на клиенти не можеха да ми кажат само блокировка ли е или и изтегляне. Виждам, че транзакцията е одобрена, а те ми казват блокирана е само сумата. Подадох жалба, а те ми отговориха след 2 месеца. Това е пълен провал/ резил. Отделно, курсът на който осчетоводяват плащанията с карта в евро е 1,97 лв за евро, което е абсолютно дърво. Закрих си сметката  в ДСК, защото те са ненаситни в комисионните. Сега се чудя към коя банка да се ориентирам, че да има работещо мобилно приложение, което прави разлика между блокирана и изтеглена сума, да показва вярно салдо при смс и да не ме таксува с 60 ст. на вайбър съобщение, да не начислява 8 вида месечни такси, да не ми продава еврото за 1,97.. лв и т.н. Забравих, обслужването по тел да е от компетентен служител, а не такъв, който не знае какво вижда в системата. Има ли такава банка у нас? Благодаря!

veka, и аз се записах в темата точно заради тези дублирани трансакции. А сега пък започнаха да пращат смс-и от ралични телефони и проследяването става още по-трудно. Иначе основната ми банка е ПИБ и съм доволна от тях - ползвам ги вече 20 години. И те имат какви ли не такси, но поне при тях веднага виждам кое е блокировка, което е осчетоводено, колко има налични по картите, получавам си смс-и, даже са ми звънели да ме проверят ако по КК има голямо плащане от чужбина.

# 1 489
Записвам се в темата, защото искам да сменя банката, а за първи път в живота си установявам, че нямам никакъв избор. Преди, когато беше Райфайзен не съм имала никакви проблеми, но откакто са ОББ е някакъв малък кошмар. Дублирани плащания, за което от обслужване на клиенти не можеха да ми кажат само блокировка ли е или и изтегляне. Виждам, че транзакцията е одобрена, а те ми казват блокирана е само сумата. Подадох жалба, а те ми отговориха след 2 месеца. Това е пълен провал/ резил. Отделно, курсът на който осчетоводяват плащанията с карта в евро е 1,97 лв за евро, което е абсолютно дърво. Закрих си сметката  в ДСК, защото те са ненаситни в комисионните. Сега се чудя към коя банка да се ориентирам, че да има работещо мобилно приложение, което прави разлика между блокирана и изтеглена сума, да показва вярно салдо при смс и да не ме таксува с 60 ст. на вайбър съобщение, да не начислява 8 вида месечни такси, да не ми продава еврото за 1,97.. лв и т.н. Забравих, обслужването по тел да е от компетентен служител, а не такъв, който не знае какво вижда в системата. Има ли такава банка у нас? Благодаря!
За съжаление няма  такава.
Все нещо ще куца  яко.
Масово са пълно безхаберници в клоновете и по телефона и за всяко нещо се иска пари, а курсовете за превалутиране  са специални, както си разбрала.

# 1 490
Обслужването е голям проблем навсякъде.

# 1 491
  • София

Важен е крайния курс, а той е 1.96339625 на ПИБ. По същия начин ДСК Банк имат такса превалутиране 1% допълнително от техния курс, който също не може да се избегне.

Защо си редактира последния пост, нещо не ти излязоха сметките с процентите ли?
Два пъти.

1.963 е по- малко от 1.97 (по думите на потренителката) Първо.
Второ зависи в каква валута ти е сметката.

# 1 492

И ПИБ и ДСК имат тези такси и курса на еврото към лев не е 1.9585 ,  а  е курс + такса превалутиране . Това ако сметката е в лева и плащаш суми в евро. Ако пък плащаш в долари нещата стават още по-дебели и те превалутират през долар/евро/лев. А преди време ПИБ имаха и някаква дивотия на картите Мастеркард , задължително всичко минаваха през доларов курс и еврото минаваше 2 лв в извлеченията.
 По тая причина си закрих кредитните карти в ПИБ и ДСК .
В ЦКБ нямат тоя проблем и няма добавка на % превалутиране . Обаче много остаряло  и дървено приложение . На следващия ден можеш да проследиш плащанията си . На деня на плащането само установяваш намалено салдо разполагаемост.

# 1 493
Аз от Райфайзенбанк точно заради това се прехвърлих в ДСК. Отначало беше добре, след 6 месеца много такси и комисионни. Сега открих в TBI и прехвърлих едни пари за да видя как е. За миналия месец 1,95 лв са ми превели лихва и за преводи и тегления нямам такси. Все още не съм си прехвърлила заплатата там, но смятам да го направя. Обслужване по телефона е тотал щета обаче.

# 1 494
Скрит текст:

Защо си редактира последния пост, нещо не ти излязоха сметките с процентите ли?
Два пъти.

1.963 е по- малко от 1.97 (по думите на потренителката) Първо.
Второ зависи в каква валута ти е сметката.
Ако бях си редактирал последния пост, щеше да пише.
Уточних кой е реалния курс, а не какво пише в сайта.
Повечето хора са с левова сметка, защото имат левове. При еврова сметка и плащане в евро няма превалутиране съответно няма какво да се коментират курсовете.

# 1 495
  • София
Беше написал, че ОББ имат по- нисък курс от ФиБанк и в процентите беше различно. Wink

Жалко, че не го скрийншотнах, да си сравниш. Като поправяте от позицията на... не знам кого, нека информацията да е изпипана, а не да се заблуди някой потребител.

# 1 496
Беше написал, че ОББ имат по- нисък курс от ФиБанк и в процентите беше различно. Wink

Жалко, че не го скрийншотнах, да си сравниш. Като поправяте от позицията на... не знам кого, нека информацията да е изпипана, а не да се заблуди някой потребител.
Не съм писал такова нещо!

# 1 497
  • София/Севлиево
Може ли да ми кажете дали 10 лв е нормална такса за теглене от гише?Сумата бе около 1300 лв,банката е Пощенска, техен клиент съм от повече от 20 години.Последно преди около 2 години ми се наложи подобна операция и платих нещо от рода на 3-4 лв.

# 1 498
  • волно калдъръмче
Може ли да ми кажете дали 10 лв е нормална такса за теглене от гише?Сумата бе около 1300 лв,банката е Пощенска, техен клиент съм от повече от 20 години.Последно преди около 2 години ми се наложи подобна операция и платих нещо от рода на 3-4 лв.
Тези се оливат. Амбицирали са се да стигат нотариалните такси.

# 1 499
  • София
Може и ниска да е таксата. Миналата година от ПИБ ми искаха към 25-30лв за 3000лв на каса. Само където не им казах къде да си ги заврат. Не било заради това, че не съм ги заявила предварително, такава им е таксата.

Общи условия

Активация на акаунт