Грижи за косата - Тема 99

• 52 901
  • 357
  •   1
Отговори
# 45
Не намерих тема, та да питам тук: добър фризьор в района на Красно село?

# 46
  • някъде
Кокосовото масло аз го нанасям чисто, но не е проблем да се смеси и с други масла.
Ето рецептата за еластисайзъра :

Мерси. Шишенца ли, лъжици ли, какви са мерните единици и в корени и по дължина ли се нанася, и колко време престоява?

# 47
Не намерих тема, та да питам тук: добър фризьор в района на Красно село?

Еха, и аз ще се възползвам от отзиви. Че около нас са над 12 салона и поради тази причина последния път се потстригах сама Joy. В салон "Персона" на Гоце Делчев съм ходила, за трайно къдрене и не съм доволна.

# 48
Мерните единици са според дължината и плътността на косата.
Тоест ако сложиш 30 мл рициново, съответно слагаш и 30 мл глицерин и 15 мл бадемово. Чак толкова не се втилясвам, действам на око. Но е ясно, че една дълга и плътна коса поема повече от по-къса и тънка. Милилитрите са примерни, просто пропорцията горе-долу следвам.
Аз лично правя от сместа без глицерин и нанасям в корените. После добавям глицерина и нанасям на дължините.
Можеш да стоиш колкото искаш, минимум 2 ч., максимум съм стояла цяла нощ. Simple Smile

# 49
  • София
1. Какви терапии правите и как ви се отразяват (домашни маски,купешки маски,различни видове ампули и т.н)
- Периодично домашна маска - зехтин, мед, кокосова масло или каквото намеря изостанало Simple Smile Всеки път при миене използвам маска за коса. Ампули чат-пат като се сетя я за блясък, я за подхранване.

2. Как се борите в жегите с изпотяването и по-бързото омазняване?
- Както през останалото време, мия на два-три дни, ако омазнее бързо я държа на опашка, докато й стане време за миене Simple Smile Гледам да не я премивам.

3. Използвате ли превантивна грижа против есенния косопад? Каква?
- Не

# 50
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Последната си я взех от фризьорката ми, без сулфати и т.н., с масла, дълбоко подхранваща. Но от нея ми бухва ужасно много косата, не приятен обем, а неестествено някак, чак неприятно.
Карина, коя е маската?

# 51
  • някъде
Жана, благодаря ти.
 Взех си бадемово масло и маска Loreal elseve extraordinary oil.  Ще видя какво друго имам вкъщи и с какво ще се мацотя.

# 52
Кокосовото масло аз го нанасям чисто, но не е проблем да се смеси и с други масла.
Ето рецептата за еластисайзъра :

Мерси. Шишенца ли, лъжици ли, какви са мерните единици и в корени и по дължина ли се нанася, и колко време престоява?

Каква е идеята? Звучи много приятно! Simple Smile

# 53
  • В полите на Пирин планина
Идеята е подхранена и хидратирана коса.

# 54
Последната си я взех от фризьорката ми, без сулфати и т.н., с масла, дълбоко подхранваща. Но от нея ми бухва ужасно много косата, не приятен обем, а неестествено някак, чак неприятно.
Карина, коя е маската?
Inebrya  Peace

Този еластисайзър преди шампоана ли се използва?

# 55
Предвид че е с масла, аз лично бих го нанесла преди шампоана, да.
Не знам дали моята има нужда, мазането с кокосово масло и новата маска на Елсев с кокос й се отразяват просто приказно, адски са меки краищата, човек би помислил, че не е боядисвана никога и че не я докосвам с нищо горещо, хах.
Ама кво пък, още малко мазотене няма да й дойде зле, искам да опитам с глицерина :д

# 56
  • София, България
Предвид че е с масла, аз лично бих го нанесла преди шампоана, да.
Не знам дали моята има нужда, мазането с кокосово масло и новата маска на Елсев с кокос й се отразяват просто приказно, адски са меки краищата, човек би помислил, че не е боядисвана никога и че не я докосвам с нищо горещо, хах.
Ама кво пък, още малко мазотене няма да й дойде зле, искам да опитам с глицерина :д

Може ли да помоля за снимка на маската за коса на Елсев с кокос?

# 57
https://www.dm.de/elvital-kur-coco-p3600523498178.html

Eто я.

По принцип от предишната серия с маслата бях пробвала крема без отмиване точно веднъж, ужасно ми утежни косата и го дадох на приятелка. Тази маска с кокос сякаш има много лек утежняващ ефект. Може и да си внушавам - косата ми е твърде дълга и почти равна, за да задържи обем, като се подстрижа, ще видим как е.
Ароматът се усеща до следващото измиване, впрочем. Много деликатно обаче, не се носи като парфюм.

А бялата маска с червената капачка ми е най-любимата Heart

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 22:23 от bambinnah

# 58
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Inebrya  Peace

Този еластисайзър преди шампоана ли се използва?

Много благодаря!  bouquet

Да, преди шампоана се използва еластисайзъра.  Peace

# 59
  • Бургас/Пз
Момичета, някоя ползвала ли е тази термозащита на Ейвън да сподели дали е с мазна консистенция??

Общи условия

Активация на акаунт