Като бебе си ме е гледала майка ми. Отбила съм се сама на около година. Оставя ме на баба на 1г6м и заминава. Прибира ме веднага щом се устройва. Едно дете на 7г разбира. В България в провинцията, особено, е нормално баби и прабаби да гледат деца докато родители се устройват в по-голям град или чужбина. И сега е доста често явление. В Полша на такива деца викат евро-сираци. Не идеализирам майката. Не разбирам отчаяните опити да се кривим и викаме на хора, които не са ни майки майко. Имам една майка. Мащехата ми също глотгледа внучка и гледа правнук докато дъщерята и внучката се устройват в чужбина. Но не се прави на майка. Майката е майка, бабата - баба, мащехата - мащеха. Простичко е.
Спринг, с приятеля сте де факто семейство, но не навсякъде. В Алжир, примерно, не може и в обща хотелска стая да спите. В саудитска Арабия ако ви набарат заедно в кола или ресторант дупе няма да ви остане. Ако нещо се случи с приятеля може да се окажеш без пенсия, дом итн. Въпреки че, като чета темата за диабетичката, май в .българия и с брак е същото.