СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 943
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
Няма нужда от призиви за оставка. Като имат основания, да го уволнят и да направят публично достояние резултатите от проверката.
Мисля, че нещо остава скрито. Защо, щом провиненията са толкова големи не ги покажат?Може би работата на РУО и МОН също не е много чиста. Laughing

# 226
Браво Поздравления към дузината майки .
Успяхте да съборите училището.
Поздравления. Тодорова няма да се върне, сега уволнихте и Стоянов.
Някоя от вас  задавала ли си е въпроса СМГ е на това ниво заради тодорова или директора
 Не улисани в егоизма си не забелязахте как обърнахте лодката
Щастливи ли сте?

# 227
Браво Поздравления към дузината майки .
Успяхте да съборите училището.
Поздравления. Тодорова няма да се върне, сега уволнихте и Стоянов.
Някоя от вас  задавала ли си е въпроса СМГ е на това ниво заради тодорова или директора
 Не улисани в егоизма си не забелязахте как обърнахте лодката
Щастливи ли сте?
Много е жалко за г-н Стоянов. За 5 години промени корено училището към много по-добро. Обнови цялостно базата и ръководеше честно и почтено училището. Много жалко! Поздравления  на злобарите.

# 228
Истината е че без г-н Стоянов СМГ ще затъне под ръководството на подли хора, чиито имена не желая да споменавам (повечето от вас дигурно ще се сетят)
Истината е, че незаменими хора няма. Което не значи, че от всяка пръчка става свирка.
А все още не знаем що за тояга се предлага. Съдейки по информационното затъмнение - ще да е ужаст некъф. Може би Савата Грозев?

Няма нужда от призиви за оставка. Като имат основания, да го уволнят и да направят публично достояние резултатите от проверката.
Чакайте смела постъпка от чиновник...  Sick
Не зная какво се случва в момента, но мисля, че поговорката "от трън, та на глок" ще бъде пподходяща за случая

# 229
Няма ли 10 учителя да излязат и да вземат страната на Стоянов, мисля че стотици родители ще ги подкрепят.
РУО и МОН не са разглеждали този сценарий. Да я видя тогава Фандъкова.

# 230
Още в зародиша на конфликта предвидих подобен сценарий без да познавам двете страни, изглеждаше ми някак логично.
След като проверката вече е осъществена, няма нищо по-естествено от това, резултатите от нея да бъдат оповестени, а проблемът - разрешен. Вместо да бъдат взети конкретни мерки, в редица медии се тиражира, че оставката е поискана от министъра, началника на РУО - София и кмета.

# 231

Може просто да е блъфиране, по-вероятно да е съгласувана акция с министерството или пък опция и намек за достоен изход за Стоянов, с потулване на резултатите от проверките и без нужда от още замерваници с кал. Доста глупости се сътвориха тези дни (и покриването на Стоянов толкова дълго време, и публичното писмо на заместничката, и подигравката с гражданския договор, и недопускането на учители в гимназията) и явно най-разумния изход с връщането на Тодорова и част от другите учители и приключването на сагата дотук е станал невъзможен.

Скрит текст:
Генерално погледнато мисля, че ще има сериозен плюс за доста учители от евентуалното махане на Стоянов, в смисъл случая ще е за назидание и ще озапти доста директори управляващи училища като лични феодални владения, все ще имат едно наум...

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 16:12 от Rumen_s

# 232
Точно това имах предвид. Ако подаде оставка, резултатите от проверката може да не видят бял свят и всичко да бъде набързо заметено под килима.

# 233
На мен ми харесва, как уволненията вървят във възходящ ред. След евентуалното уволнение на Стоянов очаквам уволнение на Кастрева, Велчев(ако така се казва мин. на образованието) и после Б.Б.
Избягвам да хвърля камък по г-н Стоянов, само защото не познавам нито него, нито проблемите на СМГ. Коментирам само действията му на ръководител. Имам лични впечатления от г-н Симеонов и вярвам на преценката му. Не познавам г-жа Тодорова и не мога да взема отношение по действията и преди уволнението, но защитавам позицията след него. Одобрявам несъгласието и да подпише ГД. ГД беше опит от страна на г-н Стоянов хем да усмири протестиращите, хем да не се признае за победен. Вместо да се крие, трябваше да я възстанови още при първите протести. В момента той вече няма полезен ход.

пп Уволнението е много рискован ход и всеки опитен ръководител(а Кастрева е вряла и кипяла в разчистване на кадри из образованието) би предпочел нещата да станат "Со кроце, со Благо".

# 234
Няма ли 10 учителя да излязат и да вземат страната на Стоянов, мисля че стотици родители ще ги подкрепят.
РУО и МОН не са разглеждали този сценарий. Да я видя тогава Фандъкова.

Съгласен съм! Г-н Стоянов заслужава подкрепата на ученици, родители и учители. По мое лично впечатление той е добър ръководител на най-елитната гимназия в София. Нека не забравяме, че той е европейски гражданин на годината!!!

# 235
мисля че стотици родители ще ги подкрепят.

Със сигурност. По около 20 парашутисти ежегодно + техните близки, това за няколко випуска...за 5 години... внушителна цифра се получава. Като прибавиш и доволните от това, че училището след ремонтите се доближава поне малко до училищата в провинцията. Те няма откъде да знаят, че и при предишния, и при настоящия директор всичко останало е 1:1. Аз поне разлика не намирам по отношение на организацията, дисциплината, педагогическия персонал, парашутистите (те вероятно ще стават повече, предвид това, че и броят на паралелките нарасна).
В СМГ има всякакви учители. Та няма да мине без такива и на контра протеста. Само не ми е ясно какво ще защитават – своеволията на директора, високомерното му поведение, нарушенията в гимназията... Ако одобряват управленските му решения, нека те да минат на граждански договори, или на срочни, доста пари от бюджета на училището ще спестят. Не е лошо РУО и МОН да правят по-често проверки, но изненадващи. 

# 236
Направо не мога да повярвам, че чета това.... Чета и не вярвам на очи, уши и на всичко друго...
Аз просто се чудя как така Стоянов не си е подал вече оставката. Та той от самото начало нямаше поведение на МЪЖ, на ДИРЕКТОР, на ЧОВЕК.
Извинявайте, че ще бъда цинична, но той се изс.а върху всичко това, което беше СМГ и се скри! Скри се и не се показа да защити позицията си, да обясни, да поеме отговорност за действията си. Скри се като абсолютен лалугер и остави други да му оправят "произведенията"  newsm43
Дори и да е бил прав за П. Тодорова - като човек и като учител, той предприе ли адекватни действия, доказващи правотата му?!?!
Стига вече с това ах, ох какъв бил Стоянов. Дори и да е направил нещо положително за СМГ - което съм сигурна, че е така, то той сам така се изложи, че просто е редно да си върви.
Не може един директор да не иска да носи отговорност за действията си! Просто не може  newsm09

# 237
Аз поне разлика не намирам
Ти можеш да не намираш, но други хора, които имат по-дълго наблюдение върху развитието на СМГ/доколкото си спомням вашето пребиваване в нашето училище е петгодишно/ определено забелязват положително развитие.Дори  даже и реакцията в случая с Европейско кенгуру. Ръководството реагира абсолютно по европейски- не си затвори очите, подкрепи учениците си, учителите които са ги подготвили, не пренебрегна жалбите на всички участници, явили се при легитимен организатор - Съюз на математиците в България.

# 238
Аз поне разлика не намирам
Ти можеш да не намираш, но други хора, които имат по-дълго наблюдение върху развитието на СМГ/доколкото си спомням вашето пребиваване в нашето училище е петгодишно/ определено забелязват положително развитие.Дори  даже и реакцията в случая с Европейско кенгуру. Ръководството реагира абсолютно по европейски- не си затвори очите, подкрепи учениците си, учителите които са ги подготвили, не пренебрегна жалбите на всички участници, явили се при легитимен организатор - Съюз на математиците в България.

Ти сериозно ли?
Не ти ли омръзна това ЕК? То бива обсебване, ама чак толкова... Животът нито започва, нито свършва с ЕК.
Посочи ми поне една положителна промяна.
Изключително лоша организация – сравнявам с две други училища, в които е учило детето ми.
Дисциплината... Посещавах родителски срещи първите две години. Толкова издържАх. Ще спестя подробности.
Благодарение на "добрата" кадрова политика, на децата им се налагаше да се подготвят самостоятелно по физика. Имаше и посещаващ частни уроци по едно време.
За английския не ми се говори. Изгубени 18 часа седмично, цяла година. Втората вече беше по-добре, но при друг учител.
За щастие има и други преподаватели, добри професионалисти, отдадени на работата си – и те са значително повече. Всички те сега са против директора, което за мен не е изненада.  Не става въпрос само за учители по математика. Учениците им ги обожават и застават зад тях. Когато се приберат от чужбина, отиват да се видят с учителите си, а не с директора, не с тоалетните и другите придобивки.
Всъщност има една промяна – PR излъска обвивката. Съдържанието обаче е същото.

# 239
За щастие има и други преподаватели, добри професионалисти, отдадени на работата си – и те са значително повече. Всички те сега са против директора, което за мен не е изненада.  Не става въпрос само за учители по математика.

Да кажеш, че  ВСИЧКИ професионалисти в СМГ са против директора е най-лесния начин да обезмислиш мненията си.
Вариантите са 2 - или искаш явно да манипулираш читателите, или си напълно незапозната с пристрастията в гимназията.

Общи условия

Активация на акаунт