СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 341
  • 771
  •   1
Отговори
# 30
Явно започваме дискусия относно процедурите за провеждането на обществени поръчки.Фирма "Хелитранс Строй АД" не печели оществената поръчка с възложител Столична община район Оборище,  въпреки че дава най-ниска ценова оферта, да не би директорът да не е искал?
http://so-oborishte.com/wp-content/uploads/2016/01/protokol%E2%80%933.pdf
http://so-oborishte.com/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0% … 0%BE%D0%B1%D1%89/

Погледни внимателно датата и годината в постнатите от теб документи. В никакъв случай това не се отнася до ремонта на втори етаж, който беше извършен по-рано (не помня точно коя година). От 30-ти юни 2015 г. до края на октомври-началото на ноември 2015 г. беше ремонтиран 4-ти етаж, тоест няма как август да се избира изпълнител, ако ремонтът е започнал в края на юни същата година. Неуспешен опит за заблуда на четящите.

Последна редакция: нд, 13 авг 2017, 13:43 от math_mother

# 31
Последни внимателно датата и годината в постнатите от теб документи. В никакъв случай това не се отнася до ремонта на втори етаж, който беше извършен по-рано (не помня точно коя година). От 30-ти юни 2015 г. до края на октомври-началото на ноември 2015 г. беше ремонтиран 4-ти етаж, тоест няма как август да се избира изпълнител, ако ремонтът е започнал в края на юни същата година. Неуспешен опит за заблуда на четящите.

Коментарът е към цялостния текст,както е видно, в случая заблуда НЯМА! За заблудите от твоя страна да давам ли примери?

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 07:27 от One of you

# 32
Math-mother, очевидно си в кухнята на СМГ и държиш аудитория да бъде коректно информирана. Докато детето ти учеше в СМГ не се забелязваха такива желания. От къде и как се зароди неистовия ти интерес към случилото се в училището с минала дата, Директора, както и към дейността на СМБ? Защо преди мълчеше, какво те мотивира и какво премълчаваш? Създаваш впечатление, че разчистваш стари сметки  .

# 33
Math-mother, очевидно си в кухнята на СМГ и държиш аудитория да бъде коректно информирана. Докато детето ти учеше в СМГ не се забелязваха такива желания. От къде и как се зароди неистовия ти интерес към случилото се в училището с минала дата, Директора, както и към дейността на СМБ? Защо преди мълчеше, какво те мотивира и какво премълчаваш? Създаваш впечатление, че разчистваш стари сметки  .

А не е ли важно аудиторията да е "коректно" информирана? За да заеме човек позиция, е нужна информация – достоверна и достатъчна като количество, която да анализира. Възможно е тогава да не съм имала време, желание... Това, че се старая да съм обективна, съвсем не означава, че отмъщавам на някого за нещо.Сметки за разчистване нямам с никого, може да си напълно сигурна. Никой по никакъв начин не е навредил нито на детето ми, нито на мен, дори точно обратното – г-н Стоянов беше достатъчно отзивчив по време на кандидат-студентската кампания и направи всичко, за което беше помолен, макар че и тогава имаше проблем с организацията (ще спестя подробности), което си е характерно за гимназията.

# 34
Абсолютно е  важно аудиторията да е "коректно" информирана, ДА.  Затова  не пести подробности, моля.
Включваш се единствено, за да предоставиш информация в полза на СГ или да налееш масло в даден конфликт обикновено срещу СМГ.
Очевидно не създаваш впечатление на обективен потребител.
За такива като мен, които не са в кухнята на СМГ, но все пак се опитват да четат с разбиране, за толкова време във форума, впечатлението е , че търсиш всякакви поводи на подлееш вода на определени хора.

# 35
Абсолютно е  важно аудиторията да е "коректно" информирана, ДА.  Затова  не пести подробности, моля.
Включваш се единствено, за да предоставиш информация в полза на СГ или да налееш масло в даден конфликт обикновено срещу СМГ.
Очевидно не създаваш впечатление на обективен потребител.
За такива като мен, които не са в кухнята на СМГ, но все пак се опитват да четат с разбиране, за толкова време във форума, впечатлението е , че търсиш всякакви поводи на подлееш вода на определени хора.

Дали съм обективна, или не, всеки сам ще прецени. Не съм пристрастна и мисля, че това ми помага да съм достатъчно обективна и да не се поддавам на манипулации. Информацията е достоверна или не, без значение в чия полза е. Как ще достигнем до истината, ако публикуваме само факти, които се харесват? Посочването на проблемите в СМГ не е опит "за подливане на вода", приеми го просто като добронамерена критика. Целта – промени в полза на децата.

# 36
Защо този анонимен член не е поискал обяснение или не е предприел действия за справедливост?

Не е анонимен, застанал е в публичното пространство с името си. И трябва да питате него за действията, които е предприел или не. Аз не мога да знам това. Просто го цитирам, дори правописът е автентичен.
Вие какви действия бихте предприели в такъв случай, ако детето Ви учи в училището? Все пак пред Вас стои директорът на тази институция, а не хигиенистката.

А вие какви действия бихте предприели, ако детето Ви учи в чисто, ремонтирано училище, с умни ,мотивирани деца, с всеотдайни учители, осигуряващи му обучение на най-високо ниво и безплатни школи по желание. Ще поиска ли да се премести в друго училище, ако случайно разбере за такива далавери?
Мислите ли, че децата се интересуват от това. А и родителите, които не са запознати с кухнята на нещата. Вие как си избрахте училището, като не знаехте всички тези подробности? И какво ще направите сега, като сте наясно? Ще преместите ли детето си?
Преди години съм чела тази тема и като недостатък първо се споменаваше разрухата и мизерните битови условия. Откакто Стоянов е станал директор чувам само положителни неща за обстановката. Всяка година режат ленти за нещо ново и модерно. Изглежда промяната е коренна спрямо преди и всичко се дължи на директора, защото от него зависи всичко това. Стана като с процеса на Софиянски - да се съсредоточим на откраднатото или на положителното, което ще е от полза за всички.

# 37
Въпросът е дали на Стоянов се дължат промените в битовите условия? Ако е вярно изнесеното от члена на настоятелството - по вероятно НЕ.
 Wink

# 38
Въпросът е дали на Стоянов се дължат промените в битовите условия? Ако е вярно изнесеното от члена на настоятелството - по вероятно НЕ.
 Wink

А според теб на кого? На мен и на теб ли?
Преди него защо не се е правило нищо? Не е имало желание от страна на родители и настоятелство ли или заради слабо ръководство? И училището беше доста по-слабо популярно. Такава истерия за кандидатстване и толкова коли пред училището всяка събота преди управлението на Стоянов не е имало. Аз дори не бях чувала за СМГ. Сега всички я знаят, дори в чужбина.

# 39
Нито на мен, нито на теб. А вероятно пак повтарям, ако е вярно изнесеното, нито на Стоянов или минимално на него.

# 40
  • София
Това за истерията с кандидатстването не е изобщо така. В момента наборите са много по-големи от преди години и това далеч не е дело на г-н Стоянов.

Може ли някой от присъстващите на срещата с министъра на образованието в петък да сподели какво се случва? Има ли шанс за младите учители да се върнат на работа?

# 41
Ремонтът е на една част от втория етаж 17.01.2015г.   http://smg.bg/news.php?id=171

http://smg.bg/current_gallery.php?id=21

https://www.novini.bg/news/304294-%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A … %D0%BC%D0%B3.html

Ремонт на четвъртия етаж
Скрит текст:
За ремонта на СМГ "Паисий Хилендарски" с министерско постановление са отпуснати средства в размер на 500 000 лв. Изпълнява се основен ремонт на 4 етаж от сградата на училището, където са 12 класни стаи, кабинети по биология, химия, изгражда се кабинет по рисуване. Ще се ремонтират коридори, фоайета и стълбищни клетки, разположени на 4 етаж и 2 кабинета на трети етаж. Ще се извърши цялостна подмяна на обзавеждането, доставка на специализирано обзавеждане за кабинети по химия, рисуване и биология. Цялостно се ремонтират и обновяват стени, тавани, подове, ел. инсталация, поставят се нови алуминиеви радиатори.
http://gradat.bg/news/2015/09/09/2606764_do_10_oktomvri_shte_zuv/

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 16:13 от One of you

# 42
Пак информация ЕЖК.
Кой е източникът, който цитирате?
Аз се занимавам със строителство. Цитираните неща са много общи. И пак да питам какво целите с "факти" във форум? Ако имате доказателства или съмнения за злоупотреби, пишете до МОН или МФ, които са отпуснали средствата и да се направи проверка. Този, който плаща (Инвеститор) е редно да осъществява инвеститорски контрол. Пускането на клевети срещу ръководството на СМГ какво постига?
Фейсбук Simple Smile
Скрит текст:
Неадекватно и противоречиво за мен поведение.
Впредвид ситуацията, действащите членове на СН би трябвало да се въздържат от публични изяви и лични мнения.

# 43
Съвет на настоятелите:
Искра Спасова – председател
Румяна Караджова
Петя Тодорова
Гергана Благиева
Нина Колева
Анастас Костов
Милен Милетиев
http://smg.bg/nastoqtelstvo.php

Устав на "Училищно настоятелство „Паисий Хилендарски” при Софийска математическа гимназия".
http://smg.bg/uploads/Ustav%20UN.pdf

Извадки от Устав:
"Чл.9. Членове на Настоятелството могат да бъдат родители на ученици от СМГ,
учители в СМГ, възпитаници на СМГ и други, съпричастни към просветното дело, готови
да съдействат за напредъка на СМГ „П. Хилендарски“, които доброволно приемат Устава и
активно се ангажират в дейността."
"4. Родителите отпадат от Настоятелството при завършване курса на обучение на
техните деца, а учителите – при прекратяване трудовите правоотношения с училището или
Настоятелството."

Предполагам, че не се бърза със свикване на настоятелството, защото без да е отменена заповедта за уволнение ще се наложи да освободят П.Тодорова и от тази позиция.

# 44
Съвет на настоятелите:
Искра Спасова – председател
Румяна Караджова
Петя Тодорова
Гергана Благиева
Нина Колева
Анастас Костов
Милен Милетиев
http://smg.bg/nastoqtelstvo.php

Устав на "Училищно настоятелство „Паисий Хилендарски” при Софийска математическа гимназия".
http://smg.bg/uploads/Ustav%20UN.pdf

Извадки от Устав:
"Чл.9. Членове на Настоятелството могат да бъдат родители на ученици от СМГ,
учители в СМГ, възпитаници на СМГ и други, съпричастни към просветното дело, готови
да съдействат за напредъка на СМГ „П. Хилендарски“, които доброволно приемат Устава и
активно се ангажират в дейността."
"4. Родителите отпадат от Настоятелството при завършване курса на обучение на
техните деца, а учителите – при прекратяване трудовите правоотношения с училището или
Настоятелството."

Предполагам, че не се бърза със свикване на настоятелството, защото без да е отменена заповедта за уволнение ще се наложи да освободят П.Тодорова и от тази позиция.
Не е задължително да я освободят - родител е на ученик в СМГ.
А и списъкът не е актуален - Милен Милетиев не е член на СН.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 20:01 от Warwick

Общи условия

Активация на акаунт