СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 998
  • 771
  •   1
Отговори
# 165

Какво мачкане? Какъв кокал? Вие въобще знаете ли за какво говорите? Абсурд след абсурд.

Знаете ли, че в повечето случаи математиците поемат един випуск в пети клас и го водят до 12-ти?  Знаете ли, че масовите изяви на математиците в СМГ са в 6, 7 и 8 клас, което означава, че през съответната година техните преподаватели ще "оберат" славата, а през следващата година ще дойде редът на следващите учители и деца?

Знаете ли, че зад един успех в състезание стоят години труд на учителя и много натрупан и споделен опит? Ами нека учителите, които определяте като "захапали кокала и неискащи да го пуснат", като Симеонов, Караджова, Минчева, Цветкова, Илиев и други си тръгнат от СМГ. Няма ли тогава децата и младите учители да пострадат най-много?

И според Вас учителите си сътрудничат, а не се конкурират? А ако по стечение на обстоятелствата само на един учител учениците постоянно се класират за важните състезания, другите дали продължават да хранят такива топли чувства към него

# 166
Obsolete, имаш ли идея защо Съветът на настоятелите отказва  да свика Общо събрание ?

Защо трябва да имам идея? Защо трябва да се интересувам от това? Защо трябва да харесвам само едната страна и да не виждам грешките на другата? Ти можеш ли да кажеш, че едната страна е праведна, а другата грешна?

Ако ти имаш отговор на въпроса "Защо няма общо събрание?", дай го. Ще бъде интересно да се прочете и може да промени мнението ми за едно или друго събитие/лице.  Но ако можеш, обясни ми как този въпрос и неговият отговор се свързват с изразеното мнение, че старите учители са захапали кокала и не го пускат.

# 167
За съжаление и аз нямам отговор, но мисля, че именно засегнатите родители трябва да настояват да се проведе Общо събрание.Както става ясно от изявлението, диалогът е възможен, стига Съветът на настоятелите да приеме.Все повече хора си задават въпроса каква е причината за отказ.

# 168
Не на последно място, ще си позволя да цитирам сина си: "Подкрепят директора тези, които не знаят какво става в училището".
Какво мачкане? Какъв кокал? Вие въобще знаете ли за какво говорите? Абсурд след абсурд.
Харесва ми. Чисто и наивно.

# 169
Отчетите, както и членовете на Съвета на настоятелите с мандат до 2021г. могат да се видят на страницата на  Министерството на правосъдието

Код по БУЛСТАТ   131069846
https://ngo.mjs.bg/bg/Information/Information/RegisterDetails?id=na15iXRS3J0%3D
Много учители преподават в курсовете, организирани от настоятелството, много родители и фирми са дарявали средства, Съветът на настоятелите трябва да сътрудничи за свикване на Общо събрание за доброто на ВСИЧКИ деца.

# 170
Скрит текст:

Знаете ли, че в повечето случаи математиците поемат един випуск в пети клас и го водят до 12-ти?  Знаете ли, че масовите изяви на математиците в СМГ са в 6, 7 и 8 клас, което означава, че през съответната година техните преподаватели ще "оберат" славата, а през следващата година ще дойде редът на следващите учители и деца?

Знаете ли, че зад един успех в състезание стоят години труд на учителя и много натрупан и споделен опит? Ами нека учителите, които определяте като "захапали кокала и неискащи да го пуснат", като Симеонов, Караджова, Минчева, Цветкова, Илиев и други си тръгнат от СМГ. Няма ли тогава децата и младите учители да пострадат най-много?

И според Вас учителите си сътрудничат, а не се конкурират? А ако по стечение на обстоятелствата само на един учител учениците постоянно се класират за важните състезания, другите дали продължават да хранят такива топли чувства към него

Да, точно така, сътрудничат си. Поне тези учители, които преподаваха на "нашия" випуск. Единият от тях водеше школата за всички ученици от випуска, провеждаше контролните за определяне на отбори, контестации, а другият осигуряваше състезателните теми. Нито проблеми, нито лоши чувства, колкото и да ти се иска да не е така. В подготовката за едно международно състезание се включи и преподавателка на друг випуск. Може би трябва да уточня, че става въпрос за дългогодишни преподаватели по математика. Не знам как е при по-младите.

А това за кокала е наистина тъпо и  Obsolete ти е обяснила защо. Аз само ще допълня, че всички учители водят курсове по състезателна математика, организирани от УН, та и в този случай не може да се говори за "мачкане" и "изпускане на кокал".  Младите учители са ръководители на отборите за азиатските състезания, когато учениците им са класирани за тях. Контролите си ги провеждат те самите.

# 171
  • София
Всъщност повечето от старите преподаватели са свързани и от нормални лични приятелства. Казвам го съвсем не като предположение... Това е обяснението за наличните лагери. Което за мен не е аргумент... Аз също имам лични пристрастия към тази страна, но принципно мисля, че трябва да се съди по фактите, не по пристрастията... Та отношението на други водещи преподаватели, за мен лично, не е променящо позицията ми... и честно казано, това тяхно силно лично отношение към проблема, ги дискредитира от моя гледна точка... Както и Тодорова между впрочем - бих я разбрала ако беше излязла с едно извинение и съжаление пред аудиторията наместо това безумно и нахално становище...

# 172
Math-mother,Тези впечатления от кога са? Коя година завърши сина ти?

# 173

Моето и детето на math_mother завършиха СМГ миналата година. По математика им преподаваха Минчева и Симеонов. Това прави ли ни негодни за мнения за качествата на учителите в СМГ?

Скрит текст:
Никът ми е избран по друга причина, но в случая май започва да придобива смисъл и е време за пенсия Simple Smile

# 174
Всъщност повечето от старите преподаватели са свързани и от нормални лични приятелства. Казвам го съвсем не като предположение... Това е обяснението за наличните лагери.

А може причината да е друга. Дългогодишните преподаватели отлично знаят цената си, знаят, че вратите на всяко едно училище са отворени за тях и по тази причина могат да си позволят да се противопоставят на  подобни безумни решения, каквито са уволнението на доказала се преподавателка по математика и неподновяване на договорите на учители, харесвани от деца и родители. Не може да се каже същото за по-младите. Та е нормално те да си пазят хляба.
Изненадана съм, че подкрепяш кадровата политика на директора. Имам отлична памет и добре помня какво писа 2011-2012 г. в отчетната тема на випуска ни. А още повече съм изненадана, че поставяш участието в едно състезание като ЕК пред преподавател по математика като този, който преподава на малката ти дъщеря. Ама ти си знаеш, де.

# 175

Моето и детето на math_mother завършиха СМГ миналата година. По математика им преподаваха Минчева и Симеонов. Това прави ли ни негодни за мнения за качествата на учителите в СМГ?

Скрит текст:
Никът ми е избран по друга причина, но в случая май започва да придобива смисъл и е време за пенсия Simple Smile

Защо скачаш?
Зададох най-обикновен въпрос.

# 176
Защо скачаш?
Зададох най-обикновен въпрос.
Съжалявам, че го възприемаш като скачане.

Ситуацията в СМГ е нервна, нервно е и в темата. Всеки волно или неволно класифицира отсрещния или като съмишленик, или като противник.

Аз обаче съм в ничий лагер, защото
    - по много причини отдавна не съм фен на Стоянов. Сега го обвинявам и в това, че беше посредствен мениджър в тази кризисна ситуация;
    - възмутена съм от подписа на Петя Тодорова на прословутия протокол, моите кумири от СМГ нямаше да подпишат такъв документ, не харесвам и интервютата ѝ от последните месеци;
    - поради лични причини имам повече от силна антипатия към С.Г.;
    - имам абсолютно доверие в преценката на учителите, визирани като "захапали кокала". За мен това, че те застанаха зад колежката си и то толкова открито, е знак за съществуването на факти, които не са за масова употреба;
Имам нулева търпимост към обиди и гадни намеци към учители като Стойчо Стоев, Минчева, Симеонов, Илиев, Караджова, Попов. Благодарна съм им за много неща и единственото, което мога да направя, е да се опитам да им върна доброто в една или друга форма. Пожелавам на всеки един родител да изпитва такова уважение към учителите на детето си. За мен това е магията на СМГ.

Та така. Край на излиянията и край на коментарите ми по темата.

# 177
възмутена съм от подписа на Петя Тодорова на прословутия протокол, моите кумири от СМГ нямаше да подпишат такъв документ

Колко от твоите кумири от СМГ са ръководили отбор на България на международно състезание от висок ранг - МОМ, БОМ, МБОМ?
Всяко нещо се плаща.

# 178
Колко от твоите кумири от СМГ са ръководили отбор на България на международно състезание от висок ранг - МОМ, БОМ, МБОМ?
Всяко нещо се плаща.

Можеш  и сам да провериш, че в изброените от мен хора има поне един такъв.

# 179
Всяко нещо се плаща.

Можеш  и сам да провериш, че в изброените от мен хора има поне един такъв.

Ако целта е апостроф, а не обмисляне, убеден съм, винаги има какво да се каже. Това не оборва хрумката ми.

ПП - Официалният език на тези състезания е английски. Е ли редно да има изискване да се знае езика на ниво за да можеш да комуникираш с международните колеги или викаш това са подробности Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт