Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 165 173
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 500
https://www.postbank.bg/-/media/Postbank/Documents/Tariff-and-GT … ersion.pdf#page21
Според тарифата на банката

Страница 21 касови операции теглене

# 1 501
  • София/Севлиево
Димана благодаря.Скоро няма да им ползвам услугите отново.

# 1 502
Димана благодаря.Скоро няма да им ползвам услугите отново.

И при другите банки е същото. Уникредит гледам и те вече са стигнали 0.7% от сумата и минимум 10 лв..

# 1 503
Някой знае ли, при обявена официална дата за изплащане на пенсии на 7-мо число от месеца, защо някои банки ги пускат по-рано? На 5-ти или 6-ти?

# 1 504
Здравейте, имам нужда от помощ, ако някои знае. В коя банка може да открием съвместна сметка без такса? Може и да е спестовна, но трябва да може да се внася и тегли от нея. Ивахме такава сметка в ПИБ, но много трудно я закрихме, когато единия човек почина и за сега не искаме да е там. Това е сметка на етажната собственост, някои собственици им е по удобно да превеждат ежемесечно таксата по банката и тези суми остават за капиталови ремонти т.к. събираме малко по голяма сума от колкото се харчи на месец. Гледах за сметки на етажната собственост, но таксите са високи и идеята се обесмисля, защото ще се стопява от таксата.

# 1 505
Аз не намерих изгодна, а съм търсила и ровила.

# 1 506
  • София
Сметка без такса не е ли само на TBI? Значи питай там дали може да се направи съвместна.

# 1 507
Там не е съвместна.

# 1 508
  • София
Коя банка препоръчате за предварително проучване за ипот. кредит (освен ОББ), тоест да ми дадат горната граница спрямо доходите, а не кандидатстване за определена сума/имот.

# 1 509
Коя банка препоръчате за предварително проучване за ипот. кредит (освен ОББ), тоест да ми дадат горната граница спрямо доходите, а не кандидатстване за определена сума/имот.
ДСК.
Наскоро направих запитване в банката за ипотечен кредит. Лицето трябва да е работило при един и същи работодател в последните 7 месеца (може и в чужбина). Казват каква сума може да е ипотечния кредит, отпускат я и до месец я пазят. В този период може да се намери жилище за тази сума, представя се на банката и те одобряват.
Няма значение дали е ново или старо жилище, дали се предлага от собственик или брокер. Трябва да има акт 16.
Не знам дали искат самоучастие и колко процента, защото аз директно питах с 20% самоучастие.
П. П. Само проучвах, по-нататък не знам стъпките.

# 1 510
kristinia, всъщност никъде не изплащат пенсиите по рано от седмо число на месеца!НОИ превежда сумите по банките на седмо число или първият работен ден/ако се падне 7.в почивен/и вече се разпределят по сметките на пенсионерите!
Някои банки ви изплащат парите срещу пенсия или един вид овърдрафт! Така те печелят лихва, която не е голяма,а пенсионерите разполагат с пари по рано!
И вълкът сит, и агнето цяло!
Това е истината!

# 1 511
Здравейте, трябва ми читаво приложение за онлайн разплащания - да включва изписване към кого е платено, блокирана, платена сума, входящи връщания, търсачка за задаване на минали плащания по период или име.

Имах всичко удобно в Райфайзенбанк и сега с тези ОББ не искам да се занимавам, там ми трябва халваджийски тефтер да пиша къде, какво, нямам време  за подобни

# 1 512
  • волно калдъръмче
ДСК имат хубаво приложение, с което можете да проверявате статусите на преводите си, да се връщате в историята на преводите и да си правите шаблони за тях. Само това с блокираната сума не го разбрах.
Скрит текст:
Имам клон в сметката, който не подлежи на такси и вземания от страна на банката. Като получа превод, си заключвам част от парите там и един вид ги блокирам, не са видими през картата. Когато в картата свършат, а ми трябва да се разплатя, прехвърлям. Нямам периоди, с които да се съобразявам. Преводи към други сметки мога да правя директно и от заключената сметка. Таксата е около левче.

# 1 513
Всички банки, при сегашните нулеви лихви по депозитите, с безкрайни такси за всичко- теглене, внасяне и авт. такса обслужване заслужават да си изтеглите спестяванията и да ги вложите в банката с най- високата лихва в момента.

Как я търпите тая подигравка от тия неудачници с 0.0..% лихва?
Занулете ги, и никакво внасяне докато не станат конкурентно способни и не пуснат поне 3% лихва за три години депозит.
А не да се мислят схеми, как да изтегля парите и да ги дам в друга банка която дава хубава лихва, но може да фалира и да заминат парите, че моята банка не само че не дава ами си взима. Първо трябва да махнат таксите, за да почнат да дават лихва. Тия кърлежи живеят на ваш гръб
Докато има овце, ще има и вълци

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 02:44 от dsfds

# 1 514
интересно ми е какви са най- високите лихви по депозити в българска банка. Живея в чужбина

Общи условия

Активация на акаунт