ЮЛЧЕТА 2017 г.

• 53 843
  • 418
  •   1
Отговори
# 225
А давате ли,или давали ли сте пробиотици?Малкия още не се изхожда нормално..давах  му "Био гайа"  за коликите 2х5 ,но спях и от днес пак започнах.Дано му помогне,че педиатърката не си вдига тел,а и звънях 5 пъти днес!!Иначе,ако утре не се изака се колебая м/у "Линекс "или "Био баланс бейби".

# 226
И аз отдавна не съм се разписвала, да се отчета Simple Smile Имам си мини бебе, на 4 месеца е скромните 4,700 кг Simple Smile Но пък е здрава и много жилава. Върти се от гръб по корем още от преди да стане на 4 месеца, Сега се хваща за нещо (например играчките на шезлонга) и се изправя до седнала. Много е смешна, защото като се пусне и се кандилка на някъде. Абе важното е да са здрави децата Simple Smile
Мира, био гаята по скоро запича. За редовно изхождане биобаланс е супер, но е само на сашета. Линекс го има и на капки. Но след като захранваш няма да имаш проблем с даването на саше. Дея още не е изгубила рефлекса за избутване с език и като се наложи да и дам, голямо плюене падна.

# 227
Да. Биогаята запича или по скоро да се изразя, че забавя изхождането. Защото реално запек е ако е твърдо, а не на няколко дни.Но помага за коликите пък. Поне при нас беше така.
Мое дечко акаше на три дни преди два месеца(тогава давах биогая и инфакол). Сменихме млякото с Аптамил Комфорт и само седмица след това вече не давах нито биогая нито инфакол. Това мляко е специално за проблемни стомахчета. И месец след употребата му почна да ака по веднъж на ден, вече по два.  А ако сте на кърма знам че при нея дори може и повече дни да не се изхожда бебето.

Да ви кажа забелязвам и аз, че по слабичките бебета по бързо усвояват преобръщания, дигане... аз си мисля че моя не може да се обърне заради дебелото си дупе. Имаме напредък, вероятно до края на месеца ще се случи, но ей го изоставаме. Но пък като е по корем е голяма гъсеница хаххаах

# 228
  • Бургас
Здравейте и от нас! И ние още се мъчим - колики, акане... Вече нищо не й давам и си чакам да й мине. Така или иначе не съм видяла ефект, а от Колийфа дори не ака 6 дни, голяма драма, щях да ви пиша предупреждение за него даже. Лошото е, че и много повръща и последния месец наддаде едва 200 грама. Скоро пак ще я мерим и ако не е наддала, ще търсим гастроентеролог. Вече сме изтощени и изнервени, особено като гледам другите майки как се радват на майчинството. Разхождат се и т.н. Ние още не излизаме сами, извеждаме я двамата с мъжа ми и се сменяме да я носим иначе реве. Колички, раници - стоят си и събират прах, само като я насоча към тях започва да се мръщи. Не знам какво е това чудо. Само си повтарям, дано е всичко й е наред и скоро израсте!

# 229
  • София
Persona grata ако знаеш как те разбирам. И аз все си повтарям , че ще отмине периода с носенето и мрънкането. При нас не са колики , но реве и мрънка като и вадя ръката от устата. На разходки ако тръгнем на мен ми се доплаква . Мисля че затова изпуснах и закаляването. А и продължавам да се цедя .

# 230
Персона, ако трябваше да излизам с количка, щяхме само да си стоим вкъщи Stuck Out Tongue Winking Eye
Количка вече въобще не ползвам. Последният опит беше на 22.10. Даже помня точната дата защото изпадна в истеричен рев! Малко остана и аз да се разрева. Ползвам слинг шал. Това ми е спасението и за колики, и за разходки и за всичко. Докато беше новородено заспиваше още като я сложа в слинга. Сега и харесва да оглежда около себе си. Чувства се много важна изправена така и оглеждаща света. За сравнение имам и раница, и на двете ни е по удобен слинга. Предполагам че като порасне след някой и друг месец раницата ще е по удобна.

# 231
И аз щях да споменавам за слинга. Ние също бяхме до сега със слинг, а сега минах на ергономична Boba. Имам количка, но в началото ми беше трудно да изкарвам и кучето с количката(вече го правя) и затова си взех. Наистина е удобно и бебчетата се успокояват. Казваш че иска само на ръце, със слинг ще е все едно че я носиш, но реално няма да ти тежи.и наистина както е казала Ива ще се чувства важна хаха и моя е така 😃😃😃

# 232
А със слинговете илизате навън ли?Не им ли е студено на бебетата?
Мандаринче и аз имам Боба,но си мисля че ако излезна с нея,ще му е студено..или бъркам?
Иначе ще водим малкия на гастро за акането.Педиатърката днес ми каза да съм му помагала с клизми,като не може сам..голяма е пача! Казах и ,че ще мона за направление за гастро и му записах час.

Последна редакция: вт, 05 дек 2017, 23:12 от Miroslava^

# 233
Аз го обличам с космонавт който му е малко по голям и една шапка и това е.
А като бях със слинг го обличах малко по дебеличко и от бременноста имах едно по голямо яке, и го закопчавах и така я карахме.
По принцип доколкото знам има и някакви специални дрехи за бебета, ако се носят в слинг или раница, но не съм купувала. Минахме през профилактичен ортопед, всичко му беше наред и доктора каза, да не се притеснявам от космонавта, но все пак, всеки си има виждания.

# 234
И ние се носим в ергономична раница. Моята е на Lille baby, още от каката. Нося го и вътре, защото вече тежи 8200, и останах без кръст.

# 235
Със слинг дори им е по - топло на бебчетата. Слингът се води като 1 кат дрехи а и споделяме общата топлина. Аз я обличам по принцип по леко обаче. Сега вкъщи стои с чорапки, боди къс ръкав, панталонче и блузка ( тънки памук) и понякога елече. За навън върху домашните дрехи слагам полярен ромпър и шапка. Отгоре си слагаме един полар за бебеносене. Имам и космонавтче, обаче го държа за когато стане студено.

# 236
  • Бургас
Баткото го носих в слинг, че и той не признаваше количка, но ми беше трудно да го връзвам и за това сега взех раница Минимънки. Първоначално имах някакъв успех с нея, но към момента изобщо не иска да стои в нея. Веднага се разплаква. Единствено на ръце е доволна. Самата раница пише, че е 0+, но ми се струва, че й е голяма все още. Иначе много ми харесва да я нося, надявам се, като порасне още малко да й е по-удобно Simple Smile Най-много ме притесни, че не наддава добре. 200 грама е много малко и притеснително. Брат и наддаваше по 1200 първите месеци и като правя сравнение още повече се притеснявам.

# 237
Персона,по колко мл даваш на хранене?
Иве,и аз така обличам малкия в къщи.Ще взема да го пробвам с Боб-а,дано му хареса,че първия път не му беше много удобно май..или аз не го сложих както трябва, незнам.

# 238
  • Бургас
На кърма сме. Не мога да кажа като грамаж колко изяжда, храня я почти през час. До миналия месец беше добре, но...

# 239
Ние със слинга излизаме само до близките магазини или ако ходим някъде с такси. Обличам я в плюшен гащеризон върху другите дрехи. Така я обличам и за в количката.

Общи условия

Активация на акаунт