Грижи за косата - Тема 99

• 52 332
  • 357
  •   1
Отговори
# 30
Сетих се да споделя какво ми каза един дерматолог в Токуда като ходихме за бебето-коса се ви 2 пъти седмично.Не повече.Много други доктори при които съв ходила са ви го казвали това.Моята коса е нормално към духа,но въпреки това една успявам да изтърпя да я Мая 2 пъти само,особено сега в жегите.Но ще се старая  го спазвам вече това.

# 31
Здравейтеее,
искам да ви споделя, какво си купих преди месец някъде. Много съм доволна от него. Косата ми беше с "прекрасни" цъфтежи Mask ...
Това е линка от сайта от който поръчах:
https://www.arlen.bg/product/201/keratinov-koprinen-kompleks-bez … ne-chi-59-ml.html

# 32
Здравейте ,моля да препоръчате нещо за падане на косата директно от корените , насъбра ми се много стрес ,даже и в болница бях.
Не мога да се ориентирам към добавки и шампоан и ампули.
Благодаря предварително!

# 33
  • в огледалото на живота
Здравейте ,моля да препоръчате нещо за падане на косата директно от корените , насъбра ми се много стрес ,даже и в болница бях.
Благодаря предварително!
Според препоръката трябва да е от лекар+изследвания... Rolling Eyes
Едва ли добавките ще са правилната посока в такъв момент.

# 34
Благодаря предварително!
Според препоръката трябва да е от лекар+изследвания... Rolling Eyes
Едва ли добавките ще са правилната посока в такъв момент.

Благодаря  bouquet

# 35
  • София
Момичета ,купих си двуминутния реконструктор на афоджи от рибката ,но нещо не виждам промяна след две позвания.Май се надявах на чудо

# 36
  • Бургас/Пз
Момичета ,купих си двуминутния реконструктор на афоджи от рибката ,но нещо не виждам промяна след две позвания.Май се надявах на чудо
Ти каква промяна очакваш след две ползвания?? Внимавай да не прекалиш с протеина и накрая да се получи обратен ефект. Този продукт е хард протеин така, че ти трябва и сериозна хидратация  Peace

# 37
  • София
Два пъти седмично омазвамбкосара с масло от гроздови семки или бадемово и така спя ,сплитам плитка /да не се къса като се въртя/ и пак ми се накъсва.Не знам какво да правя.И маска правя и не.От едната страна ми се къса

# 38
  • Варна
 Иди опиши си косата. Дълга,боядисвана...преса,сешоар ползваш ли? С какъв шампоан я миеш,каква маска или балсам ползваш след това? Финиши ползваш ли и какви? Тремозащита?

Хубаво е,че правиш маслени маски,но ако ги съчетаваш с преса и сешоар и боица редовно не са достатъчни.

# 39
  • София
Маслото от гроздови семки е за омазняваща се коса. По принцип сухите коси се късат, така че най-добре го спри. Peace Рициново, бадемово, кокосово, жожоба, карите са подходящи Wink

# 40
Пиша отзив за терапията.  Имам жълтата ампула, която се води  за подхранване, блясък и защита на боядисаната коса от вредните UV лъчи.Със масло от Жожоба и масло от Авокадо. Тъй като не знаех какъв ефект ще има върху косата ми , измих косата си с протеинов шампоан , след което добавих ампулата в маската и разбърках. Стоях с терапията около 10 мин. Усетих протеин в нея , тъй като косата ми се втвърди , след което измих и сложих обичайния финиш. След изсушване усетих косата по-мека и лесно прокарвах пръсти през нея ,няма фриз,  имаше обем по  дължината на косата,  странното беше че косата ми изглеждаше матирана, нямаше никакъв блясък. Може би съм прекалила със количеството маска и ще я пробвам пак други ден . Иначе вече втори ден косата ми стои с обемни дължини , а по принцип е тъничка ,и по-лесно се разресва за разлика от други пъти. Засега ще оставя протеиновата ампула настрани , защото със сигурност ще е доста по-силна от тази .

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 14:41 от let_it_shine

# 41
Аз днес си правих маска със зехтин,кокосово масло,свинска мас и Стимулант на Икаров.
Много добре стана и сухата ми коса живна.

# 42
  • някъде
Здравейте. Някой би ли ми казал как се прави домашния еластисайзър на Тайра, защото гледах в една друга тема, но линкът на съставките вече не се отваря:rolling_eyes:
Косата ми в корените се омазнява сравнително бързо, а по дължина е суха. Имам и косопад. От известно време се къпя с Алпецин против косопад и два пъти досега правих маска с тривитаминол. Общо взето не полагам никакви грижи за косата си и не ми харесва състоянието и.  Sad Искам да попитам кокосовото олио нанесено по дължината на косата с какво мога да го комбинирам или най-добре да не го смесвам? Имам и масло от портокал- мога ли да го ползвам за косата или не?

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 10:44 от Д и д и

# 43
  • Козлодуй
Д и д и, добре, че попита и аз исках това да попитам и ще чакам отговор Simple Smile

# 44
Кокосовото масло аз го нанасям чисто, но не е проблем да се смеси и с други масла.
Ето рецептата за еластисайзъра :

Общи условия

Активация на акаунт