СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 61 799
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
"Учениците, които желаят техните резултати да не бъдат оповестявани публично, подават декларация, подписана от тях и от родител до директора на училището преди провеждането на състезанието, в което ще участват. "
Това за мен означава, че ще са явни резултатите. Предварително ли се зарадвах?

# 91
"Учениците, които желаят техните резултати да не бъдат оповестявани публично, подават декларация, подписана от тях и от родител до директора на училището преди провеждането на състезанието, в което ще участват. "
Точно това означава, стига да не го променят. Но се отнася само за олимпиадите и националните състезания в календара на МОН. Какво ще реши СМБ и съответно организаторите по места за състезанията под тяхната егида, предстои да разберем.

# 92
СБМ не си ли бяха с явни резултати и миналата година?
Аз все си мисля, че идеята за тайните резултати си беше на техен опонент Grinning

# 93
Благодаря, мой пропуск.

# 94
По какво съдиш за "извоюването за прозрачност на резултатите"?
Областен кръг по математика си е същата недомислица - анонимни работи, безгрешни РУО комисии

Аз лично, поради вкарването в наредбата на искането ни от миналата учебна година:

По този начин, се изисква действие от тези, които не искат да им се показват резултати, а не от тези, които искат да им се показват.

А анонимността на областния кръг - Доколкото знам е поискано преди години от СМГ в опит за отпор срещу вечния председател на комисиите в малките класове Гроздев с цел да се ограничат възможностите за манипулации. Това не е свързано с публикуване на резултати след сваляне на анонимността?

# 95
СБМ не си ли бяха с явни резултати и миналата година?
Аз все си мисля, че идеята за тайните резултати си беше на техен опонент Grinning
Не навсякъде. Но си права. Пропуснах, че чакаме решението и на едно сдружение. Smile

# 96
Не навсякъде. Но си права. Пропуснах, че чакаме решението и на едно сдружение. Smile

И за какво ще решава точно сдружението?
Помоему, в ръцето му има половин състезание.
Другите са с други организатори, било то СМБ, МОН, Любенов или др.

ЕК си има на официалната страница записана официална организация за провеждане в България - СМБ.
Ако пак са двама организатора, който иска резултати ще се яви към СМБ... Ако въобще има особен наплив от желаещи след миналата година и предвид липсата на национален кръг със стипендии в графика на МОН...

# 97
Явно не ми се получи с иронията. Simple Smile
Наясно съм със ситуацията и съм съгласна с теб. На практика за ЕК - 4. клас се отнася цитираното по-горе, т.е. резултатите ще са явни.
Скрит текст:
Ако няма национален кръг, организиран от МОН, а има такъв, организиран от Сдружението...
На практика без МОН няма стипендии и каквото там беше изброено в прословутото писмо от СГ до СМБ.

# 98
Като родител на кандидат семегеец приветствам изтеглянето на ОМТ на 2 Юни.

# 99
  • София
Тази ранна дата за ОМТ , според мен, не е удобна. Двете седмици след завършването на учебната година бяха решаващи за нас за напредване със задачите и подготовка за изпита.

# 100
Тази ранна дата за ОМТ , според мен, не е удобна. Двете седмици след завършването на учебната година бяха решаващи за нас за напредване със задачите и подготовка за изпита.
И аз съм на същото мнение.
Но не толкова като напредване със задачите, а по-скоро като почивка след курсове, матури и учебен процес.
Дори бях планирала кратко море в началото на юни.
Детето ми и без това почти няма шансове. Така, че каквото такова!

# 101
А този изпит от колко до колко часа е? На втори юни в 12 часа нали има сирени, да не се стреснат и разконцентрират децата.

# 102
  • София
Изпита е от 9:00 до 12:00 часа.

# 103
Изпита е от 9:00 до 12:00 часа.

Значи точно навреме.

# 104
А този изпит от колко до колко часа е? На втори юни в 12 часа нали има сирени, да не се стреснат и разконцентрират децата.

Много добър въпрос!
Изпитът е до 12.00, но никога не свършва точно тогава по една или друга причина!
Децата, които не са приключили в 12.00 едва ли след сирените ще могат да продължат със същата концентрация!
Очаквам промяна на часа или датата!

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 11:48 от Фран Дж

Общи условия

Активация на акаунт