Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 810
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
Flowers HibiscusТони, кураж! Flowers Hibiscus

Постарай се да не се тревожиш и така, няма какво да направиш преди да те консултират. Аз вярвам, че всичко ще е наред! Flowers Four Leaf Clover

# 406
Toni, не се притеснявай, дори и да има някакви отклонение, това в никакъв случай не означава, че няма да имаш хубаво, здраво бебе! Рядкост са усложненията, дори и в следствие на гестационен диабет. Не се тормози, до колкото можеш и не се притеснявай излишно. Обременяването с глюкоза е много стресиращо за организма и малко отклонение изобщо не значи, че ти има нещо.. Стискам палци!

# 407
Благодаря ви за куража, милички!  Praynig Страхотни сте!  bouquet Hug

# 408
Ооо,Тони щом бебчо е 2 седмици напред предлагам да се настроим,че чакаме да се появи по-рано от термин едно сладко,здраво,оформено бебче 😍

# 409
[Кети споко, това твойто е нищо.  Моята на 40 дни на бебчо, при все че бях кърмеща.майка се разхождаше из апартамента и на всичките ми приятелки разправяше: Погледнете я колко е качила, моля ви скарайте и се...хахахах всички бяха в потрес:) Но като видя че ги свалих на 6-тия.месец сега с втората бременност нищо не казва за килограмите:) Тони, искаш да кажеш че Глюкозата която ти изследват всеки месец с кръвта ти е била ок и изведнъж само защото бебето е две седмици напред са със съмнения за Гест Диабет?...все съм си мислила че трябва да има и други симптоми а не само какво показва ехографа...поне глюкозата да ти е над или близо до горната граница...

# 410
  • Варна
Тони, това, което са ти измервали час след ядене кръвно- захарен профил ли е. Аз си правих, но беше 3 пъти през деня. Взеха ми в 8, после закуска и поне 2 часа без храна и в 12 пак взеха и по същата схема в 16. Защо го правят ако само обременяването с глюкоза дава реален резултат?!

# 411
  • Sofia, Bulgaria
Аз не се ограничавам с хапването, даже хапвам доста често, но по малко. Много ми е чудно как не ми се яде сладко. Обикновено ми се е случвало да изяждам и по цял шоколад, сега предпочитам беритата и праскови.

Аз си купих 2 нощници от някакъв магазин за бельо на Пиротска. Магазина е след края на пешеходната зона и бяха по 12лв. Някакви турски, не много красиви... всичките бяха с типичните картинки със щъркел, меченца и тем подобни. На витрината на магазина има манекени за XXL облекло и вътре май продаваха и дрехи за по-едри хора.

# 412
Малеее, колко много сте писали, чета ви все от телефона и ме мързи да си пускам компа. Най-после седнах и го пуснах, че да драсна няколко реда и аз.
Успях да стигна до Лидъл и аз и си накупих от бебешките работи, доволна съм - супер са сладки и изглеждат качествени. Обаче едните блузки с голям размер някой много прибрана клиентка ги е сложила в опаковката за
 новородени бебета и аз си ги взех по номера върху кутийката, а у дома отварям - те за 6 месечно бебе. Но нашите бебчета нали ще са на 6 месеца към Март месец, така че реших да си ги запазя, защото са с дълъг ръкав.
Прах за пране си купих от една промоция - Тео бебе лавандула с омекотител в комплект. Изпрах няколко пъти дрешки на баткото с тях, че до бебешките още не съм стигнала. Ухае невероятно! И най-вече - много е траен, защото целия гардероб ухае така приятно.
За килцата - ми аз съм +11кг. до тук. Никой не ми се е карал за тях, да ме говорим, че изобщо не съм във вашите стройни редици - в момента съм 93!! С първата бременност бях качила +20кг. - също никой нищо не ми каза. Така че, Joony, малко е попрекалила твоята докторка. Kissing Face Аз свалям бавно и не се чувствам много спокойна за свалянето след това, но също така ми е по-важно бебчо да се роди живо и здраво, аз ще с еоправя с килограмите някак.
На ви моята тумба изглед отгоре хахах Simple Smile

Х

Toni_sti, не се тревожи толкова много, бебчо е добре. Ако докторите преценят, до колкото знам може да искат да извадят по-рано бебето от термина, ако има индикации за това.

Ох, много неща исках да ви пиша, но със сигурност пропуснах нещо Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 08:28 от Lizzy*

# 413
Ема, да, кръвната захар ми е била винаги в норма и в 29 гс на късна ФМ ми казаха, че бебето върви с 2 седмици напред, съвсем съразмерно, но все пак напред и ми препоръчаха обременяване с глюкоза. Отидох си във Варна и там ми направиха следното изследване: сутрин на гладно ми взеха кръв, след което закусвах и трябваше да е типичната закуска от
всеки ден, 1 час по-късно отново кръв. Резултатите бяха добри. Ходих там на преглед в Окръжна болница и да, потвърдиха, че е по-голям, но не е патологично, щом изследванията ми са добри.
Внорник бях при една докторка на преглед да се запознаем, защото си търся екип в МД София и тя също прегледа бебчо и каза, че водите ми са в горната граница и въпреки, че бебето изглежда съразмерно, върви 2 седмици по-голям (32 гс - 2137 гр.). Препоръча да си направя истинско изследване за глюказна толерантност: кръв сутрин на гладно, веднага след това изпивам 75гр. Глюкоза, кръв 1 час по-късно и отново още 1 час по-късно. Всъщност второто е над реф.стойности и затова ще посетя ендокринолог в понеделник :/

# 414
Лизи завидях ти на глезените ! Пу пу

# 415
Toni,ето имала си повече води,това си в симптом. Незнан честно казано не се филмирай така както го описваш не ми изгкежда е в някво страшно! Това с мерките е толкова относително, всичко е някаква статистика.

# 416
Toni,ето имала си повече води,това си в симптом. Незнан честно казано не се филмирай така както го описваш не ми изгкежда е в някво страшно! Това с мерките е толкова относително, всичко е някаква статистика.
Интересното е, че в 29 гс на ФМ ми казаха, че водите са в норма, ведяха ги завишени едва онзи ден...така или иначе в понеделник ще стане ясно какво идват да кажат тези резултати.

# 417
А ти сигурна ли си в датата на зачеването на бебо? Ако си имала по-ранна овулация, тогава има и друга причина бебчо да върви малко по-напред.

# 418
Лизи завидях ти на глезените ! Пу пу

И аз. : ) Моите почти не ги виждам вече Grinning

# 419
Не ми завиждайте, защото камбата на лицето ми компенсира тънките глезени LaughingLaughingLaughing Нея няма да ви я снимам Close

Общи условия

Активация на акаунт