СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 333
  • 771
  •   1
Отговори
# 15
  • София
От отсрещната страна не вярвам да са мълчали. Освен това от предната ви жалба мина повече от месец. Защо не ви отговарят? Не са ли длъжни по закон да отговорят в срок?

Не, не са мълчали. И те говорят.  Wink Но какво точно казват, все още не е времето да се разбере. Ще стане ясно. Надявам се скоро.
И не само въпроси се задават. Повечето въпроси, както виждате са риторични и не се нуждаят от отговор. Споделят се и факти, случки и други нещица.

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 09:57 от jenap

# 16
  • София
Уау, какъв впечатляващ списък с отличия на нейните ученици!!! Макар да следя точно този набор, и знам за многото успехи на децата, така събрани накуп изглеждат внушително, особено за 7клас + , където състезанията стават сериозни.

За звездните имена исках също да напиша - не е точно по темата за у-щето, а по принцип. Когато човек избира учител въпросът - добър ли е той е крайно недостатъчен. По-добре е да се поинтересува дали дава домашни, какъв метод на проверяването им има, какво прави с напредналите деца, а също и с тези, които изостават, разрешава ли да се преписва на контролните, позволява ли си да има пристрастия към ученици, дали има методика на преподаване - дава нов материал, по-лесни задачи и след това по-трудни за упражняване, има ли търпение да изписва решенията на дъската и т.н. Да, идеални преподаватели няма, но и звезден преподавател не е равнозначно на добър. (не визирам конкретно спряганите имена от предната тема)

# 17
  • България, София
За звездните имена исках също да напиша - не е точно по темата за у-щето, а по принцип. Когато човек избира учител въпросът - добър ли е той е крайно недостатъчен. По-добре е да се поинтересува дали дава домашни, какъв метод на проверяването им има, какво прави с напредналите деца, а също и с тези, които изостават, разрешава ли да се преписва на контролните, позволява ли си да има пристрастия към ученици, дали има методика на преподаване - дава нов материал, по-лесни задачи и след това по-трудни за упражняване, има ли търпение да изписва решенията на дъската и т.н. Да, идеални преподаватели няма, но и звезден преподавател не е равнозначно на добър. (не визирам конкретно спряганите имена от предната тема)
Брилянтен анализ! Имахме един учител ... много добър, интересен, забавен, атрактивен, децата бяха влюбени в него. Досега не бяха срещали такъв. Учи ги една година. Резултатът беше крайно незадоволителен. Причината - проста. Не изискваше от тях. Домашните бяха по желание. В час си прекарваха чудесно, забавляваха се. Той беше в стихията си - учител, приятел, ментор. Спечели сърцата им и се вихреше в целия си блясък. Е, на някои им бъркаше имената, но популярните ги познаваше, с някои играеше футбол. Не можех да убедя детето, че математиката иска много труд, иска количество решени задачи. Отговаряше ми с "господина каза така". Какво мога да кажа против думата на господина. Този подход може да работи, но не при малки деца. Те не могат да се мотивират и да осъзнаят нуждата от работа. Следващата година трябваше да наваксват темпо, навици, та дори и да запълват пропуски и се чудеха какво им се случва.

EliG, мисля точно по същия начин.

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 10:59 от vimares

# 18
  • София
Някои учители са много добри за по-големи деца, но е вероятно подходът им да е неподходящ при малките. Или обратното, но при обратния вариант не е само до подход, а и до капацитет на преподавателя. Един от гимназиалните класове бяха изключително недоволни от преподавателя по математика, имаха срещи с директора, не знам в крайна сметка дали им го смениха... Същият човек е един от тези, при които местата в подготвителните модули най-бързо свършват. А сега!
На "нашия" клас в 12. клас смениха преподавателя по БЕЛ, дотогава им преподаваше Людмил Попов. Бях малко притеснена, защото във форума преди време имаше негативни мнения за новия, подчертавам, от родители на малки деца. Самият Попов на първата родителска среща ни успокои, че колегата му е много ерудиран преподавател и ще ги подготви много добре за матурата. В действителност  нищо лошо не мога да кажа за "новия" преподавател, човекът много съвестно и професионално си вършеше работата. Да, може би не е било така интересно като при "Люси", но резултатите бяха отлични.
Скрит текст:
за г-н Тлаченски става въпрос. Преди да дойде в СМГ е бил университетски преподавател.

# 19
Още малко интересна информация:

"Факт е че когато фирма "Хелитранс Строй АД" спечели конкурса за СМР на стойност 161 366.42 с ДДС, г-н Стоянов заяви че трябва да спечели фирма Оптима Инженеринг ЕООД, която беше дала 20 000 лева по висока цена по оферта, при използване на същите материали. Стоянов извика същата тази фирма Оптима инженеринг да започне ремонта без да има сключен договор и постави УН пред свършен факт. След като фирмата демонтира металните тавани и паркета (какво стана с тях питайте Стоянов) заяви че въобще няма намерение да сключва договор за СМР и се изнесе. И тогава положението беше един тотално разбит втори етаж и нито един работник на обекта. Тогава се наложи ние да преговаряме с фирмата, която спечели конкурса и да искаме да подпишем договора при същите финансови условия и скъсен срок на изпълнение с 3 седмици. Фирмата се съгласи и буквално спаси ......... на Стоянов. На следващата година имаше финансиране от Министерство на финансите за ремонт и до последно не се знаеше какво и как ще се ремонтира. След като УН бе платило заснемането и проектирането за СМР, ние дадохме проектите на общината за да не се правят ремонти на парче, а постепенно да се обнови цялата сграда. Ремонта след проведените обществени поръчки, бе направен само на 4 етаж с най-евтините материали, само на стаите и коридорите без тоалетните (защото те изискват големи инвестиции за подмяна на всички системи ВИК ЕЛ и т.н) и струваше 500 000 лева. Това няма нищо общо със ремонта финансиран от УН но го давам за сравнение на цените. След като разбрахме какво ще ремонтират, взехме решение за ремонт на тоалетните на 1, 3 и 4 етаж и го съгласувахме със Стоянов. Поканихме 4 фирми откликнаха 2. Едната беше миналогодишния изпълнител другата бе фирмата която прави ремонтите на нова телевизия. Втората фирма се отказа при изпращане на офертите поради малкия обем работа в пиковия за ремонти и строежи сезон. Тогава взехме решение ремонта да се направи от Хелитранс строй тъй като офертата за ремонта на тоалетните бе предложено да се направи със същите материали като вид и качество от предишната поръчка при същата цена. Молбата им беше да не се дава срок на изпълнение, а краен срок на изпълнение, за да могат да движат паралелно обектите за които са подписали договори и поеха ангажимента да приключат за 15.09 което за нас не бе проблем. ..."

# 20
Пак информация ЕЖК.
Кой е източникът, който цитирате?
Аз се занимавам със строителство. Цитираните неща са много общи. И пак да питам какво целите с "факти" във форум? Ако имате доказателства или съмнения за злоупотреби, пишете до МОН или МФ, които са отпуснали средствата и да се направи проверка. Този, който плаща (Инвеститор) е редно да осъществява инвеститорски контрол. Пускането на клевети срещу ръководството на СМГ какво постига?

# 21
Пак информация ЕЖК.
Кой е източникът, който цитирате?
Ха-ха-ха. На ЕЖК ли Ви прилича? Четете внимателно. Не става ли ясно? Но, за да Ви улесня – член на "Училищно настоятелство „Паисий Хилендарски” при Софийска математическа гимназия" (още по-точно – член на Съвет на настоятелите) . Това УН от своя страна е финансирало ремонтните дейности.

Последна редакция: нд, 13 авг 2017, 10:28 от math_mother

# 22
Когато има злоупотреби и доказателства за тях, следва да се потърси отговорност на виновния по законов път, а не да се раздухва по форуми. Така подадена информация е едностранна, а това не винаги е обективно и вярно. Защо този анонимен член не е поискал обяснение или не е предприел действия за справедливост?
Нямам идея кой е прав, не защитавам директора, но това което правите в този му вид е просто "клевета", малко като жълт вестник. Има регламентирани начини, по които се уреждат тези въпроси. Ако имате съдебно решение е друго нещо. Дори ако има заведено дело без влязло в сила решение отново е нещо, но преразказ на "член на УН" не е сериозно.

# 23
Защо този анонимен член не е поискал обяснение или не е предприел действия за справедливост?

Не е анонимен, застанал е в публичното пространство с името си. И трябва да питате него за действията, които е предприел или не. Аз не мога да знам това. Просто го цитирам, дори правописът е автентичен.
Вие какви действия бихте предприели в такъв случай, ако детето Ви учи в училището? Все пак пред Вас стои директорът на тази институция, а не хигиенистката.

# 24
Пак ли? Какво е това: протест срещу уволнението на Тодорова или революция тип "арабска пролет" за свалянето на Стоянов? Хайде да си занесете шаблонните похвати някъде, където аудиторията ще им се връзва?

# 25
Защо този анонимен член не е поискал обяснение или не е предприел действия за справедливост?

Не е анонимен, застанал е в публичното пространство с името си. И трябва да питате него за действията, които е предприел или не. Аз не мога да знам това. Просто го цитирам, дори правописът е автентичен.
Вие какви действия бихте предприели в такъв случай, ако детето Ви учи в училището? Все пак пред Вас стои директорът на тази институция, а не хигиенистката.

Аз не зная кой е този човек. Вие го цитирате и знаете кой е той (предположих, че там където е споделил тези факти някой му е задал тези въпроси и той е отговорил) и затова попитах Вас.
Аз, в ролята си само на родител нищо не бих направила. Няма как всеки един родител да търси отговорност на директора по всякакви въпроси. Това би довело до режим на вечна пресконференция на директора. Затова има УН, има МОН. Аз не се бъркам в чужди работи. Ако съм член на УН е друго нещо. Бих разгледала документите и ако имам съмнения за злоупотреби бих потърсила обяснения и ако пак ги намеря за нередни бих сецирала съответните органи.

# 26
  • София
Би било добре Съветът на настоятелите да предоставя предварително в електронен вид писмените материали по дневния ред на Общото събрание на членовете на Настоятелството, както и тези материали да бъдат връчени при регистрация. Това е начинът за открити дискусии и гласуване по дневния ред. В отсъствието на такава практика събранието преминава в едно формално гласуване, оставящо открити въпроси.
Наистина ли Съветът на настоятелите отказва да бъде свикано Общо събрание при толкова много наболели въпроси? Ако това е така, какви са мотивите им?

# 27
...
Наистина ли Съветът на настоятелите отказва да бъде свикано Общо събрание при толкова много наболели въпроси? Ако това е така, какви са мотивите им?
Мисля, че в разгара на лятото може да са в отпуск повечето членове.

# 28
Скрит текст:
Не беше необходимо изтриване на информация във фейсбук групата,указваща  заемана позиция в дадения конфликт.

Знаеш ли за мизерията само до преди няколко години, когато сами си боядисвахме класните стаи, циклехме паркети, купувахме си чиновете  и  дъските,много преди да дойдете от ПМГ в СМГ. Има хора обучавани и възпитавани в тази гимназия, които не са на принципа, не  съм от тук и съм за малко. Никой от твоето семейство не е ходил  на училищни концерти,събираните средства за които отиваха за оборудване на кабинети,може би защото не сте се чувствали част от тази общност.
Явно започваме дискусия относно процедурите за провеждането на обществени поръчки.Фирма "Хелитранс Строй АД" не печели обществената поръчка с възложител Столична община район Оборище,  да не би директорът да не е искал?
http://so-oborishte.com/wp-content/uploads/2016/01/protokol%E2%80%933.pdf
http://so-oborishte.com/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0% … 0%BE%D0%B1%D1%89/

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 07:23 от One of you

# 29
  • София
Членовете на УН са около 60. Немалка част от тях са учители. В седмицата 11-15 септември би трябвало почти всички родители и учители да са в София. Предполагам, че и 28.08.- 01.09. са възможни дати.
Това не може да бъде мотив за отказ за свикване на ОС.

Общи условия

Активация на акаунт