Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 813
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
Мисля и аз другата седмица ,като отида за болничен да питам за тоновете . Ако наистина ми ги записват чак на 13.09 ,то може и да съм родила до тогава 😂😂 а то реално тоновете засичат контракциите или ? Май не съм мн наясно

Със засичането на тоновете се следи дали се снабдява бебето с достатъчно кислород, дали плацентата изпълнява на 100% функцията си, като цяло се следи състоянието на бебчето.
Аз  влизам в 45-те дена на 29.08 и от тогава почваме всяка седмица следене на тонове.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 11:31 от blewmymind

# 376
И аз мисля да ходя всяка седмица. И без това друго не правя Simple Smile А и си ги плащам. Та, за мое спокойствие бих ходила всяка седмица.

# 377
Да ви кажа с първата бременност всичко ми беше по-ок защото нищо незнаех и си бременеех без да се притеснявам за това и онова.Сега ми е много по-притеснено. Примерно в първата бременност ми взеха влагалищен  секрет само 2 пъти за цялата бременност и в последния ми откриха Стрептококи група Б които са много опасни защото можеш да еодил.преждевременно. на мен ми ги откриха в 9-ти месец ама сигурно съм ги имала още.преди това. А не съм родила преждевременно. Сега си взимам секрет всеки божи месец, пускам стерилни урини и всеки път треперя какво ще излезне. Прокрай първата бременност знам 100 неща и постоянно.мозъка.ми е обременен. Честно казано според мен колкото по-малко знае човек толкова по-добре.

# 378
Не е така, трябва да се информираме и да си търсим полагаемото. Какви прегледи, изследвания и пр. ни се полагат безплатно, какво имаме като препоръчителни изследвания, ако нещо ни има недай си боже - какво означава това и какво трябва да се предприеме. Аз още съм бясна за едно момиче, с което се запознах - имала течение след море и изписали антибиотик, ей така, без изследвания, от нищото - просто им казала, че има течение след морето. И тя ми звъни и вика, редно ли е според теб, че и поискали и 35 лв., защото прегледа й бил извън ЖК, понеже ЖК е веднъж месечно (тя роди миналата седмица и беше накрая на бременността си тогава). Дали ще се обременим :Д  зависи доколко сме стабилни психически, гадно е, тегаво е, тревожи се човек - няма как, ама има лекари, които те правят на маймуна. Недопустимо е. Много съм набрала на някои лица от медицинския персонал, но дишам...

В "Щерев" и в МД са на две седмици прегледите от 29-та г.с. + че ти искат тонове, ако имаш възможност. Аз и на двете места се гледам и независимо един от друг така процедираха докторите, но това може да е просто практиката в София или пък да си е до лекар? Но ако няма нищо тревожно, няма и защо да се ходи нон-стоп напред-назад. Мен лично ми е много скучно на тонове и ми е мъка всеки път. Прегледите на две седмици са ми окей.

Днес бях на ЖК - всичко супер, само малката е още седалищно. Оказа се, че съм качила не 11, а 9 килограма - доки се разписка, ама моля те, как 9, до октомври какво ще стане с теб?! Склонна си към напълняване, взимай мерки. И тези стрии - мажеш ли се?
...Добре, че не съм чувствителна :Д. Пусна ми и изследвания някакви, за глюкоза ли, какво ли. Правилото й е по килограм на месец, аз другата седмица влизам в 8-мия, явно това едно кило отгоре е много фатално :Д.
Иначе ми препоръча някои неща относно храненето, които смятам да спазвам, просто защото звучат добра идея, даде ми и примерно меню, което също ми е окей - не е диетично, а здравословно, просто 5 балансирани хранения. Ще пробвам да видим, ама сигурно докато родя ще съм поне 12 кг отгоре, дано доки го преживее :Д.

# 379
  • Варна
Joony,  сподели какво е менюто

# 380
Joony, като цяло съм съгласна с теб че повечето лекари в Бг неглижират нещата. Но има и много пароноидни майки, без да убиждам никой, аз също съм част от тях. Като цяло специално вагиналните изследвания не са на почит през бременността, и изписват глобули или антибиотици ей така без да знаят какво е. Но пък понякой път колкото и да те следят може да стане сакътлък, щото всичко според мен си има и доза късмет. В МД на ЖК те викат на две седмици да накрая, ама те там са токлкова зле, и да ходиш и да не ходиш се тая. На всичко отгоре тоновете не са ти в пакета на ЖК..Разберете ме правилно аз ЖК наричам всичко което ти се полага безплатно като.прегледи. А всичко.частно си е частно,.така ги разглеждам.

# 381
Звучи ми прекалено реакцията на лекарката . 9кг наистина ли са много за бременна в 8 месец ?! Че то два дни да не си ходила нормално до тоалетна и ето едно завишаване на кг . Един път така беше при мен и на другия ден пратих снимка с разлика килограм и половина на лекарката ми 😂😂😂

# 382
Добре, бе, каква е толкова драмата с тия килограми?? 2 кг бебе, 1 кг вода, 1 кг плацента.. и ти остават 5 кг за смъкване. Ще каже човек, че е нещо необратимо..
Писна ми да ми говорят за килограми! Да ме питат колко съм качила и да ми обясняват как ще кача поне 20 кг.

# 383
Точно ! Какъв им е проблема на лекарите ..... Наистина има понякога прекалено напълнели мами ,но там става въпрос за +40кг . Познавам два такива случея и единия е точно моята аг 😁

# 384
Тия кг.,вярно е ,че аз се влачат едни от миналата бременност,но сега съм качила само на корем,всичко друго си ми става и в бедра и вханш.Но чек пък трагедия за + ,- 1 кг ми се вижда пресилено.Аз например ако съм цял ден навън ,вечер като се претегля съм почти кг надолу ,така че ...

# 385
Добре, бе, каква е толкова драмата с тия килограми?? 2 кг бебе, 1 кг вода, 1 кг плацента.. и ти остават 5 кг за смъкване. Ще каже човек, че е нещо необратимо..
Писна ми да ми говорят за килограми! Да ме питат колко съм качила и да ми обясняват как ще кача поне 20 кг.
Аз с първото качих 20, че даже може и повече, спомням си като излезнах от родилното бях с 8 отгоре само, незнам как става това. Иначе моя лекар много ми прави забележка за килограмите защото то не е добре за самата бременност и за бебето.  Ама аз всеки път му се смея и му викам това е положението, и да ми говориш и не се тая:) При мен проблема не е я храната, аз нито ям много.повече нито нешо.по-различно от преди, просто не св движа, не спортувам и затова качвам. Сега да ви кажа съм качила 11 или 12 кг а съм доста по назад от вас:) реално съм горе долу 29 седмица. Не съм се мерила от 7 дена че на кантара батериите умряха хахаха:)

# 386
  • София
И моята АГ реагира остро за кг, щяла да ми дава диета. Как ли пък не, 11кг за мен са си ок (толкова съм качила до тук в 33+6кг) , да станат 15 докрая, а и 20 да са, хич не ми пука, щом аз и бебето сме ок. Цял живот съм си следяла килограмите, никога не съм била 65, колкото съм сега, ама здраве да е.
Joony, кой АГ в Щерев ти иска тонове от 29 г.с.? Аз съм на ЖК във вторник в 34+ и предполагам тогава ще са ми първите.

# 387
Аз в 30та седмица бях почти +7 кг. И не се движа! Казаха ми да лежа. Най- Много на някое училище да отида, някой преглед или в родителите ми. Нищо не правя. Лежа и толкова. Но ям основно плодове.

# 388
А да не говорим ,че сме обсъждали и преди как някой не хапват почти нищо ,а си качват . В тези случей какво се препоръчва? Диета с вода ли 😂 Яяяя да не се впрягат толкова лекарите . Има организми и отганизми

# 389
Нямам идея какъв е проблемът - чувствам се добре, дори не се задъхвам, както преди. Предполагам, че донякъде се дължи на нея самата, нейни си разбирания, което разбира се не я оправдава. Не я отразявам, но виждам, че тя е наистина възмутена, не се прави нещо. Чувала съм я на други бременни да коментира кг, явно е нещо, което просто МНОГО я вълнува.

За менюто, дето ми даде, то е примерно, но мен ме устройва, защото е с опции. Също така ми каза, че е лятно, есента по-друго трябвало да хапвам :Д. Не изясни какво.

Към всяко хранене допуска до 1 филия пълнозърнест хляб, да пия вода минимум 2.5 литра, отделно от тези 2.5 литра може чай/кафе - до 2 чаши.

Закуска:
- купа овесени ядки /с топла вода, канела и мед/  
- две сварени яйца и краставица
- две пълнозърнести филии с извара и краставица

Междинно хранене:
- кисело мляко, една кофичка
- плод по избор, но един вид - 2 бр.

Обяд: някакво чисто месо със зеленчуци, например
- пилешко бяло месо със зелена салата
- телешко със задушени зеленчуци /моркови, броколи, брюкселско зеле, зелен фасул/
- риба с картофи /печени или варени, подправки на вкус/ - никакви картофи с друго месо

Междинно хранене:
- ядки по избор (най-добре кашу или бадеми)
- 1 препечена филия с масло/извара

Вечеря:
нещо леко, за предпочитане без месо.
- червени чушки пълнени с ориз
- пълнени домати
- печени тиквички
- зеленчуци на фурна
- гръцка мусака - била с ориз, не с кайма...
- леща

Каза ми и да си избера ден от седмицата за парче торта или пък пица, но извън този ден да не посягам.

ЕДИТ: цялото нещо звучи наистина все едно съм за дебелариум, а пък аз съм +9 в края на 30 г.с. Чувствам се супер странно :Д . Чудя се ако наистина бях камила повече, какво ли щеше да ми каже :Д .

Общи условия

Активация на акаунт