Бихте ли осиновили или да сте приемна майка на някое дете

• 44 840
  • 687
  •   1
Отговори
# 135
Така е, никой не знае какви точно усилия стоят зад постиженията на един човек, с изключение на самия човек, но точно за тези, за които не изглежда, че не си дават зор, все се говори, че незаслужено били заели мястото на трудолюбивия Черешко, който ходи на уроци от пети клас и пак не е успял заради гамени като Лукчо, който от своя страна се шляе из улиците, пък накрая издухва всичките Черешковци с костилките. И се започва плач колко несправедливи са критериите и мигом, мигом трябва да бъдат променени, така че деца с профила на Черешко да попадат в добрите училища.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 15:45 от Янeчeк

# 136
Не е неочаквано, но малко вероятно. Просто някои хора си носят алел за сини очи и ако се съберат два алела, детето ще е синеоко. Но вероятността ще е по-малко от 25%.
И аз и съпругът ми сме със сини очи и руса коса. И двете ми деца са със сини очи, но се родиха червенокоси, косата им започна да изсветлява постепенно и сега са руси.

# 137
  • София
Ааа, Янечек, при моите е друго - те са в ролята на трудолюбивия Черешко, и майката на Черешко е виновна, че го избутала, пък заел мястото на Лукчо (с по-добрите гени), който не е имал късмета да ходи от пети клас на уроци .

# 138
Е да, ако Лукчо не е успял, логично е Черешко да му е виновен, важното е, че все някой друг е виновен за несполуките ти и да повтаряш, че не е честно.

# 139
  • София
Янечек, става дума за 1-ви клас.
Когато някой казва, че ще пусне и връзки, и какво ли не, само и само детето му да е 1 клас в еди-кое си у-ще - да, не е честно.
Сигурно това дете още в утробата на мама е учило събиране и изваждане и си е заслужило мястото.

# 140
Ох, добре че не ми предстои да изпращам първокласник, че както нямам връзки, направо не знам какво ще правя.

# 141
  • София
А сега само да попитам какво общо има това дали някое дете се е учило още в утробата да смята с това какви точки ще се съберат за класиране? Нещо бъркаш двата щата . Разбирам, ако изпитваха децата и моето да не изкара точките, а да е прието заради връзки с директорката, да, няма да е честно. Но в случая със записването в първи клас децата нямат нищо общо - това е между родителите, а децата се възползват от резултата. Аз разбирам каква ти е болката, и тя не е, че детето с утробата е заслужило. Ако трябва да преформулирам твърденията ти, за да звучат правилно, то трябва да бъдат във вида "аз заслужавам моето дете да учи в училище Х, а не Андариел да се окаже по-хитра или връзкарка от мен и да си смени регистрацията". Та, съвсем буквално при класирането родителите си ги мерят, а не какво били заслужили децата.

То и аз имам право да се оплаквам за нечестност, защото навремето някой льольо с тройка е заел моето място в университета, нищо че аз имах много високи оценки на изпитите по биология и химия, ама такива бяха времената - момче след казарма с тройки влиза по-лесно от момиче с над 5 на изпитите. А дори не се е учил да смята в утробата на майка си, само една у-хромозома се е намесила.

# 142
  • София/Севлиево
Не бих нaпрaвилa нито едно от двете на този етaп от живота си ,но много съм мислилa и обсъждaлa въпросa с ММ. Може би след 10-15 години бихме осиновили дете ,но не и сега, когaто все още можем да се преборим и дa си имaме наше(и) дете (деца).

# 143
До колкото знам е доста тромава процедурата по едно осиновяване и не става толкова лесно. Така че дори и някой да иска дете самата бумажтина може и да го откаже.

# 144
  • София
Ако някой се откаже точно от това заради едните бумаги...
Особено след като е израснал в България и би трябвало вече да е свикнал с тези неща.

# 145
  • Пловдив
И даже не е толкова тромава. За около година. Вие какво очаквате - хоп, искам дете и за един месец да става. Не е реалистично.

# 146
  • София
кое й е тромавото? Прочетете в тукашния подфорум на осиновителите и ще видите, че дори е доста облекчена. За да се роди едно бебе трябват 9 месеца чакане, горе-долу толкова чакат и хората, а документите не са толкова трудни за събиране.

# 147
  • Пловдив
Именно, една година е съвсем приемлив срок.

# 148
Относно гените и възможностите.

Точно снощи гледах док. серия за деца от най-ниската и необразована каста в Индия, на които им е даден шанс да получат безплатно добро образование в у-ще създадено за целта. Много можем да се замислим какво може да постигне всяко едно дете ако му се дадат възможности..

https://www.youtube.com/watch?v=b49QEQsNUj0

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 00:46 от Анонимен

# 149
Е, недей така сега ... Остави хората да си вярват. Аз лично искрено се забавлявам да чета как ако става дума за роми, то те задължително ще си останат глупави, защото назад до 10 коляно не са учили. А щом става дума за българин, чиито родители, баби, дядовци и пра-пра-пра не са учили, то той носи някой неразкрит скрит талант ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт