СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 943
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
За щастие има и други преподаватели, добри професионалисти, отдадени на работата си – и те са значително повече. Всички те сега са против директора, което за мен не е изненада.  Не става въпрос само за учители по математика.

Да кажеш, че  ВСИЧКИ професионалисти в СМГ са против директора е най-лесния начин да обезмислиш мненията си.
Вариантите са 2 - или искаш явно да манипулираш читателите, или си напълно незапозната с пристрастията в гимназията.

Пиша за преподавателите на сина ми. Няма откъде да знам другите какви са.

# 241
Извинявай, но твърдя, че това не се разбира от поста ти.
Моля, бъди по-внимателна и пиши с повече конкретика за да не възникват подобни недоразумения.
Прочети мнението си и помисли как би го разбрал страничен читател.
Съгласна?

# 242
Извинявай, но твърдя, че това не се разбира от поста ти.
Моля, бъди по-внимателна и пиши с повече конкретика за да не възникват подобни недоразумения.
Прочети мнението си и помисли как би го разбрал страничен читател.
Съгласна?
Не съм съгласна. При внимателно четене се разбира ясно какво искам да кажа.
Приемам извинението ти.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 21:12 от math_mother

# 243
Окрилен съм от приемствеността и коректния ти изказ.

# 244
  • София
Знаете какво се случва, когато едно Л..... се разрови. Вони, та не се трае. Стоянов с повече далновидност и желание можеше да избегне всичко това. Но той доказа, че освен не добър мениджър е и лош стратег. Предпочете вместо да потуши пожара, да го разгори с още по- голяма неконтролируема сила. Сега собственият му пожар го поглъща. Излязоха неприятни факти, има доклад от 50 стр. с нарушения и още толкова прикрити от него по време на проверките. Изнесени документи, скалъпени истини, подхвърлени заповеди...
В началото никой не говореше за оставката му, поне аз не я исках и хората около мен. Но когато видяхме неговата арогантност,  неговото недостойно поведение, неговото шмекеруване и мишкуване, това си дойде естествено.
Аз видях с очите си преподаватели от 20-30-40 години, изгонени цял ден на тротоара пред СМГ, с отказан достъп до светая светих, видях тяхната болка в очите им и същевременно тяхната готовност да стигнат докрай. Повярвах им.  Още повече някакси не си представих СМГ без Симеонов, Караджова, Тодорова, Минчева, Буюклиева, Цветкова .....
А вие?

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 10:07 от jenap

# 245
http://www.tvplus.bg/index.php?p=news&id=28611

АНТОНИ СТОЯНОВ, ДИРЕКТОР НА СМГ
- Ще подадете ли оставка – от Регионалния инспекторат призоваха за това?
- Не съм го чул. Г-жа Кастрева, така ли е? Да, добре. Ще кажа, че смятам да не подавам оставка, защото нямам основания за това. Разбрах, че Регионалният инспекторат прави такъв опит да накара заместващия ме колега да отмени моите заповеди и върне всичките на работа през моята глава.

# 246
"Официално Стоянов се води в отпуск до края на седмицата. Срещу него обаче е започнало дисциплинарно производство.

"Той провокира напрежение, не съдейства за разрешаването на конфликтите, държи се грубо, криеше се от нас. Аз, началникът на кабинета ми, г-жа Кастрева прекарахме десетки часове през последните седмици в опит да решим конфликта. Той успя да разочарова много хора с поведението си", коментира ситуацията министър Вълчев."

https://offnews.bg/obshtestvo/mon-poiska-ostavkata-na-direktora- … nazia-663560.html

# 247
Повярвах им и още повече някакси не си представих СМГ без Симеонов, Караджова, Тодорова, Минчева, Буюклиева, Цветкова .....
А вие?

Представете си, че 34 паралелки по около 30  - над 1000 деца изобщо не се вълнуват от съществуването им ...

# 248
Няма как да ми омръзне Европейското кенгуру, нали от него точно започнаха проблемите със Съюза на математиците, сега се прехвърлиха в СМГ.Точно така,животът нито започва , нито свършва с едно състезание- игра, чиято цел е да запали интерес у децата към математиката.Една комисия си позволи да се подиграе с идеята на самото състезание, да се подиграе с децата,подготвяли се да участват в него, с труда на много учители. Тази комисия е срам за МОН. Има ли друга държава в Европа, където децата да чакат един месец, за да видят задачите от самото състезание?

Относно СМГ и промените
Организацията е несравнимо по-добра, от преди шест години, когато вие сте дошли в СМГ.Родителските срещи вече се посещават масово от родителите, не е както беше преди години.По различни причини се е налагало учителите да не продължават да водят класовете през следващата учебна година, било поради съобразяване с хорариума, заболяване на учител или трагичен инцидент.Ръководството винаги реагира адекватно и осигурява подходящи заместници.Особено откакто включиха повече състезания за прием, се усеща осезаема разлика при петокласниците, както по време на учебния процес, така и  в дисциплината.Това продължава и в горните класове, явяването на различни състезания и олимпиади не само по математика,  показва голяма заинтересованост от страна на учениците.Процентът на ученици, предпочели друго училище по различни причини след седми клас вече е много малък, разбираемо е решението за повече паралелки още от пети клас.Проблемът с чуждия език в осми клас, идва за ученици достигнали високо ниво по дадения език, но за начинаещи се изисква сериозно учене.Въвеждането на немска паралелка от пети и втора немска от осми клас се прие много положително от страна на ученици и родители.Школи да искаш и по физика, и по химия, и и по биология, а по информатика идват да водят бивши ученици, завършили престижни университети. Със сигурност изпускам много неща, които са нови в сравнение с предишни години.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 21:39 от One of you

# 249
Проблемът с чуждия език в осми клас, идва за ученици достигнали високо ниво по дадения език, но за начинаещи се изисква сериозно учене.Въвеждането на немска паралелка от пети и втора немска от осми клас се прие много положително от страна на ученици и родители.Школи да искаш и по физика и по химия и и по биология, а по информатика идват да водят бивши ученици, завършили престижни университети. Със сигурност изпускам много неща, които са нови в сравнение с предишни години.

Организацията е лоша, имам база за сравнение.
Проблемът с английския не е във високото ниво на учениците, а в ниското такова на учителите, в липсата на професионални качества.
Школите са за ученици с повишен интерес към определена наука, а не за усвояване на материал, заложен в учебниците. Последното трябва да се случва в учебните часове. За целта е нужна дисциплина и добро преподаване. Пак до качеството на кадрите опираме.
А школи имаше и при предишния директор, постиженията на учениците – купи и медали, също не са нещо ново.

# 250
Днес цял ден спрягат и името на Стоев. И него ли смятат да върнат ?
5 клас ли ще му дадат ?  Ми той няма сили горкият.

# 251
"Официално Стоянов се води в отпуск до края на седмицата. Срещу него обаче е започнало дисциплинарно производство.

"Той провокира напрежение, не съдейства за разрешаването на конфликтите, държи се грубо, криеше се от нас. Аз, началникът на кабинета ми, г-жа Кастрева прекарахме десетки часове през последните седмици в опит да решим конфликта. Той успя да разочарова много хора с поведението си", коментира ситуацията министър Вълчев."

https://offnews.bg/obshtestvo/mon-poiska-ostavkata-na-direktora- … nazia-663560.html
По-угодно ли Ви е сега? От кога родителите си пъхат носовете във всичко? От кога им е позволено да създават толкова много интриги? Не се ли чувствате неудобно?  И какво сега, кой ще изберете за директор? Г-н Ушагелов? Г-жа Тодорова? Явно не познавате г-ва Тодорова. Очаквам с нетърпение да се върнне в СМГ, за да разберат всички каква е нейната главна цел. Не учениците от 11 клас, а курсовете и частните уроци от които се изкарват хиляди левове.

# 252
Четеш ли изобщо какво пиша, май живееш в предишната петилетка?

# 253
По-угодно ли Ви е сега? От кога родителите си пъхат носовете във всичко? От кога им е позволено да създават толкова много интриги? Не се ли чувствате неудобно?  И какво сега, кой ще изберете за директор? Г-н Ушагелов? Г-жа Тодорова? Явно не познавате г-ва Тодорова. Очаквам с нетърпение да се върнне в СМГ, за да разберат всички каква е нейната главна цел. Не учениците от 11 клас, а курсовете и частните уроци от които се изкарват хиляди левове.

Интригите друг ги създава. С неговите камъни по неговата глава.
Аз не избирам директор, има си процедура. В СМГ има достатъчно достойни за тази позиция учители.
Аха, а каква е целта тогава на останалите учители по математика? Например на тези, които подкрепят директора. Нима те не печелят хиляди левове (ти твърдиш, че са толкова) от курсове? Или те го правят от обич към ближния?
И не, не се чувствам неудобно. Друг би трябвало да се чувства така. Например този, който осигури "интересно лято" на учениците от СМГ, на родителите им и на стотици други бивши ученици... и се скри. Не се сдава лесно власт.
Неудобно би трябвало да се чувстват и тези, чиито деца са приети в училището нерегламентирано. Ама те не се спират във Фейса. Разбирам ги, благодарни са на човека.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 22:36 от math_mother

# 254
Съжалявам за включването в темата Ви, но до там ли е пропаднала държавата ни и в частност образованието, че никой не обръща внимание на основните неща като морал, чест, достойнство. Да кажем че директора е най-добрия на света. Ако се погледнат последните му действия, не би трябвало и учител да е, камо ли директор. Имам усещането че се създава една аура около СМГ, все едно е нещо извънземно. Да факт е че е едно от най-добрите училища в България, но се опитва да е всичко, а не би трябвало. Според мен трябва да се съсредоточи в математиката, а останалите неща да се предлагат от други училища. Но за целта трябва да има конкуренция, а такава без да се вдигне нивото на другите няма как да стане. Трябва ни визия за образованието, иначе ще затънем още повече. А това няма как да стане докато гледаме само в собствената си градинка.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 22:44 от prayerman

Общи условия

Активация на акаунт